Párommal a össze költözes előtt állunk. A kérdés az, hogy neki van egy gyereke és ilyenkor a rezsi és aki ezzel jár felesbe vagy 3fele korrekt mert a lány nem kereső képes de kinek mi a helyes ebbe a helyzetben?
Párommal a össze költözes előtt állunk pár hónap után mert ugye lakva ismered meg a másikat. A kérdés az, hogy neki van egy gyereke és ilyenkor a rezsi és aki ezzel jár felesbe vagy 3fele korrekt mert a lány nem kereső képes de kinek mi a helyes ebbe a helyzetben?
Tehát az anyja álja a gyereke részét vagy mivel vele fogok élni és így ismertem meg így az is közös költség?
Nekem is van gyerekem de az az anyjával van tehát nem velünk s azt én támogatom is.
A logikus megoldás itt az lenne, hogy:
nagyon banális számokkal:
100 ezres keresetnél te beadsz 50et a közösbe, asszony is bead 50et, ezekből meg a lakbér, rezsi, kaja. nyilván hármótoknak ( az asszonyt a gyerekével együtt "vállaltad", gondolom, tudtad, hogy van gyereke, amikor összejöttetek. basszus, ne sajnáld már tőle a fűtést, meg a kaját..)
Ami nálatok marad 50-50 ezerből meg megy a saját+ a saját gyerek támogatása. (bulika, sminkcucc stb..)
Szvsz az a legjobb, ha a közös, "alapszükségleteket" egyenlően elosztja a 2 fél , a "luxust" pedig mindenki fizeti a saját gyerekének.
Sosem gondoltam volna, hogy valaki a párja gyerekével a kaját, meleg vizet, alvóhelyet satöbbi. elszámoltatná.
Hogy a frászban akarsz így családot az asszonnyal?
Felfogtad Kérdező, hogy mi itt a problémánk többeknek a gondolkodásmódoddal?
Ha közös életre készülsz valakivel, az azt jelenti, hogy számítani lehet előre nem látható dolgokra is, amit meg kell oldanotok.
Mi van, ha TE lebetegszel, vagy elveszíted a munkahelyed?
Mi van, ha ez a pároddal történik?
Mi van, ha közös gyereketek születik?
Mi van, ha közös gyereketek születik és az beteg?
Mi van, ha leszakad a plafon, van jön egy csőrepedés?
Mi van a házimunkával? Azt ki végzi? Azt is forintosítjátok? Mert közlöm veled, hogy egy bejárónő alaphangon nettó egyezer Ft-os órabérért dolgozik!
Az együttélés, olyan mint egy házasság, papír nélkül.
Ha valamelyikőtök kiesik valamiért a munkából és nem lesz jövedelme, akkor a másikaz utcára teszi?... akár halálos betegen?
Ezeket gondold át nagyon komoly formában, mert az együttélés egy felelősségvállalás is a másikért, ami elsősorban erkölcsi és érzelmi kérdés, köze nincs az anyagiakhoz.
Ameddig te filléres és száraz könyvelést akarsz vezetni a kapcsolatotokról "Tartozik" és "Követel" oldallal, addig ne költözz össze senkivel, mert nem szereted feltételek nélkül és így semmi értelme sz egésznek.
Csak tedd fel a kérdést magadnak: A saját gyerekedtől elkérnéd a pénzt?
És már válaszoltál is a saját kérdésedre.
a rezsit szerintem felezni kéne közted és a párod között.
az érthető,hogyha nem akarsz a gyerek iskolai költségébe,ruháztatásába,telefonvásárlásába stb beszállni pár hónap ismerettség után.
de a számlákat illene felesben fizetni.
a plusz egy fő egyébként tényleg elenyésző. mint ahogy írta valaki,hogy az internetet , a tvt, a szemétdíjat stb ugyanúgy be kell fizetni,hogy valaki egyedül lakik,vagy ha 10-en laknak is..
esetleg a villany,gáz,víz amit a plusz egy fő ténylegesen meg tud emelni. de nem hiszem,hogy olyan nagy mértékben,hogy megérné miatta a vita a pároddal
az ilyen kapcsolatok amúgy nem szoktak jól végződni.van több ismerősöm is, aki a párja gyerekétől 5 forintot is sajnált, annyit sem költött volna rá.
ezt nyilván a gyerek és a másik fél is látja és ha van eszük dobbantanak mellőled.
tényleg nem mondom,hogy költsd az összes fizetésed a gyerekére, de ha ennyire ki akarod centizni,hogy csak a rezsi harmadát fizeted,akkor szerintem rossz úton jársz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!