Lehet utálni a saját édesanyámat?
Nem biztos, hogy van alapja. Vagy ha van is, az a rosszindulat. Hidd el, tudom. Az én anyám konkrétan ráuszította apámat, üvöltözött a barátommal és kitiltotta a házunkból, mert mások a politikai nézeteik. Nem szélsőséges egyáltalán, csak nem ért egyet mindenben anyámmal és ez átkozottul zavarja. Igazából odáig fajultak a dolgok, hogy amikor elmondtam neki, hogy lefeküdtünk, utána három hónapig hallgattam, hogy k...a vagyok és biztos felcsinátatom magam...
Ha nehéz felfogni, hogy vannak természetüknél fogva nehéz természetű emberek, akkor nem is várom, hogy bárki belássa, hogy egy anya is lehet előítéletes és gonosz. Máskülönben miért rondítana bele a lánya szerelmi életébe?
De csak hogy ne nekem legyen igazam és a kérdező ne utálja az anyját:
Szerintem ülj le vele beszélgetni. Mondd el neki, hogy nagyon rosszul esik, amiket a barátodról és az anyukájáról mond. Mellesleg említsd meg azt is, hogy szereted a párodat és komolyan gondolod vele. Esetleg kérd meg, hogy támassza alá bármi konkréttal az állításait, de ezt csak akkor, ha megy anélkül a beszélgetés, hogy vádaskodásba és támadásba menne át.
Ha ezek után is folytatja a korábbiakat, akkor hagyd a francba és ne vedd figyelembe a fröcsögését. Még ha nem is lesz sírig tartó a kapcsolatotok, nem mondhatja, hogy biztosan nem ő az igazi. És ha nem az? Neki biztosan sikerült elsőre megtalálni a nagy Őt...
Utálni bárkit lehet, ez egy érzés, akkor is jön, ha nem "illik" vagy tudomisén.
Hogy téged rágalmaz s a párod anyját, az erős. Az, hogy a párodról rosszat feltételez, olyan van. Az én anyám roppant igazságos bíró volt az alapján, amit tudok, de a páromat minden ok nélkül rühellte, ő is mondott dolgokat akkor is, amikor a párommal már vagy 10 éve tök jól megvoltunk. Mivel anyám remek ember volt a maga kis hibáival, igyekeztem figyelmen kívül hagyni a dolgot, eszembe se jutott volna megutálni, sőt, ha bárki rosszat mond rá (valami szolid és igaz tényen kívül), az nem teszi zsebre, amit tőlem kap.
De mindenféle rágalmak s a szidalmazásom, ezek azért nem voltak. Csak kósza tipp, ami nem jött be s ami azért eléggé zavart...
Bizonyos szintig muszáj elfogadnunk a másik hibáit s túlreagálásait... A kérdező esetében ennél már többről van szó, sajna. Ha ilyen, nem sokat fog változni egyhamar s lehet, hogy soha.
A rózsaszín köd miatt nem vettem észre, hogy nálunk volt alapja annak, ahogy beszéltek a páromról. Mindig van alapja, ha olyan valaki teszi, akivel addig nem volt ilyen konfliktus.
Ha anyukádra eddig ez nem volt jellemző, akkor bizony, hogy van alapja, csak te szerelmes vagy és nem látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!