Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karácsonykor nálunk legyünk?...

Karácsonykor nálunk legyünk? Miért kell ezen kiakadni?

Figyelt kérdés

250 kmre élünk anyóséktól. Sógornőméktől csak 20ra.

Eddig úgy volt minden karácsony hogy mindenki ment 25 vagy 26 anyósékhoz (24 otthon,karácsony máaik napja meg másik szülőnél).

Sógornőm pár hónapja szült,nem indul neki ilyen hosszú útnak a picurral,ugy volt hogy csak mi megyünk. Kitaláltam hogy akkor inkább legyünk nálunk,elférni,ide jönnek szivesen a picurral amúgyis,ne maradjanak ki.

Anyóséknak is előadtuk hogy akkor az éven mi sem megyünk,hanem várjuk őket szeretettel,idén igy tud együtt lenni a család.

Kiakadt. Hogy olyan nincs hogy nem ő főz (az én konyhám az én váram,ő se enged mást a konyhájába,én se), milyen már hogy nem mennek a gyerekei karácaonykor,mert ez igy szokás (sógorom nem hagyja otthon karácsonykor sógornőmet meg a picit), sógornőm túl kényes hogy nem utazik télen,én meg egyszerűen el akarom venni a családban betöltött helyét,és ha mindkét fia támogatja ezt az egészet (támogatják bizony) akkor neki nincs is értelme élni...

Szerintetek normális?

2016. okt. 23. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 Snorri ***** válasza:
54%
Az ötlettel nem lenne baj, de kicsit olyan, mintha te örülnél ennek az egésznek: anyósnak nem tetszik, nem akar jönni, te főzhetsz, és kötöd az ebet a karóhoz....komolyan nem értem. Szeretet ünnepe, felnőtt ember vagy, ne legyél már ennyire gyerekes!!!!! Miért nem engeded, hogy ő főzzön? Ugyanolyan leszel, mint ő!
2016. okt. 23. 16:01
 32/77 anonim ***** válasza:
88%

Húú, de kicsinesek vagytok mindketten!

Az addig oké, hogy tekintettel a kicsire most anyósék jönnenek, de tényleg meg lehetne adni az anyósnak is azt az örömet, hogy hozzád vághasson egy beiglit! Igen, eddig ő sem engedte neked. De most ezen (is) változtathatnátok. Te sem vagy szemernyit sem jobb nála, ha nem bírsz egyszer az életben egy kicsit nagyvonalú lenni. De úgy látom, te kifejezetten örülsz, hogy most te "tehetsz be" az anyósnak és "egyenlíthetsz" a régi vélt vagy valós sérelmeidért. Tényleg szép kis karácsony az, ahol már két hónappal korábban áll a bál az "ünnep" miatt.

2016. okt. 23. 17:45
 33/77 A kérdező kommentje:

Anyós nem is tudja még hogy nem az ő főztjét fogjuk enni.

Egyelőre nem jutott túl azon hogy nem náluk leszünk. Még most a két fiá győzködi hogy ők ketten menjenek minket sógornőmmel.meg hagyjanak itthon... persze a fiúknak eszük ágában sincs,sőt állandóra akarják bevezetni,mert itt jól elférünk,itt otthon vannak. (Férjem öccse lakott nálunk pár évig)

2016. okt. 23. 17:52
 34/77 anonim ***** válasza:
47%

én sem értem miért kell generálni a feszültséget már októberben.

de amúgy civilizált emberek módjára meg lehetne beszélni,hogy te mit szeretnél főzni és anyós mit szeretne. és otthon elkészítené a mama és elhozná hozzátok. így nem lenne,hogy egymás konyhájában kontárkodtok, mégis kivenné ő is a részét a főzésben,ha azt szeretné.

és ez neked is jó,hogy nem kell 10 féle kaját csinálnod,hanem van amit anyós hoz majd.

próbáljátok megbeszélni.

ha csak a veszekedés megy,akkor meg kár erőltetni.

de jó lenne szerintem normális ember módjára megoldani, már csak a gyerek miatt is . nekem első gyerekkori emlékeim a karácsonyi ebédek, ahol még 3 nagyszülőm volt ott. azóta már csak ketten vannak, de még mindig hagyomány,hogy karácsonykor együtt ebédelünk. pedig azóta már én is elköltöztem otthonról, a szüleim is arrébb költöztek. mégis meg tudjuk oldani,hogy mindenki ott legyen,veszekedés nélkül..

2016. okt. 23. 18:06
 35/77 A kérdező kommentje:

Azért októberben mert sógornő most szólt hogy ők idén biztosan nem mennek. Mi meg kitaláltuk hogy akkor legyünk nálunk,csak a távolság ne legyen akadály. És hogy ne utolsó percben szóljunk,szóltuk most hétvégén,voltunk látogatóban anyóséknál.

Mint írtam a kajában csak odáig jutott hogy olyan nincs hogy nem náluk van karácsonykor mindenki és eszi a főztjét.

Egyelőre ugy van hogy nem jönnek,a fiúkat győzködi hogy menjenek akkor ketten. De azt meg nem fognak.

2016. okt. 23. 19:00
 36/77 anonim ***** válasza:
38%

Szóval ketten a sóginővel kitaláltátok, hogy megszívatjátok a mamát, nehogy már minimálisan is fontosnak érezze magát az öreglány, a balfék férjeitek meg asszisztálnak hozzá. A mama se semmi, ti meg hihetetlen pitiáner kis pitsák vagytok, megérdemlitek egymást.

Anyósod helyében simán megcsinálnám, hogy mosolyogva elmegyek, szépen ott is maradok nálatok és ugráltatlak egy hétig, egy szalmaszálat sem téve keresztbe. Háromszor meggondolnád, akarsz-e még egy ilyen karácsonyt.:-)

2016. okt. 23. 19:11
 37/77 A kérdező kommentje:
Szerencsére olyan férjem van hogy azzal a lendülettel mutatná meg hol van a kapu amin kimehetnek. Sosem mentem volna hozzá anyuci kisfiához,és nem vagyok az az ugráltatható tipus sem :)
2016. okt. 23. 19:49
 38/77 Snorri ***** válasza:
73%
Én mondjuk nagyon odafigyelek anyós és após érzéseire. Pont annyira, mint szüleimére. Ugyanis ők a párom szülei, akik felnevelték őt nekem. De látom máshol ez nem természetes...
2016. okt. 23. 20:15
 39/77 A kérdező kommentje:

Pont annyira figyelek oda az érzéseikre mint ők az enyéimre.

Após normális,rossz szava soha nem volt,nekem se róla.

Mindenkihez ugy állok egy idő után ahogy az hozzám.

Karácsonyig már nem megyünk igy addig nem beszélünk,ferjemen múlik mit egyezkedik az anyjával.

2016. okt. 23. 20:21
 40/77 anonim ***** válasza:
37%

" nem vagyok az az ugráltatható tipus sem :)"

Ugyan már, csillagom...Meghívod az anyósékat, aztán a férjeddel kidobatnád? Álmodban...:D Ha ilyen magabiztos vagy, miért írtad ki ezt a kérdést?

2016. okt. 23. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!