Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám nagyon maradi, mit...

Anyukám nagyon maradi, mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, ketten élünk. De nagyon a múltban él, soha sehová nem mehetek el nélküle, barátom nem lehet, és azt az elvet vallja az ember akkor szexelhet ha házas... WTF??? Persze en ilyenkor kinevetem, de azért ez durva. Jó lehet nem komolyan mondja de mivel ha en elhagyom egyedül marad ezért azt akarja, hogy a sggebe logjak 0-24... Nagyon gaz... Mit lehet ez ellen tenni? Persze felt, de hat mar 16 evesen nem vagyok olyan kislany. Az, hogy en szorakozohelyre menjek?? Szoba se johet. Persze en ugyis megyek ha nincs itthon ahova akarok meg barátom is volt már de nyilván jo lenne legálisan. Ja és a szemére nem vethetem, hogy "te is voltál fiatal" mert közli, hogy ő 16 évesen azt se tudta mi az a szex és buliba se járt... Na mondom vegem... Otlet?
2017. jan. 1. 12:29
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Kedves 18-as. Valoban 16 eves vagyok, az eg vilagon semmi rosszat nem teszek amiert anyukam nem bizhat bennem, jo tanulo vagyok, es soha nem veszekszek vele talan ezert is ilyen velem mert en ugyse hisztizek... Bar lehet azt kene de ismerem az ideg allapotat, es inkabb ra hagyom. Nem akarok es nem is leszek terhes, es nm cseszem el az eletem. De akkor is túlzásnak tartom ezt a szigort, sot nem is szigor inkabb lelki terror. Anyam nem megparancsolja inkabb a lelkemre probal hatni. De azert kicsit para vagy, hogy talan nem is 16 eves lany vagyok. Sot arra nem gondoltal, hogy talán egy ufó vagyok? Mit udvariaskosjak egy nevtelen oldalon? A stilus ahogy leirtam pont ide illik, ez nem egy hivatalos levél...
2017. jan. 2. 14:20
 22/28 A kérdező kommentje:
Ja és meghallgatnád a másik oldalt is? Megbizható vagyok anyukammak egyetlen érve, hogy félt és fiatal vagyok nem aksr belőlem kvat. De nem a hitelességemmel van a baj! Rendben én elfogadom, az ő érzéseit de akkor is túlzásnak tartom de elhiheted nem kell magadból kiindulni, hogy egy rongyrázó otvar kva vagyok 16 evesen. Itt a helyzet, hogy a csalad tul jol nevelt es a szorakozas nincs a szotarba. U.h nem bennem kell ketelkedni..
2017. jan. 2. 14:24
 23/28 anonim ***** válasza:

Csajszi, annyi hazudozó van az interneten, hogy miért ne egy ilyen sztori legyen valami légyfogó a hiszékenyeknek? De oké, elhiszem. Akkor viszont az a megoldás, hogy érettségiig nyeled a békát, tanulsz, hogy felvegyenek valahova, ahol kollégiumba tudsz költözni.

Tudod, pont ez az az életkor, amikor a fiatal már nem annyira gyerek (de még nem is teljes jogú felnőtt), a szülő meg még nem áll készen arra, hogy a gyerekét elengedje, és ez sok esetben nehéz és több évig tartó folyamat. Most neked kell alkalmazkodnod, aztán amint tudsz, kilépsz, és a saját életedet alakítod. Az nem megoldás, hogy a háta mögött szépen átesel a ló túloldalára. Próbáld megérteni az ő helyzetét is, ő a szülő, talán ő is hallja, látja a rémhíreket, hogy most ez tűnt el, most az tűnt el, ha látja valaki, szóljon itt és itt, vagy hogy beszámíthatatlan alakok támadnak rá járókelőkre. Érted még anyukád tartozik felelősséggel, akkor is, ha már lassan felnőtt leszel.

Nem írom azt, hogy meg fogod köszönni neki ezt, mert soha nem fogod megköszönni neki azt, hogy nem jó módon mutatja ki az aggodalmát, de ha egyszer te leszel szülő, meg fogod érteni, mi játszódik le most benne, viszont addigra te már megtanulhatod az ő példájából kiindulva, hogyan csináld jobban.

