Szüleim nem engednek ki sehova sem, ilyenkor mit csináljak?
fiú vagy vagy lány? ha lány akkor érthető, mivel elég sok mostanában az erőszak.
mondd ezt nekik: más dolog a szülői szeretet, és más dolog a személyi szabadság! a kettőt ne keverjék össze! amugy meg lázadozz ahogy birsz, csak azt nem engedik el sehova, akivel megtehetik! csak azon tudnak uralkodni, aki engedi!
Tudom, nem szép dolog, de én ebben az esetben lesz.rtam a tiltást, fogtam magam és elmentem... Persze volt, hogy meg is szívtam, de ezt a magam felelősségének, hibájának tekintem. Utólag nem mondom azt, hogy de jó lett volna, ha megkötik kezem-lábam, mert így is lett belőlem valami, meg hát a rossz része alakulhatott volna jól is, ha van egy stabil baráti társaságom,és nem csak csapódok össze-vissza, hogy ne legyek otthon. (Nem volt rossz otthon - én nem fértem a bőrömbe.)
Anyukámnak rossz volt ez az időszak. Egyetemista koromtól engedett volna el magától azaz 18 éves koromtól. Ha vannak rendes barátaid, akkor szelídebben is megpróbálhatod, lázadni talán csak végső esetben lázadj (akkor viszont légy bátor és bírd ki azt az ordibálást esetleg 1-2 pofont - a fiatalságod többet ér, de persze csal ésszel!) Előbb mindenképpen kérj, érvelj, tanulj jól, végezz házimunkát, hívd meg a barátaidat hozzátok, akikkel mennél -és ha semmi nem megy, akkor lép érvénybe az, hogy "csak azt lehet korlátozni, aki hagyja." Ez bizony így van. De akkor a felelősség is a tied, ha belevisznek valami sz.arba, vagy történik veled valami.
Gondolom sokra mentél azzal, hogy egy páran leírták a fél életüket. Első gyerek vagy a családban? Mert általában a szülők kicsit szigorúbbak az első gyerekkel, mert még ők is kicsit tapasztalatlanok.....milyen egy tinédzserrel????!!!!
Véleményem szerint finoman tágíthatod a határaidat...nem kell itt nagyon nagy engedettlenségekre gondolni...csak a korlátok tágítására. Néhány "szófogadattlanság" nem a világ vége.
18:39
Néha többet ér ha valaki leírja a "fél életét" mint néhány nagyon okos tanács...amúgy nekem nem merült ki egyik kommentben sem a "fél életem"
ezt csak úgy mondtam...tőlem aztán fejre is lehet állni...
egy előző aki a "fél életét" leírta...:-S
jah,hogy eddig is voltak hülyeségeid.
Akkor örülj neki,hogy nem zárnak be a szobádba és a kulcsot nem dobják el.
Tudod a szüleid a te marhaságaidnak megisszák a levét.
Előveheti őket a rendőrség,gyámhivatal,ha te egy kicsit "szórakozni" akarsz a haverokkal.
Ráadásul egy lúzer leszel,aki pár év és lecsúszik,megnézheted a padon alvó jövőbeli haverjaidat minden városban.
Ennyi idősen térj észhez,keress normális társaságot(akkor még napokra is elengednek velük)meg gondolkozz el,hogy mit tehetsz a jövődért(igaz ezzel már kissé késve vagy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!