Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok-sok nő miért ilyen döntésk...

Sok-sok nő miért ilyen döntésképtelen? Miért hagyják magukat kiszolgáltatottá válni?

Figyelt kérdés
Megcsalt, megvert a párom, de nem tudom mit tegyek! Számomra annyira egyértelműek ezek a válaszok! Vagy ez csak akkor van így, ha,mint én is, biztonságban és szeretben élünk?
2010. máj. 3. 12:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem is a társfüggőség az egyik ok. A másik pedig a pénz és a talpraesettség. A mai felnőttek nagy részét (főleg a 30-as korosztály és felfelé) eleve úgy nevelték, hogy a nő feladata a család összetartása, nem a pénz keresés. Ennek megfelelően a többségnek sem végzettsége nincsen ahhoz, hogy keressen annyit amennyiből a gyerekeket és magát el tudja tartani, sem pedig lelki támasza egy esetleges válás esetén, hiszen még az édesanyjuk sem biztos, hogy melléjük áll. Hiszen ő is úgy nőtt fel, hogy a családot össze kell tartani bármi áron és a férfi félrelépései felett szemet kell hunyni. Tehát még a saját anyukája sem biztos, hogy megérti és elfogadja a döntését, miszerint el akar válni. Tehát szerintem az anyagi része a dolognak nagyon is meghatározó tényező. Mert még ha keres is annyit az anyuka, hogy szűkösen de el tudná tartani a gyerekeket, akkor biztosan jön egy olyan kedves rokon vagy ismerős, aki a szemére veti, hogy nem lehet olyan önző, hogy a saját boldogsága érdekében feláldozza a gyerekei anyagi jólétét. Utána jön megint a bizonytalanság és/vagy a bűntudat. De azt kéne megérteni ezeknek a nőknek, hogy nincs lehetetlen, ha nagyon akarunk valamit és azt, hogy a gyerekeknek sokkal rosszabb egy olyan családban felnőni ahol a szülők folyamatosan marják egymást (ne adj isten a tettlegességig fajul a dolog) mint egy csonka családban.
2010. máj. 3. 12:48
 12/27 anonim ***** válasza:
89%
12.37-es vagyok. Igen, ez a diplomás barátnőm állandóan visszamegy az őt verő férfihez. Elhagyja, talál mást, aztán újra kezdi a verekedőssel. Mikor emiatti aggodalmamat kifejeztem, azt válaszolta: "úgy lászik, valamiért nekem őrá van szükségem". Ez aztán meg lett magyarázva. Egyébként a barátnőm egy erősen depressziós alkat; mindig, mindenkivel baja van, mindig, mindennel szemben lázad. Egyszer azt találtam mondani neki:" jó lenne, ha elgondolkodnál azon, miért jut neked moindig a savó, míg más a tejfölt kanalazza" Azóta nem beszélünk...
2010. máj. 3. 12:54
 13/27 A kérdező kommentje:
hm. aki nemakarja annak nem lehet segíteni. de ált ezek a nők sirnak boldog-boldogtalannak arról,hogy milyen sanyarú is a sorsuk.
2010. máj. 3. 12:56
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ebbe van igazság h. tárfüggőség.Én 6 évig éltem együtt egy fiúval aki az első évben meg is csalt és már fél év után nem volt belém szerelmes.Együtt maradtunk mert neki jó volt velem(mert kinyaltam a "seggét is" bocs a kifejezésért.)Eltartotta a családom+én.De sajnos szerelmes voltam és féltem az egyedülléttől.Az utolsó 2 évben már nem voltam szerelmes,de féltem h. csak rosszabat találnék, hisz ő velem van, nem hagy el még ha nem is vagyok boldog és nem kapok meg tőle semmit amire vágyom.Aztán jött egy másik férfi akibe bele szerettem és elkezdtünk járni, na csak azután tudtam azzal a fiúval szakítani.Szóval kellett hozzá valaki más h. képes legyek lépni.Igaz azóta annak is vége és most van egy másik párom.De nem tudom h. ha ő csinálna valami nagy hülyeséget akkor hogyan viselkednék.épp ésszel tudom mit kellene tennem,de nem biztos h. képes lennék lépni, főleg h. eddig ő az első aki gyereket és házat tervez velem.Szóval ha ez se jönne össze,akkor nem tudom hogyan lennék képes újra kezdeni 1 kapcsolatot és újra megbízni valakibe.
2010. máj. 3. 12:59
 15/27 anonim ***** válasza:
80%
ilyenkor érzem,de jó dolog :SZABAD vagyok!!!!!!
2010. máj. 3. 13:00
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
a helyes gondolkodás nem iskolához kötött. a férfi és nő kacsolat és a férj és feleség kapcsolat nem diplomán alapul nem matematika ,nem fizika nem törvényszerüséges alapul, hanem a mindennapos egymásrautaltságon, megbecsülésen, elfogfadáson, tiszteleten. nagyon nagy tévedésben van az az illető, aki ugy gondolja a a válás az egyszerü embereknél magasabb számu. és nagy tévedésbewn van ha azt hiszi hogy azért kevesebb az eszerü embereknél, mert a másik fél erőszakos vagy tehetetlen.az érzés mindenhol egyforma a tolerancia pedig más és más.
2010. máj. 3. 14:09
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
A gazdasági függés miatt döntésképtelenek a nők általában...
2010. máj. 3. 14:17
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Még én sem voltam hasonló helyzetben, de arra gondolok, azért nem tudnak lépni sokan, mert nincs hová menniük, nincs jövedelmük, nem tudják egyedül eltartani a gyerekeket. Közös a lakás, nagyon nehéz megosztani a vagyont, eladni a lakást stb. Ezért inkább tűrnek és reménykednek, hogy megváltozik minden. Hiú ábránd sajnos....
2010. máj. 3. 14:23
 19/27 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez lassan alakul ki.

