Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös vagyon megszüntetése...

Közös vagyon megszüntetése per. Megnyerheti a féltestvérem?

Figyelt kérdés

Van egy 1,5 szobás lakás ami 12 milliót ér. Itt lakom én egyedül. Fél tesóm apa révén,ő sosem lakott itt. Ő örökölte a felét. Azt akarja adjuk el,igy 2 hónappal a hagyatéki után.

Az a helyzet hogy én nem szeretném. Apa halála váratlan vokt. A temetést ő fizette,mivel én épp hogy betöltőttem a 18at nem volt jövedelmem. Diák munkabol volt egy kevés spórolt.pénzem abból tartottam el eddig magam. De számlát közös költséget pl nem tudtam fizetni. Most 1-t ől már dolgozom,sulit ott hagytam.

Beszéltem a társashaz képviselőjével és a szolgáltatokkal,higy decembertől tudok fizrtni és az elmaradást részletben ki fogom fizetni.

Utána jártam több bankban is,hitelt hogy kifizessem a testvérem még nem kapok,minimum fél éves munka viszony kell h jelzáloggal terheljem meg a lakást es kitudjam hitelből fizetni.

Beszéltem vele erről de neki most kell a pénz,van is vevője aki 7,5 millióért megvenné a lakást. Azért ennyiért,mert utóbb megtudtam h tartozik ennek az embernek és igy elengedi a tartozását (több millió) ha ennyiért megkapja a lakást. De erről semmi papir nincs,szóval bíróságon én hiába mondanám.

Mondtam tesomnak várjon decembertől havi 15 ezret tudok adni neki,és amint hitelt kapok kifizetem ami neki jár 6 milliót.

Ő neki most kell a pénz és bíróságra akár menni.

Együttműködö vagyok,szerintetek van esélyem hogy kapjak haladékot hogy kifizessem tesóm?

Nem akarom el kotyavetyélni a lakást!

2016. nov. 13. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Az utolsó butaságokat beszél.

Természetesen a féltestvéred eladhatja a lakás ráeső részét, aminél neked elővásárlási jogod van. Csak ugye ki az a hülye, aki fél lakást vesz? Mert így juhatna leggyorsabban a pénzéhez és ehhez nem kell bíróság sem.

A problémája ott kezdődik, hogy az egész lakást akarja eladni és ebben az esetben nem kell aggódni, ahhoz hogy eladhassa a beleegyezésed nélkül a lakást bíróságra kell mennie, amit egészen biztosan meg lehet alaposan nyújtani. Ha idáig fajul, akkor érdemes beszélni egy ügyvéddel.

Ha neki a 7,5 millió fele is elég, akkor nehogy drágábban vásárlod meg tőle az ő részét.

2016. nov. 13. 13:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lakás 12 milliót ér, akkor neked a 12 millió fele jár, nem a 7,5 millió fele, akkor se, ha ennyiért adja el... engedjen a saját részéből, ne a tiédből, neked nincs közöd az ő tartozásához.
2016. nov. 13. 15:23
 13/13 anonim ***** válasza:
nemenj bele ebbe a dologba, max ha leszámolásról lesz szo akkor őt nyirja ki a maffia nem téged és egy gonddal kevesebb neked is
2016. nov. 14. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.