Hogyan vigasztaltátok magatokat, amikor kiderült, hogy egy
általatok szeretett, rákos embernek néhány hete van már
csak hátra?
11/20 anonim válasza:
Ha még köztetek van, ne magad sajnald, hanem probalj minden eröddel segiteni neki. Beszelgess vele amennyit csak lehet, mert ilyenkor sokan hajlamosak a betegtöl tavol tartani magukat, mert nem tudjak hogy viselkedjenek. De igenis szedd össze magad, es legyel vele még amennyit csak lehet. Ha sajnos elmegy, mert nem tudjak meggyogyitani, sokkal könnyebb lesz, mert majd fogod tudni hogy mellette alltal a vegsökig. Ha nagyon nagyon szereted, soha nem fogod tudni feldolgozni hogy elment, de legalabb nyugodt leszel, hogy nagy tamasz voltal szamara.
2010. ápr. 28. 14:15
12/20 anonim válasza:
Idöközben lattam hogy a srac meghalt, öszinte reszvetem, nagyon sajnalom. A hozzatartozoknak jo egeszseget kivanok!!!! Ö mar nem szenved, jobb igy neki, ha menthetetlen volt.
2010. ápr. 28. 14:20
Mikor megtudtam ,hogy egy hozzám közel álló személy nagyon beteg és haldoklik, szinte fel se fogtam. Utána probáltam magam azzal nyugtatni, hogy egy jobb helyre kerül meg legalább nem fog szenvedni.Nem igazán vált be. Ilyenkor semmi nem lehet vigasz.A legtöbb amit az ember tehet, hogy támogassa barátját. Sajnos a távolság miatt nekem erre nem volt módom. S a halála után engedjünk utat a gyáznak.
2010. ápr. 28. 15:11
Nagyon sajnálom a fiút. Kitartás és ne zárkozz el a gyász elől.
2010. ápr. 28. 15:13
Amikor megtudtam, hogy Mama rákos és menthetetlen, üres lett a világ. Nem sejtettem még, de akkor kezdett inogni az addig nagyon naív, nagyon gyermeki hitem. Semmi nem vígasztalt, bár ő nem gyorsan, hanem több mint 1 év alatt ment el, pokoli kínok közt, már csak a morfium segített, ezért amikor meghalt, én megkönnyebbültem. De megvígasztalni semmi nem tudott. Utána még sok haláleset történt a családban. Akkor vígasztalódtam meg, amikor megszülettek a kiskutyám kölykei. Ezt nem viccből mondom, amire emberek és Isten képtelen volt, megtette néhány szőrgombolyag:))))
2010. ápr. 28. 20:47
16/20 anonim válasza:
Én az imádott Nagymamámat veszítettem el 1 éve. Mellrákja és végbél daganata volt.
Nem tudtam tőle elbúcsúzni, nem tudtam elmondani, hogy mennyire szeretem. Mindennap gondolok rá. Rettenetesen hiányzik!
Örökké szeretni fogom!!!!
2010. ápr. 28. 21:15
17/20 anonim válasza:
23:35 mekkora egy tapló vagy cseszdmeg... hasonló sorsot neked is
őszinte részvétem amugy a kérdezőnek:(
nekem nagybáttyám ment el egy hónapja szintén rákban
szenvedett majdnem egy évet,én se tudtam tőle elbúcsúzni:(
2010. ápr. 29. 04:39
18/20 anonim válasza:
nekem szüleim egy jóbarátja ment el vasárnap, és hétfőn egy másik rokonunkról - közeli - derült ki, hogy rosszindulatú daganata van, és nem is műthető... alig birom felfogni. Sajnos a halál nem válogat, és így ismeretlenül is őszinte részvétemet küldöm neked, és a srác hozzátartozóinak is, meg is gyújtottam egy gyertyát a lelketekért. Nincs ebben semmi igazság és semmi logika, hogy miért kell egy 20éves srácnak meghalni- tényleg csak annyi vígaszt lehet találni, hogy legalább már nem szenved - de ettől még ugyanolyan szarul érzi magát az ember.:-(
A gyász kell! sirasd meg, és majd elmúlik a fájdalom és a szép emlékek előjönnek. Az örök közhely is igaz sajnos- az idő majd begyógyítja a sebeket!
Mégegyszer mindenkinek részvétem, aki hasonlóképpen vesztette el a barátját, családtagját.
2010. ápr. 29. 09:34
19/20 A kérdező kommentje:
Tényleg köszönöm mindenkinek az együttérzést!
Nem mindegy, mikor hal meg az ember. Ha idő előtt, az felfoghatatlan. Bármennyire szeretsz is valakit, ha teljes élete volt, azt le lehet zárni, fel lehet dolgozni. Egy félbemaradt élet mindig fájni fog, visszajön az álmaidban, az emlékeidben, még ha nem is szeretted úgy, mint a teljes életűt, soha soha nem lehet igazán úgy túljutni rajta. De az idő akkor is segít. Tulajdonképpen csak az idő.
2010. máj. 2. 13:37
Kapcsolódó kérdések: