Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám nagyon maradi, mit...

Anyukám nagyon maradi, mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, ketten élünk. De nagyon a múltban él, soha sehová nem mehetek el nélküle, barátom nem lehet, és azt az elvet vallja az ember akkor szexelhet ha házas... WTF??? Persze en ilyenkor kinevetem, de azért ez durva. Jó lehet nem komolyan mondja de mivel ha en elhagyom egyedül marad ezért azt akarja, hogy a sggebe logjak 0-24... Nagyon gaz... Mit lehet ez ellen tenni? Persze felt, de hat mar 16 evesen nem vagyok olyan kislany. Az, hogy en szorakozohelyre menjek?? Szoba se johet. Persze en ugyis megyek ha nincs itthon ahova akarok meg barátom is volt már de nyilván jo lenne legálisan. Ja és a szemére nem vethetem, hogy "te is voltál fiatal" mert közli, hogy ő 16 évesen azt se tudta mi az a szex és buliba se járt... Na mondom vegem... Otlet?
2017. jan. 1. 12:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%

Nos, én első körben úgy kezdeném, hogy ha suli után a barátnőkkel beültök valahova, csak dobj anyudnak egy SMS-t, hogy "Anya, ma 2 helyett csak 4-re érek haza, mert a lányokkal sütizünk.". Nyafoghat és hisztizhez, viszont ha nem kezdesz el időben "teret csinálni magadnak", akkor úgy az irányítása alá fog venni, hogy még 25 évesen is ő mondja majd még, mit csinálj. Nem azt mondom én, hogy lázadj, és bulizz meg igyál, de éreztesd vele, hogy nem parancsolhat neked folyton. Nem normális, hogy nem enged sehova. Menjetek barátnőkkel vásárolni/nézelődni, sütizni, vagy csak beszélgessetek egy parkban a padon. Mindegy, milyen közös programokra mész, de ne hagyd, hogy anyud megtiltsa. Én ennyi idősen már koncertekre is mentem a mellettünk lévő településre barátnőkkel, aztán az utolsó busszal mentünk haza. Senki nem harapott érte (mondjuk nálam nem is volt ilyen szülői túlféltés és tiltás). Mindig normális hangnemben megbeszéltük otthon, hogy hova szeretnék menni, mikor megyek, meddig maradok. És általában a buszon már csak csörögtem anyának, hogy minden rendben, fél óra múlva otthon leszek. Te is csináld ezt szerintem. Barátod meg 16 évesen már lehet nyugodtan. Nekem is ennyi idősen lett. 3 hónap után lettem 17 éves, ekkor szexeltünk először. Mégse lettem rossz ember, és lassan 4 éve együtt vagyunk (első szerelem mindkettőnknek). Ne hagyd, hogy anyud irányítson! Azért csinálja, hogy ne legyen egyedül. De ha ezt nem fejezi be, te csak még jobban menekülni fogsz előle.

20N

2017. jan. 1. 15:11
 12/28 anonim ***** válasza:
42%
Nem szeretnék senkit megbántani, de úgy látszik felébredt a nyugdíjasklub. Ne foglalkozz velük, inkább folytasd amit csinálsz és az anyád tiltása ellenére élj.
2017. jan. 1. 16:13
 13/28 anonim ***** válasza:
33%

Mondd, csak, mennyire érzed magad megbízhatónak? Tehát pl. ha megígérsz valamit anyukádnak, ahhoz tartod is magad vagy összevissza késel, nem szólsz neki semmiről? Otthon mennyit segítesz be neki a házimunkába?

Mellesleg értem én, ennyi idősen tombolnak a hormonok, de a szex felelősség is, ha nem akarsz egy nem várt terhességet, abortuszt, akkor védekezni kell, a legbiztosabb védekezés mondjuk az, ha nem is csinálod, de ha már csinálod, akkor minimum óvszer. Gondolom, anyukád nem akarja még az unokáját is felnevelni melletted, helyetted, mert még te is gyerek vagy.

Persze, van túlzott féltés, lehet, hogy ő is tipikusan túlfélt, de van érthető ok is abban, hogy így áll hozzád, még ha nem is megfelelően adja elő.

Mellesleg ha történik veled valami, mivel még nem vagy nagykorú, őt veszik elő, és rajta kérik számon, hogy nem volt felelős szülő, és ha olyan történik veled, őt büntetik meg érte, amíg nem leszel nagykorú. Ez eszedbe jutott már?

Nem vagyok nyugdíjas, és még szülő sem, a 30-as korosztályt képviselem, én is voltam ennyi idős, csak próbáld kicsit másképp nézni a dolgot, és ne hisztivel próbáld elérni, hogy engedjen a gyeplőn, az benne is csak dacot szül, és arra te is daccal reagálsz, jó lenne megőrizni vagy kialakítani egy normális szülő-gyerek kapcsolatot felnőtt korodra is. Hidd el, megéri.

