Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen "Norma", "Normák"...

Milyen "Norma", "Normák" szerint Normális, egy szokás?

Figyelt kérdés
Kinek, milyen rossz szokása van,egy családon belül? Úgy értem, mit találtok normálisnak,egy családon belül, és mit nem? Mindig vannak ellentétek,de példának, normális, ha egy családi rokon, pucéran mászkál, a szobában? Vagy az, hogy vannak olyan tabu témák,melyek,másoknak is botrányos lehet, de valakiknek normális? Mi a normális, és mi nem normális, ezt ki dönti el, egy családon belül, akár szokásokon belül? milyen norma szerint normális, valami? Ez alatt, a hit is szerepet játszhat, minden, ami végül is TABU? Milyen Norma szerint Normális valami? És mihez képest? Minden nézőpont kérdése... Pl:. vannak országok, ahol,korán házasodnak,nálunk, nem szokás,attól még normális lehet,számukra! Vannak országok, ahol megeszik a rovarokat! Más gusztustalannak tartja, a rovar evését, mások számára, lakoma...,mi eredendően a Normális? Mi hozta ki az emberekből, a rovarok láttán, az undort? Ez normális? Vagy csak egy szokás? És Normális szokás ez? Mi a Véleményetek ezekről, a dolgokról? Mi szerint gondolkodik az ember? Mi szól,ezek ellen, és mellette? Kérlek titeket, írjatok 2 sorba,mi szól ellene, és mi mellette? Ha van más is azt is írd hozzá, bátran! Mindenki Véleménye számít! Ne legyen ebből vita! Csak, egy bővített, fontos Kérdés volt! Mert Fontos, ismerni, mások szokásait, ne legyen mások számára, egy negatív élmény, és ne érezzék, magukat rosszul, ezek miatt...Örülnék, ha sokan írnának, véleményt!

2016. okt. 24. 14:24
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Most Elgondolkodtattál! Valóban Relatívan fogalmaztam, de a relativitást is azért írtam le. Ha jobban végig gondolom,de mert ugye, relatív, a te gondolat meneted az enyémhez képest, nem lett tőle semelyik hibás, csak pontatlan. Úgy értem, nehéz, egy növényt össze hasonlítani,egy emberi logikával, esetenként logikákkal... Amint írtam is előbb, ezek lényegében, pszichológiai kérdések...
2016. nov. 12. 01:44
 22/27 anonim ***** válasza:
75%
Megkérlek szépen, hogy ne emeld ki többet ezt a kérdést! Előre is köszi.
2016. dec. 27. 16:45
 23/27 A kérdező kommentje:
Az én dolgom, ha nem tetszik, lehet elmenni,más is lehet válaszolna
2016. dec. 27. 21:29
 24/27 anonim ***** válasza:
69%

"Náluk az apja idősebb egy 10-15evvel a mi családunkban anyám idősebb 8evvel. Szerintem tapasztalatból az a jó ha a férfi idősebb. Mi egy idősek vagyunk a párommal de nem értünk egyet mindig. Lehetne érettebb a gondolkodása."

Ez megint nevelés kérdése, nálunk a családban mindenki nagyon kis korkülönbséggel házasodott és boldogok, ezért nekem az volt a természetes, hogy kis korkülönbségű kapcsolatok a jók. Akinek nagy korkülönbség van a szülei közt, annak meg az a pozitív minta. Illetve ha valakinek nem boldog a szülei kapcsolata, akkor az lesz a negatív példa.

Szerintem ha idősebb lenne a párod, akkor se értenétek egyet mindenben, egyszerűen olyan nincs, hogy két ember mindig mindenben egyetért.

2017. jan. 13. 18:51
 25/27 anonim ***** válasza:
a norma az olyan viselkedés, amit egy adott közösségen belül a többség tanúsít vagy követendő példának elfogad.
2017. ápr. 14. 00:23
 26/27 anonim ***** válasza:
25%

Az előző előtti úgy hangzik, mintha a nők -általánosságban leszámítva a szociális érést- érettebbek volnának bármi lényegesben intellektuálisan, érzelmileg, művészileg, mint a férfiak jelentős hányada...

Elég vicces a felvetése...

2017. ápr. 15. 21:11
 27/27 anonim ***** válasza:
25%

...ó, pardon, jut eszembe: a szociális érés mellett, többnyire a magolásban is jobbak a nők (értsd: memóriában). Oh, ez aztán nagyon lényeges előnyük... Hát, annyi bizonyos, hogy különös itt némelyik felvetés... Pl aki azt sugallja, hogy "minden" téren érettebbek a nők. :))

Megsúgom: közel se... Évtizedes fáziskésésben vannak, átlagban.

2017. ápr. 15. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!