Öcsém 12 éves, és lassan kezelhetetlen! Mit lehet tenni? Már intézettel fenyegetik az iskolában!
Zűrös családból származunk. Apánk alkoholista. Anyám eljött,most 3 szakban dolgozik.Én kb egy éve nem lakom otthon,17 éves lány vagyok(ennek a részleteibe most nem szeretnék belemenni,külön sztori,de párommal élek).
Öcsém sunnyog,nem akar tanulni,egy időszakban lopott is otthonról.
A szája olyan mint a kacsa seggge,minden kipereg belőle. Az iskolában hazudik,hogy egyik héten anyjánál amásik héten apjánál lakik,miközben az apja 250kmre van innen és lese szarja!
idegileg biztos ki van készülve.Hiányzik neki egy apa,amit sajnos az iszákos verekedő apánk képében kapott meg,de mégis isteníti(én voltam akit vert a fater,de öcsém szerint mindig jogosan,mert én voltam a szemét.nemhinném,hogy a lila foltokra és a szemüvegem összetörésére bármi feljogosít).
Visszatérek a jelenhez. Anyám ugye most 3 szakban dolgozik,viszonylag jó és stabil állása van. A délutános hetein nem tud odafigyelni öcsémre. Az iskolában azt mondták,ha nem oldja meg a felügyeletét,krízisotthonba helyezik.
Most én felügyelek rá. Anyámmal kötöttünk egy alkut,és minden délután 3-7ig amikor ő délutános ott vagyok,és figyelek a gyerekre.Tanulok vele,tanítom biciklizni.
De hihetetlen nemtörődöm! Nem foglalkozik semmivel,rávágja hogy nemérdekel,és mindenkit elküld a fenéba. Meg van sértődve,hogy el kell mosogatnia a százhuszadik poharat amit kivett a szekrényből,üvölt,és káromkodik mint egy kocsis. Egyszerűen nem tudom mit csináljak vele! se a szép szó,se az üvöltés,se a büntetés se a jutalom nem hat rá! félévkor megbukott és ahogy én tudom még mindig van olyan tárgy amiből bukásra áll!!
Se rám,se anyámra nem hallgat. Az egyetlen dolog amivel kissé meg lehet fogni az,hogy ha nem viselkedik és nem tanul,akkor nem visszük vissza a nyárra a szülővárosunkba(miközben ő folyton odavágyik,az apjához,meg a mamánkhoz.már nem engedjük hogy az apjával találkozzon,mert mindig beeteti,hogy jön,meg elviszi ide-oda,de közbe leszarja a gyerekeit. Én már a telefont fel se veszem neki,anyámét meg ő tiltatta le.
Szóval lényeg a lényeg: mivel lehet megfogni egy 12 éves fiút,lehetőleg agresszió nélkül(bár szó mi szó megérdemelne egy atyai pofont),aki csak TVzik meg playstationozik? Ha elveszem tőle a játékot,puffog durrog,hozzám se szól!!! Vagy inkább direkt mégrosszabbul viselkedik!
Tanácstalan vagyok! Mit tehetnék én?
lehet tényleg az lesz. egy ideig úgyis mamáméknál lesz bár már ő se vállalja egyedül,mert nagyon rosszul viselkedik!!!
apám meg ugyanabban a városban lakik.
anyám nem akarja otthagyni neki,de ő is kezd kikészülni tőle.
lehet h nem fog tetszeni, amit írok, de nem lehet hogy a stílusotokkal van a gondja? Mert én is kilennék, ha vki azt mondaná nekem, h "bukottszamár" leszek. Ja, ezt onnan tudom, hogy pont így is volt. Mindig a sarkamban álltak a tanulással, ezért nem is tanultam. (mikor leálltak, akkor meg "láss csodát")Sajnos nem ismerlek se téged se tesódat, így nem tudok nagyon hatásos tanácsot adni... én a helyedben kicsit lazábbra fognám a hangnemet... odaülnék mellé, és azt mondanám "Ha akarod, ha nem, baz.dki, most elmondom neked Petőfi életét. Szóval az a lényeg, h Petőfiék tök gazdagok voltak, és gondold el, Alexanderként volt anyakönyvezve Petőfi S. neve. Mekkora szívás..."
én erre gondoltam.
:D
ez jó volt:D
azért két külön dolog,ahogy ide írok meg ahogy vele beszélek. itt konkrétan azt írom le,ahogy gondolom,vele másképp beszélek,de mikor kivágja abiztit akkor hamar ráüvöltök...
nem nekem való a gyereknevelés az biztos.
tegnap is megmondtam neki,mikor túlpörgött az udvaron,hogy ott egy bokor,kap egy percet,hogy kidühöngje magát,de azon meg röhögött...aztán megrugdosta a bokrot.
de azért utána könnyebb volt,bár üvöltött és káromkodott aztán is,mint a kocsis,csak mert nem ment neki a biciklizés.
Szia.
Jajj, de jó, hogy nem vagyok ilyen helyzetben. Annyi idős vagyok mint az öcséd. Elhiheted, hogy neki sem könnyű+ még kamaszodik is. Ne kiabálj vele. Szerintem az nem használ, legalábbis rám biztosan nem. INkább beszélgess vele sokat, próbáld vele megértetni, hogy az adott dolog miért nme jó. Amúgy, ha már az utcára "nem engeditek" idegenekhez akkor keress 1 olyan oldalt ahol korabelekkel ismerkedhet a tesód. Ez nekem is rengeteget segített, bár én nem korabeli, hanem egy 16 barátot találtam aki mindig lenyuktatott. Vele azóta is nagyon jó a kapcsolatom. Amúgy ha gondolod megadhatod az öcsédnek az emailem/MSN-m.: sarkany.agnes99@gmail.com sarkanyagi@freemail.hu
Nincs az öcsédnek valami mániája?(éN pl. rajongom a technikai sportokért, mindig azt nézek a tv-ben) Rajong valamiért?? Valami példakép??
Ági
kösz,megadom neki a címed :) csak ne szólj,hogy honnan keveredtél oda,nem szeretnék balhét :)
a srác szereti az animéket,a harcos filmeket,és nagyon szeret rajzolni. lehet van más mániája is,csak jól titkolja :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!