2017. jan. 1. 17:31
 14/28 anonim ***** válasza:
54%
Nem lehet pasija. Ez már több féltsnél. Ez inkább hülyeség vagy gonoszság.
2017. jan. 1. 20:10
 15/28 anonim ***** válasza:
65%

Nos, nem ismerjük a kérdezőt és a családját, nem tudjuk, mi a pontos helyzet, csak találgathatunk. Nem tudjuk, hogy a kérdező szépít és az anyjának valóban van oka szigorúbban fogni őt, vagy bármi más áll a háttérben.

Az viszont tény, hogy ennek a korosztálynak jó része még felelőtlen, és egy szülő sem akar ennek a felelőtlenségnek a károsultja lenni, és ha egy ennyi idős fiatal bajba kerül, azt a szülein kérik számon.

2017. jan. 1. 20:29
 16/28 anonim ***** válasza:
62%
Nem felelőtlenek, csak a megkeseredett öreglányok mondják ezt hogy legyen kit szidni.
2017. jan. 2. 00:08
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

Persze az itteni valaszadok szerint mindig a szulo az isten,es sosem tevedhet. Csak a szokasos.

Sehol nem irta a kerdezo,hogy "gaz" bulikba akarna jarni. Az orszag egyik legnagyobb varosaban elek(nem Bp),sok bulit szoktak szervezni kifejezetten ennek a korosztalynak. 16tol be lehet menni,de az alkoholvasarlast nagyon szigoruan ellenorzik,es be sem engedik a reszeg kiskoruakat. Ezt a sajat szememmel is lattam egyszer,a srac nagyon keszen volt,es nem is adtak neki jegyet,elkuldtek. Szerintem peldaul egy ilyen bulitol nem lesz baja egy talpraesettebb 16 eves lanynak sem,elmegy,tancol egyet a baratnoivel,aztan meg hazamegy. Mi is el szoktunk menni,soha nem rugtunk meg be,es mivel mindig van velunk fiu,nem is szoktak belenk kotni. Nyilvan,vannak,akik fuvel-faval kavarnak meg szexelnek a mosdoban,de azok nemcsak a bulik alkalmaval teszik ezt.

A szex meg mindenkinek a maganugye,nem egy nevtelen forumon kell errol tanacsot osztogatni ismeretleneknek. Van,aki 16 evesen elveszti es nem banja meg,mas tovabb var,de vegul nem a megfelelo emberrel tortenik.

A kerdesre valaszolva: Ha teged nem hallgat meg anyukad,kerd meg egy olyan baratnodet,hogy beszeljen vele,akit jol ismer es szeret. Nalam ez volt mar,hogy bevalt,hiszen egy olyan baratnomtol hallott mindent,akire folyton azt mondja,hogy milyen erett gondolkodasu,intelligens lany. Esetleg mutass kepeket a szorakozohelyrol,ahova mennel. Gondolom,ha azt latja,hogy a tarsasag nagyresze kulturalt,kicsit atgondolja majd. Ha pedig nem az,akkor jobb,ha nem is enged el.

2017. jan. 2. 00:31
 18/28 anonim ***** válasza:

Interneten bármit lehet írni, még hazudni is. Honnan tudjuk, hogy a kérdező igazat írt? Honnan tudjuk, hogy az, akinek mondja magát? Le tudjuk ellenőrizni a kérdést kiíró valódiságát és a kérdésben foglaltak valóságtartalmát? Nem! Akkor miért higgyük el feltétel nélkül? Én meghallgatnám a másik oldalt is. Feltéve, ha a kérdés kiírója valóban egy 16 éves lány...

Egyébként tudom, hogy nem minden szülő szent és vannak problémásak közöttük, de a kérdező kiegészítésének a megfogalmazása sem egy felelősségteljes, megbízható, szorgalmas 16 éves középiskolás lány stílusa. Szóval tegyük fel, hogy a kérdező valóban az említett 16 éves lány és az anyja valóban túlzásba esik, de szerintem az igazság valahol a kettő között van és a leányzónak is van némi sara a dologban.

De figyelj, végülis engem nem érdekel, mit csinál, az ő élete, nem én fogom felnevelni az esetlegesen anyja háta mögött becsúszott porontyot, nem én fogok esemény utániért vagy abortuszra rohangálni, ha valami nem úgy sül el, nem én fogom ide a sokadik kérdést kiírni, hogy "lehetek-e terhes". A kérdező úgy cseszi el az életét és az anyjával való kapcsolatát, ahogy neki tetszik.

2017. jan. 2. 06:53
 19/28 anonim válasza:
2017. jan. 2. 10:17
 20/28 anonim ***** válasza:
Már nem nagyon van rajta mit elcseszni.
2017. jan. 2. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!