Hogyan bújjak ki sértés nélkül a rokonok "fogd meg a kisbabát" erőltetéséből?
Köszönöm, nem szeretném.
Ennyi :)
udvarias, de egyértelmű
nem igazán értem miért "fáj" neked annyira ha egy babát meg kell fognod. ha csak annyi a baj hogy esetleg bármi rádfolyik-azt egy textilpelenkával ki lehet védeni.
Mivel csak látogatóba mentek párpercre ki lehet bírni..
6: Igazad van.
Nekem se akart még sose senki a kezembe nyomni gyereket. Egyébként szeretem őket :)
Amikor valahol újszülött van és megyünk babalátogatóba, akkor megkérdezik, hogy meg akarom-e fogni. Ne rám erőltetik. Megkérdezik! Van, amikor szívesen megfogom. De pl. ha nyűgös, sír, akkor nem szeretem fogni. Aztán többször nem kérdezgetik, hogy na most megfogod vagy most, stb.
Ismernek, és tudják, hogy ha dajkálni szeretném, akkor majd én megkérdezem, hogy a kezembe adják-e.
"nem, köszi" és az ablak irányába, szobanövényre stb. nézel. Esetleg egy lépés hátra, vagy karbatett kezek.
Ha nagyon erőszakos, ne járj át. Ha hív, mondd h dolgoznod kell, anyád beteg, barátnőnek szülinapja van, a kutya sántikál és állatorvoshoz viszed stb.
(amúgy én is fel szoktam ajánlani, h megfoghatják az achátcsigáimat és sèrtődés meg erőszakoskodás nélkül elfogadom a nemleges válaszokat :D )
A 6-os válaszolóval 100%-ig egyetértek, én sem tudtam volna jobban leírni. :) Ne aggódj, kérdező, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a tukmáló rokonéban (bár a posztod nem is arról szól, hogy ebben kételkednél).
Egy kis sztorim nekem is van, hasonló: szomszédunkban baba született, és úgy kb. fél éves lehetett, mikor egyszer átmentünk...anyuka irtó büszke volt a rettenet kövér gyerekére (mondjuk azt sosem értettem, hogy valaki arra büszke, hogy nagydarab, duci gyereke van, szerintem a sovány, picike ugyanolyan szép, a felnőttkori alkatuk úgyis később derül ki), és egyszercsak feldobta a gyereket a konyhapultra, és egy "akartok látni combokat???" felkiáltással elkezdte a ruhát lerángatni a gyerekről! Értitek, hogy mi csodáljuk, meg dögönyözzük meg a gyerek "sonkáit"! Hát a férjemmel pánikszerűen hőköltünk hátra, mondjuk anyuka levágta a helyzetet és nem erőltette tovább. Ja, nekem is van gyerekem, de senkitől nem vártam el, hogy csodálja és babusgassa, felfogtam ésszel, hogy rajta kívül még több milliárd cuki baba van a Földön és nem ő a világ 8-ik csodája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!