Otthon maradni karácsonykor?
Sok embernek, sok rokonnak, úgy látom, problémája van avval, hogy ha az ember nem akar karácsonykor se vendégséget, se vendégségbe menni.
Szerintem, mivel ez családi ünnep, mindenkinek otthon van a helye, nem a 77. rokonnál. Áll ez egy együtt élő párra is. Természetesen ünnepek között lehet találkozni, jó is, de 24.-25.-én szerintem az a normális, ha otthon van az ember.
Ti hogyan szoktátok ezt csinálni? Mi a véleményetek?
Az komoly xD mik vannak.
Mert a fasirozott rendes kaja >< akkor már rendes húst grillezett volna xD (fűszeres husokat imádom)
Nálunk így müködik,és meg jegyzem semmi problémám nincs vele nem teher se semmi.
24.-én szüleimmel bátyámmal vagyunk otthon,anyum főz én apummal bátyámmal diszitjük a fát,este átjön pár órára a barátom utána megyünk hozzájuk.
25.-én most úgy lesz, (4hete halt meg a mamám),hogy elmegyünk szüleimmel,bátyámmal párommal temetőbe mamáék sírjához majd utána a kereszt szüleimhez ahol ott vannak unokatesomék családostul
26.-án keresztanyámék gyerekik családjaik jönnek hozzánk, én meg megyek a páromhoz estefelé/du
Amúgy meg ahány ház annyi szokás
Nálunk mi megyünk, egyik nap anyóshoz+sógorékhoz, ebéd után, sütire, kávéra, piára, pár óra, nem megterhelő senkinek. Másik nap anyámékhoz megyünk, oda is pár órára, ebédre, mert messze laknak. 2-3 órát ki lehet bírni. Persze vagyunk együtt is. Ilyenkor illik látogatni, ez van. Most képzeld, egymás után 3 nap minden nap másik karácsonyfa és ajándékbontás, örülnek a gyerekek.
Viszont szerintem az pofátlanság, ha azt várják, hogy egy háziasszony főzzön-süssön 20 főre meg takarítson is előtte-utána, illik összedobni a kaját közösen.
Nálunk is volt már hiszti emiatt. Mi 9 éve vagyunk együtt és 1 éve házasok...eddig egy évben sem jött össze, hogy kettesben karácsonyozzunk, múlt évben apukám halt meg, így anyukámat nem hagytuk egyedül. Az előtt meg mindenkinek megfelelve itt is, ott is voltunk keveset.
Most itthon szeretnék szép fát. Meghittséget, aztán a két ünnep között 26.-a körül meglátogatunk mindenkit.
Én abban is benne lennék, hogy anyósék jöjjenek, meg anyukám, de anyósom azt mondta tavaly, ünnepekkor mindenki "maradjon otthon a seg.én"...úgyhogy én nem könyörgök.
Most babát várunk, szeretnék egy igazán meghitt, nyugis karácsony estét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!