Többéves kapcsolatot hogyan lehet "életben tartani",
milyen tippjeitek vannak? Azaz mitől lobog tovább az a
bizonyos láng?
Csak a szeretettől, semmi mástól.
2010. ápr. 28. 11:00
közös élet, közös jövő, közös programok, közös tervek, közös célok.
ha értelmét látod. akivel vagy, azzal el tudod képzelni az életed? az egész életed? ha igen, akkor érdemes tenni érte.
a hétköznapok felőrlik a kapcsolatot. meló, haza, vacsi, szundi. minden áldott nap. na ebbe nem szabad belesüppedni...
2010. ápr. 28. 11:03
11:03 vagyok
és még az is fontos, hogy mindig legyen hová fejlődni a kapcsolatnak. még hosszú évek után is.
2010. ápr. 28. 11:05
4/12 anonim válasza:
Valamit el kell fogadni. Mégpedig azt, hogy a rózsaszín szerelem 2-3 év után elmúlik. Ha ő az igazi akkor át kell, hogy alakuljon egy olyan szeretet-szerelemmé amely képessé tesz titeket arra, hogy ne csaljátok meg egymást és tovább tudjatok együttműködni az élet minden területén. Persze hangsúlyozom, hogy mindennek az alapja a szerelem még ha át is alakul.
2010. ápr. 28. 11:28
közös kirándulások, legyenek apró kis titkaitok, dolgok amikért csodáljátok egymást, és dobjátok fel a szexet is valami újjal. ( a nosztalgiát is meg lehet próbálni, pl ahol randizgattatok oda mentek stb)
2010. ápr. 28. 11:29
A kommunikáció.
Beszélgessetek mindennap sokat! (Ne rezsiről, számlákról, pelenkáról, a fizetés beosztásáról, mert ez nem kommunikáció...)
2010. ápr. 28. 11:29
Amit leírtak, nálunk mind bejött; kommunikáunk, szeretjük egymást, elfogadjuk egymást, nyíltak és őszinték vagyunk egymással,figyelünk a másikra.
De ami nálunk még a titok; sosem hittük el,hogy tökéletesek vagyunk a másiknak,igyekszünk a lehető legtöbbet adni /nem anyagi dolgokra kell gondolni/.Napról napra jobbak akarunk lenni és a cél,hogy a másik boldog legyen. 23N és 25F // 4 éves kapcsolat
2010. ápr. 28. 11:33
Én 12 éves kapcsolatban élek. Imádom a férjem, Ebben a pillanatban jobban mint az elején. Néha vannak hullámvölgyek, de tudni kell az érzéseket irányítani. Úgy érzem, a nő az, aki tud változtatni a kapcsolatán és úgy irányítani, hogy az a bizonyos láng ne aludjon ki. Ha a kapcsolat egyszer ellaposodik, akkor nehéz újjáépíteni. A szerelem átalakul szereteté, hát nem tudom, én szerelmes vagyok a férjembe (jó, voltak időszakok amikor csak szeretet volt, nekem az nem elég). Nekem fontos a férjem "elcsábítása", a kis szexuális játékok. De a legfontosabb a kommunikáció a partnerek között és a másik meghallgatása.
2010. ápr. 28. 11:58
9/12 A kérdező kommentje:
"A szerelem átalakul szeretetté" - ez az, ami érdekel, tényleg így van-e. Remélem, nem. Mert OK, hogy átalakul, de akkor marad szabad érzelmi kapacitás a szerelem számára... :S Nem lehet, hogy ami "ellaposodik", az eleve nem volt igazi szerelem? Azt elhiszem, hogy ha kész a baj, onnan nehéz kikecmeregni.
minden jó, amit előttem írtak. 5 év házasság után még annyit hozzátennék, hogy nem kell ám mindig egymáson lógni :) amilyen fonosak a közös programok, ugyanolyan fontosak a külön programok is, hiszen a másik abba az emberbe szeretett bele, akinek volt egy saját egyénisége, hoddijai, érdeklődése, ezt nem szabad feladni, mert az olyan, mintha az az ember, akit megszeretett, már nem lenne. nekünk bevált :)
2010. ápr. 28. 14:15
Kapcsolódó kérdések: