Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám feldolgozni...

Hogy tudnám feldolgozni barátunk halálát?

Figyelt kérdés
Párom barátja-és nekem is- tegnap meghalt,váratlanul!Azt hiszem még fel se fogtam igazán,egyszerűen képtelen vagyok elhinni,hogy többé nincs,hogy nem láthatom,nem beszélhetünk,nem hülyéskedhetünk.Nem bírom felfogni!!És a párom mégjobban ki van borulva,de nem beszél róla és én nem tudom mit csináljak,mit mondjak?!Beszéljünk e róla,vagy némán emlékezzünk?Ő olyan,hogy az érzéseiről nem beszél,magába rendezi el a dolgokat,de most nem tudom,mit tehetnék.Tudom,az élet megy tovább!Van egy 8 hónapos babánk,aki lefoglalja a gondolatinkat,akkor nem szomorkodunk,de így úgy érzem nem eleget gondolunk rá.Nekem még sose halt meg senkim,se családban,se barátaim körében,aki igazán közelálló lett volna,és most nem tudom ezt a helyzetet kezelni,képtelen vagyok felfogni ami történt!!!Hogy lesz ezek után?!
2008. okt. 2. 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem 3 hónapja halt meg a nagyapám. Eleinte nem is fogtam fel. A temetésen vált valósággá, hogy tényleg elment. De utána mikor mentem a nagyihoz még sokáig vártam, hogy egyszer csak kijön a TV szobából. Ha a párod magában szeretné feldolgozni, ne erőltesd a beszélgetést. Viszont ha szeretne róla beszélni, hallgasd meg, többet nem tehetsz. Ilyenkor nincs semmi, amivel megvígasztalhatnád, "csak" figyelj rá, hallgasd meg, fogd a kezét. Nagyon nehéz az ittmaradtaknak feldolgozni a szeretet ember halálát. Hagyj időt magatoknak a gyászra, és meríts erőt a babátokból. Őszínte részvétem.
2008. okt. 2. 12:52
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!És neked is részvétem!!

Még temetés se lesz,mert elhamvasszák.De talán így még ott lesz velünk,ha megyünk a családjához...Egyfolytában a sírás kerülget,arra gondolok,mennyi mindent terveztünk,közös programok,és most vége,és magam elött látom,amikor utoljára láttam őt...Mikor fogom felfogni?Nem tudom...Én ezt nem bírom elviselni!

2008. okt. 2. 13:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom..Próbáld azzal nyugtatni magad,hogy neki már nem fáj,neki már nem rossz.Ő nem tudja,hogy miről marad le.Reméld,hogy már egy sokkal szebb,tisztább,jobb helyen van.És vigyáz Rád/Rátok.És azt se feledd,hogy valahol örökre Veled marad.Az ember szerintem akkor hal meg igazán,amikor már senki nem emlékszik rá,őrzi a képét a szívében.
2008. okt. 2. 14:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen,igazad van,sose felejtjük el,de nagyon hiányzik,és bár a szívünkben tovább él,de testben már nem...és ez a fájdalom borzasztó!!!
2008. okt. 2. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem Nektek'

"Adj időt az időnek..."

Szabó Magda írta, már Ő sincs közöttünk.

2008. okt. 2. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én tavaly nyáron veszitettem el apukámat,azt tudom tanácsolni,h add ki az érzéseidet,ha kell sirj,vagy emlékezz rá,ugy h beszélgettek róla, ne fojtsd magadba,mert annál rosszabb nincs...a gyász egy igen hosszu folyamat....manapság várják csak el az embertől,ha valakje meghal,akkor másnap már fittipalko modján,ugyanugy végezze a dolgát,mintha megse történt volna...pedig igenis gyászolni kell!!!! át kell élni minden egyes szakaszát,más különben nem tudod elengedni,ird be a google-be a gyász,gyászreakciókat és elég sok mindent kidob rá, hátha valamelyik mód segit....

2008. okt. 3. 08:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok még, az Élet megy tovább,eleinte naon nehezen,aztán megtanulsz az elhunyt nélkül élni,de az nem azt jelenti h elfelejted....én is naon sokszor gondolok apumra, és rettentően hiányzik,de nekem is van egy 2,5 hónapos fiam,,,sajn már nem élhette meg a születését,de szüléskor is eszembe jutt, a szülésem a halálának első évforduloján indult be,37 hetes voltam akkor...
2008. okt. 3. 08:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,tanácsokat!Nagyon nehéz most mé,gondolom idővel enyhülni fog a fájdalom,de most...majdnem minden pillanatba sírni tudnék...de itt a picim,nem lehet kiborulnom.Nagyon hiányzik nekünk,hirtelen távozása...felfoghatatlan!
2008. okt. 3. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
rossz hirem van, a fájdalom nem fog enyhülni,csak megtanulod kezelni a "problémát"...
2008. okt. 4. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!