Az én szüleimmel nehéz volt, ráadásul amióta van ez a nagy "népvándorlási" probléma Európában, a testvérem rendszeresen be van osztva a határra, anyánk nagyon félti, pedig évek óta külön élő, önálló felnőtt férfiről van szó, nem egy tiniről. Viszont akármennyire is kemény dió a szüleim, azért idővel mérséklődött a viselkedésük, de teljesen nem szűnt meg, talán soha nem is fog, viszont mostanra már elviselhető, és javult is velük a kapcsolatom. Ez viszont nem rajtam vagy a tesómon múlt. A gyereket elengedni a szülő saját harca, kinek könnyebb, kinek nehezebb, ez attól is függ, mit hozott a saját gyerekkorából, milyen minták voltak körülötte, mennyire nőtt fel burokban... stb.

Szóval a te érdekedben azt mondom, hogy legyél türelmes, tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a saját lábadra állj, ezt nem anyukád felé bizonyítod, hanem csak önmagadnak, és te profitálsz majd belőle a legtöbbet. Vigyázz magadra, legyél körültekintő, alapos, ne dönts forrófejűen, annak soha nincs jó vége.

Te is el fogod követni a saját baklövéseidet, ezt senki nem ússza meg, a te gyerekednek is meglesz a saját "utálom anyut" korszaka. De a tanulj abból, amit látsz, tapasztalsz, hasznosítsd a rosszat is, keresd az okokat. Nem biztos, hogy akár anyukád viselkedésére a mostban találsz választ.

És persze szórakozz is, csak ne felelőtlenül. :-)

Anyukád idővel tovább fog lendülni ezen az életszakaszon, és akkor ha te nem taszítod most teljesen el magadtól, csak mert hülyén viselkedik, meglátod, jobb lesz kettőtök kapcsolata is.

Azért arra esetleg felhívhatod a figyelmét, hogy bízzon egy kicsit jobban a nevelésében, hiszen ő nevelt azzá, aki most vagy, és ha jól csinálta, akkor nem kell aggódnia. Nem biztos, hogy ez most meg fogja érteni, de idővel megérti és megnyugszik.

Te pedig figyelj arra, hogy tényleg ne adj neki okot a bizalmatlanságra, idővel elcsitul ez az időszak, én azt mondom, megéri most neked egy kicsit tudatosabban hozzáállnod. Én ezt már végigcsináltam. Remélem, segítettem. A pontozás nem érdekel. :-)

2017. jan. 2. 15:46
 24/28 anonim ***** válasza:
Elnézést a pár elgépelésért.
2017. jan. 2. 15:49
 25/28 anonim ***** válasza:
Szerintem őt sajnos nem a lánya érdekli, inkább az hogy mit mondanak a falubeliek.
2017. jan. 2. 16:39
 26/28 anonim ***** válasza:
44-es, ha ennyire ismered a kérdezőt és az anyját, akkor mi lenne, ha nem itt osztogatnád a tanácsaidat, hanem odamennél hozzájuk, és személyesen beszélnéd meg velük? Ha meg ugyanúgy nem tudod, kiről van szó, mint én, hanem neked is csak egy noname idegen a felhasználók tömegéből a kérdező, akkor talán egy kicsit visszafoghatnád magad, mert ezzel a viselkedéssel rosszabb vagy, mint a kérdező anyja, aki majd egyszer túl lesz ezen az időszakon, te viszont örökké ilyen minden lében kanál okostóni maradsz, ha nem térsz észhez...
2017. jan. 2. 17:05
 27/28 anonim ***** válasza:
Én anyám is előadta ezt a maradi stílust, de totál érdekes módon fiatal korába ő mindig ment az éjszakába és 2-3 hetente váltotta a pasijait, gondolom nem plüss mackóval játszottak az éjszaka.... Anyám akkor mondta ezt el amikor már 20 éves lettem, munkaképes és közöltem vele hogy saját lábamra állok mert meguntam azt hogy elvagyok maradva, és nem éltem még ki a fiatal éveimet, és legalább a maradék pár évemet kitudjam használni erre. Akkor anyám igazat adott nekem, valóban nagyon maradian viselkedett csak mert ő állandóan járt az éjszakába és ugye ő 18 évesen szült meg engem amivel bukta azt hogy egyetemre mehessen és ettől akart megóvni hogy ne azért hagyjam abba az iskolát mert fiatalon fogok szülni, holott kiderült már 17 éves koromban hogy meddő vagyok és nem lehet gyerekem. Pocsék volt ezt feldolgoznom, de már beletörődtem hogy nem szülhetek.
2018. ápr. 25. 11:46
 28/28 A kérdező kommentje:
Most lesz 18. Nem változott a helyzet :D
2018. ápr. 27. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!