Kedvenc idézet, mely az igaz barátságról, igaz barátokról szól?
"Nem az az igaz barát aki veled együtt nevet, hanem aki veled sír"
Most nagy hirtelenjében ez jutott eszembe, azt hiszem így van.
Márai Sándor, Füveskönyv, A barátságról:
"Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság. A szerelmesek, igen, még a szülők és gyermekek kapcsolatában is mennyi az önzés és a hiúság! Csak a barát nem önző; máskülönben nem barát. Csak a barát nem hiú, mert minden jót és szépet barátjának akar, nem önmagának. A szerelmes mindig akar valamit; a barát nem akar önmagának semmit. A gyermek mindig kapni akar szüleitől, túl akarja szárnyalni atyját; a barát nem akar kapni, sem túlszárnyalni. Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság. S nincs ritkább."
Ugyan nem rövid, de szerintem gyönyörű!
az én kedvenceim:
"Egyszer azt mondtam: a világon a legerősebb kötelék a barátság. Nem ok nélkül, lévén, ez az egyetlen kötelék."
/Jeremy Taylor/
"Szeretlek, mert ahogy kezed végigsimított lelkemen, nem a sok bolond, kicsinyes gyengeségre ügyelt, miket lehetetlen nem észrevenni, hanem kibontotta azt a ragyogó szépséget, amit eddig senkinek sem volt türelme felkutatni."
/Roy Croft/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!