Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a megbocsátás...

Mi a különbség a megbocsátás és az "elfelejtés" között?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam ezt :" Megbocsátottam neki, de nem felejtem el amit tett." Mi a kettő között a különbség?
2010. máj. 3. 16:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nagy kulonbseg van a megbocsatas es az elfelejtes kozott, mert attol, hogy egy tettet megbocsatasz, meg nem tudod kitorolni az emlekezetedbol, ha annyira komoly dologrol volt szo. Tehat a megbocsatas rajtad mulik, de a felejtes inkabb tudat alatti dolog, amit nem tudsz csak ugy iranyitani. Ha nem volt olyan komoly dolog, akkor elfelejtodik idovel, de ha nagyon nagy nyomott hagyott az eletedben, sosem fogod elfelejteni es ha nem is akarod, akkor is eszedbe fog jutni. Ettol meg meg lehet bocsatani.
2010. máj. 3. 18:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

" Megbocsátottam neki, de nem felejtem el amit tett."

Nekem pl ezt jelentette: A párom megcsalt, kibékültünk, szóval megbocsátottam, de nem felejtettem el...

2010. máj. 3. 18:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Általában megbocsátani meg lehet de elfelejteni nem!

Nem haragszol ugyan, de tudod hogy mit tett az illető, és ezt már sosem tudja kitörölni belőled!

2010. máj. 3. 18:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, megbocsájtani lehet elfelejteni nem. A szőnyeg alá söpört dolgokra szoktuk azt mondani, hogy elfelejtettük.
2010. máj. 3. 18:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a különbség, hogy az elfelejtést nem tudod megtenni. Nem mondhatod azt, hogy oké, ezt most elfelejtem, és onnantól fogva konkrétan nem emlékszel rá.

A megbocsátás meg tudod tenni. Végiggondolod, eldöntöd, hogy ezt most megbocsátom.

Triviális és leegyszerűsített példa, de megbocsáthatod, hogy X eltört egy vázát, de onnantól fogva akaratlanul is óvatosan adsz a kezébe bármit.

2010. máj. 3. 19:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem,ha valaki nem tud elfelejteni valamit,ami neki nagyon rosszul esett,akkor valójában nem is bocsátott meg,hiszen nem tudja túltenni magát a történteken.Szerintem akkor mondhatod,hogy megbocsátottál,ha egyben sikerült is rajta túl lépned.Én saját magamon tapasztalom,hogy ha ránézek egy bizonyos személyre,aki egyszer megalázóan viselkedett velem szemben,akkor újra eszembe jutnak a régi sérelmek,ergo a megbocsátás még nem történt meg,eddig maximum próbáltam túllépni a dolgokon.Mégsem ment,mert nem felejtem el a dolgokat,így meg sem bocsátottam valójában,mert a sérelmek ott vannak bennem,legbelül.
2010. máj. 3. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!