Alkoholista apa?
Sajnalom ! Legy erös , minden elmúlik egyszer .
Meghalni sajnos nem fog. De te se menj tönkre , elötted meg az elet !
A barátnőm apja csinálta ezt, és pokol volt az életük. A legrosszabb talán a kiszámíthatatlanság volt. Elváltak, és mindenki otthagyta az alkoholista apát, elköltözött az anyához. Még úgy is, hogy szűkölködniük kellett, és messziről bejárni iskolába.
Lehet, hogy a családsegítő tud segíteni, csak ne az legyen, hogy utána részegen már azért is problémáik!
Őszintén, remélem sikerül megoldást találnod!
Először is:
Kedves hármas! Mi ez a hülye sztereotípia? Az én "apám" ugyanilyen, sőt, még józanon is egy szociopata, idegbeteg állat, és a kapcsolatuk elején édesanyámmal már ilyen volt. Nem kellett hozzá szerető.
Nem minden egyéni sztori passzoló a másikéra, főleg nem annyira, hogy biztosra is vedd. Köszönöm.
Másik:
Igen, nem csak kellett, nekem kell is. Sajnálom. Ugyanúgy érzek, ahogy te, nekem ráadásként még mániákus hazudozó is, amit később letagad. Néha meg-megjátssza magát, és teszi a szépet a saját családja előtt. Az anyukám rokonai ismerik. Meg igazából a saját családja is ismeri, csak nem merik beismerni. Amit tehetsz, az, hogy a legminimálisabbat beszéled vele, ha lehet, még annál is kevesebbet. Én így próbálom kikerülni, de még így sem mindig sikerül. Anyukámmal válófélben vannak, csak annyira elmebeteg, hogy még ezt sem képes felfogni.
Az iskoládban, barátaid szüleitől, tanárodtól, akiben megbízol, próbálj meg segítséget kérni. Nem kell így élned. Már most látom, mennyire kihatással lesz a jövőmre, ha nem állítom meg, és én is mindent megteszek, hogy elmeneküljek. Nekem 1 évem maradt itthon, utána pedig megpróbálok minden szálat elvarrni.
Nagyon szeretnék segíteni, de ez az a helyzet, ahol neked kell lépned, és olyanok segítségét kérned, akikben megbízol és nem csak elmondod a problémádat, hanem tudnak is IGAZÁN segíteni.
Azt mondod, nem tartjátok a kapcsolatot a rokonokkal. Mi lenne, ha ez változna? Keresd fel őket. Keress fel bárkit, aki szóba jöhet, tedd félre a büszkeségedet ilyen szempontokból, mert most te és a jövőd a fontos. Senki sem érdemel ilyen gyerekkort.
Kitartást, nagyon szurkolok neked, és jelentkezz majd!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! Utolsó: lány vagyok.
Nem buszkesegbol nem tartom a kapcsolatot hanem mert egyfelol nem elnek magyarorszagon es apamek miatt nagyon rosszban van egymassal a csalad es ok nem nyitnak felenk/felem. Nagyszuleim nem elnek komolyan nem tudok mit tenni. Talan meg ha idosebb lennek de igy belegondolva hogy még tobb evig kell ezt elviselnem en ebbe belefogok orulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!