A nő megismerkedik egy kedves, szeretreméltó férfival.

Előszőr a férfi kedves, megkéri szépen a nőt hogy főzzön, mosson, takarítson, mert ő erre képtelen, és ha teheti menjen vásárolni is... meg ilyenek.

Aztán ráveszi arra is, hogy kielégítse minden vágyát.

Cserébe ő is ad a nőnek sok szeretetet, kedvességet, és pénzt kajára, meg erre-arra.

Mivel látja a nő, hogy ez a férfi képes lenne őt eltartani, biztosnágot adni neki, így összeköltöznek és a nő 100%-osan belead mindent a kapcsolatba, amije van.

Aztán nőt fárasztani kezdi a sok házimunka, nem bírja elég jól elvégezni, és úgy gondolja hogy jobb lenne ha otthagyná a munkáját, hisz a család fontosabb.

Miután nincs munkája, kezdetben boldog, hogy mennyi ideje lett mindenre, és milyen jó lesz ez így.

Ekkor a nő már nem a saját életét éli, hanem egy szolga lett, de inkább a férjét szolgálja, mint a melóhelyen a főnököt, szóval végülis neki ez így kényelmes.

Szeretetben és boldogságban élnek.

Aztán a nőnek egyre kevesebb barátja lesz, már szinte nem is találkozik más emberrel egy idő után, csak a férjével.

A nő egyedül lesz bezárkózva, és csak a férfire számíthat, vagy nézheti a tévét.

A férfi hazajön, kaja kész, minden rendben, de a nő olyan unalmas. Aztán a férfit elkezdi idegesíteni, hogy a nő mért nem dolgozik, mért nem csinál semmit, mért mindig neki kell adni pénzt mindenre, és mit ugrálja körül őt, sőt elkezdi únni hogy az a nő ott van a nyakán állandóan, így egyre szemetebb módon viselkedik a nővel, a nő pedig nem érti hogy mi történik, hisz ő szereti a férjét, ő csak azt akarja hogy a férfi legyen vele kedves.

A nő azt hiszi hogy ő rontott el valamit, nem volt elég jó a férjéhez, ezért próbál még kedvesebb lenni, de a férfi már ezt is utálja, utálja hogy a nőnek nincsenek önálló gondolatai, nincsenek tervei, nincs semmi.

Aztán a férfi rájön, hogy sokkal jobb nők futkosnak az utcán, neki ez a nulla ambícióval rendelkező lelki roncs nő nem is kell, max házvezetőnőnek :)

Onnantól kezdve már nem foglalkozik a feleségével, akár meg is veri mintegy kutyát, hisz megteheti, mert tudja hogy a nő úgysem fogja elhagyni.

Így már megtehet bármit.

A nő pedig csak szenved, akkor már se lakása, se munkája, semmije, csak egy állandóan dühös férfi, akit le kell csitítani hogy béke legyen otthon.

Így a nő mást nem tud tenni, csak panaszkodik mindenkinek, hátha majd valaki segít, de igazán segíteni csak egy másik férfi tudna rajta, és az is csak úgy, hogyha azt mondaná neki, gyere költözz hozzám én eltartalak és szeretni foglak téged.

2010. máj. 3. 14:41
 20/27 anonim ***** válasza:
75%
Meghatóan szép volt ez a 14.41-es történet. A főszereplők: Birka nő és Vadállat férfi!
2010. máj. 3. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!