Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a megbocsátás...

Mi a különbség a megbocsátás és az "elfelejtés" között?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam ezt :" Megbocsátottam neki, de nem felejtem el amit tett." Mi a kettő között a különbség?
2010. máj. 3. 16:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
a következő esetnél lapát.
2010. máj. 3. 16:54
 2/16 anonim ***** válasza:
82%
Semmi, aki ilyet mond az csak mondja nem tudja miről beszél. Ha megbocsátasz valamit akkor azt el is felejted (persze nem szószerint), nem fáj többé, nem gondolsz rossz érzésekkel arra aki megbántott.
2010. máj. 3. 16:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Megbocsát = túlteszi magát a dolgon, éli tovább az életét,nem hozza fel minden egyes alkalomkor (tehát veheted úgy,hogy elfelejti)

" Megbocsátottam neki, de nem felejtem el amit tett."

Arra szokták ezt írni, amikor folytatód az élet,de nem fog úgy tenni,mintha mi se történt volna (~nincs még egy ilyen dobása,emlékezni fog erre az esetre)

2010. máj. 3. 16:56
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Ha csak megbocsájtasz valamit, akkor éppen aktuálisan nem fogsz emiatt drámázni, de a tüske ott marad Benned és ha legközelebb megsértenek lehet, hogy ez a tüske is újra fájni fog.

Ha elfelejted, akkor kihúzod a tüskét és begyógyul a seb.

2010. máj. 3. 16:56
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik csaladtagom olyan szinten rosszat tett, amit megbocsatottam, de akarhanyszor ranezek, mindig eszembe jut es ha nem is mondom ki, ott van bennem a rossz erzes. Ez a kulonbseg. Megbocsatani meg lehet, de elfelejteni egy egesz eletedre kihato gonosz tettet nem lehet. O benne mar nem lehet ugyanugy megbizni. Valami megtort a kapcsolatban, ami max. megjavult, de sosem lesz olyan, mint reg. Ezt jelenti szamomra amit kerdezel.
2010. máj. 3. 16:58
 6/16 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem igaz, pont hogy akkor bocsátasz meg valamit amikor már el is felejted. Ha még tüske van benned, nem bocsátottál meg, hiába is mondod.
2010. máj. 3. 16:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azt hiszem mindenkinek igaza van valahol....az egyik nem megy a másik nélkül..
2010. máj. 3. 17:01
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
Lehet lovagolni a szavakon, de egy átlagos embernél ez a különbség a két szó között, nem hiába használják is azt a közhelyet, amit itt többen is említettek.
2010. máj. 3. 17:02
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok-sok tüske= 1 meg nem bocsátás

:D

2010. máj. 3. 17:03
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
előbbit lehet, utóbbit nem. a megbocsátás csak arról szól, hogy együtt tudsz vele élni, elfogadod, nem gyűlölöd, stb. elfelejteni viszont nem lehet, csak időlegesen, de egy nagy dolog minduntalan eszedbe jut(pl megcsalás). most megbocsájtok, de legközelebb nem fogok, valahogy ezt jelenti.
2010. máj. 3. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!