Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mas családban is all a bal...

Mas családban is all a bal karacsony elott?

Figyelt kérdés

Miert es hogyan kezelitek?

Nalunk sogorno a hunyó, ferjem huga, ráadásul a kislanyunk keresztanyja. Neki ket gyereke van, de elvált es folyton osztja az észt mindenben. A gyerekkel kapcsolatban is az agyamra megy. Szerinte tul elfojtom, korlatozom a lányomat - az o gyerekei gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. Legutóbb orjongtek, es a lányomat is felporgettek. Raszoltam, mire sogorno meg ram, hogy hagyjam mar a gyereket elni, es ne parancsolgassak neki folyton.

En meg kikertem magamnak, hogy a gyerek elott vitába szálljon velem, es ugy egyaltalan nevelési tanácsokat osztogasson. (ezt csinalja amugy, mióta a lányom megszületett, szerinte o jobban ert hozza.) Azota o anyosnak durrog, meg küldött a férjemnek is par uzenetet, hog nagy az arcom. A ferjem elhajtotta, anyos viszont a sogornom partját fogja, aki eleg goromba tud lenni, es szerintem tart tole, meg fel, hogy tobbet fele se nez.

Na most náluk hagyomány, hogy anyoseknal vagyunk szenteste, de a férjem nem akar igy menni, ugyhogy most nincs kommunikáció. Engem ez zavar, de nem tudom, mit tehetnek.

Sogorno tavaly is megcsinálta a műsort, mert nem tudtunk "csak" 3 orat maradni a nagyobbik gyereke szuletesnapi partiján (ket héttel karacsony elott szuletett), epp hogy földhöz nem verte magat , ugy hisztizett.

Szerintem irigy rank, mert hóna hazassagunk, de hat e teren nem tudok a kedvében jarni.

2016. dec. 19. 22:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
38%
20-as az ingyen pesztrás dolgodat nem tisztán értem, de lehet félreértjük egymást. Ez alatt ugyanis azt értem hogy minden hétvégén és szünetben és betegszabadságban is(értem itt hogy a gyerekvigyázó nagyszülő beteg) akkor is átviszik a gyereket aztán leülnek a kanapéra a szülők és hagyják hogy a nagyszülők foglalkozzanak a a kicsivel és eddig egy közös programra sem mentek el vele pedig már 2 éves a gyerek. A legnagyobb program a picinek az hogy a nagyszülő elviszi a kicsit a boltba vagy Ikeába esetleg játékboltba. Amikor felvetettem hogy menjünk egy családként az állatkertbe le lettem hurrogva finoman, hogy minek az.Ezt értem tehát ingyen pesztra alatt.
2016. dec. 20. 12:59
 22/24 anonim ***** válasza:
53%
az én szememben ugyanis a nagyszülőnél a gyerek 1-másfél órára még ott maradhat a gyerek ez oké,de hogy minden egyes hétvégén/szabadnapon ott alszanak és konkrétan a nagyszülő látja el olyankor a szülők feladatát, mert ők fáradtak(sima irodai 8 órás melójuk van, sőt anyuka még annyi se mert ugye kismama), na az már kicsit túlzás számomra.
2016. dec. 20. 13:02
 23/24 anonim ***** válasza:
38%
na de a kérdezőnek felelve, én egyszer kifakadtam hogy elegem van és elmondtam mi a bajom, persze azóta morcosabbak,de visszafogták magukat és legalább nem érzem úgy hogy a sarokba vagyok szorítva a családi illem által. Ha a sógornő hisztizik akkor közöld vele hogy ez van fogadja el felnőtt módjára, hogy így Karácsony előtt van jobb dolgod is mint egy zsúron lenni pl.: ajándékot veszel Karácsonyra a kicsinek- ebbe nem igazán szólhat ugye bele :P:D
2016. dec. 20. 13:05
 24/24 A kérdező kommentje:

Talan jobban jártam volna, ha pelda nelkul írom: a lenyeg, hogy ellenállhatatlan kényszert érez, hogy ami mukodik ( program, esemény, találkozó), abbol valahogy balhét kreáljon.

Vagy tűröm/tűrjük (de egy idő utan eleg), hogy mégse hiúsuljon meg minden, vagy nem tűrjük, de olyankor o sertodik meg, rohan el, vádaskodik, es rontja el az egészet.

A dilemma nem olyan egyszerű mint latszik, mert hosszu távú "befektetés": egyszer s mindenkorra szeretnenk ezt gatyába rázni. Kerdes, lehet-e. Mert nem szivesen mondanám, hogy tobbet nem megyunk, ha balhé van, mert a sogornom nem tud kibújni a bőréből, talan lehetetlent varunk tole.

2016. dec. 20. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!