Keresztanyám leszólt, a párom kioszotta. Midenki utál 'mindenkit'. Mi a teendő ilyenkor?
Nagyszüleimnél maradt véletlenül a pénztárcám (a táskámba borult a vizem, ki kellett pakolnom belőle). Mama (anyai nagyszülő) felhívott, hogy ha időm engedi, menjek majd be érte, tudjam, hogy nála van, nem hagytam el.
A párommal ma délután mentünk be érte, munka után. Keresztanyám (anya testvére) is mamánál volt. Nem maradtunk sokáig, de keresztanyám hozta a formáját. Félvállról, pakolászás közben csak ennyit modott (felém sem nézett) 'nem is értem, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, szétszórt. Megérdemelné, hogy elhagyja a tárcáját'.
Nem foglalkoztam vele, mert csak magát minősíti. A párom nem volt túl jó kedvében és visszaszólt neki. Egyáltalán nem bántóan, intelligens módon, frappánsat 'modott oda' neki. Keresztanyám nem túl szép dolgokat vágott a fejéhez (hozzáteszem jogtalanul).
Mama kioszott mindenkit, majd elzavart mindenkit.
Normális ez így?
Márpedig de, a keresztanya kifejezetten sértőn és bunkón nyilvánult meg. Lehet, hogy ő maga a tökély, aki sosem hagy ott valamit véletlenül, de nálam nem itt kezdődik a felelőtlenség és aki szétszórt, az nem érdemli meg, hogy elhagyja a tárcáját. Semmire nem jó a beszólása, nem lehet belőle tanulni meg semmi, köze nincs hozzá, nem kellett volna.
A másik fél viselkedéséhez nincs elég infóm, azt nem minősítem (ha valóban szétszórt a keresztanya is, akkor még értem, hogy ezt szólta vissza neki, persze egy bölcs zen-buddhista hallgat és neki van igaza, bizonyára).
A mamát is megértem, ne veszekedjetek már.
Szerintem sem volt jogos a keresztanyád részéről a kiosztás. Nyílván ideges voltál az miatt, hogy kiborult a víz a táskádban, kapkodtál és ezért felejtetted ott a tárcád. Meg biztos ő is hagyott már el valami életében, ez nem olyan nagy bűn, hogy beszóljon érte.
Párod is meglehet érteni. Azt írtad, hogy a keresztanyád részéről nem ez volt az első eset, hogy beszólt valamit, gondolom te meg nem szóltál vissza, nem csináltál belőle cirkuszt. Lehet, hogy a párodnál betelt a pohár, hogy a keresztanyád miatt, akinek eddig tűrtetetek. Meg eleve nem volt jó kedvében, szerintem ez is rátett egy lapáttal.
A mamád is jogosan küldött el titeket, ne az ő házában veszekedjetek.
Szerintem neked kellett volna odaszólni a keresztanyádnak, de nem olyat, amivel őt megsérted, hanem amivel kimagyarázod magad.
És a párod mégis milyen jogon szól be a TE rokonodnak, pláne ilyen bunkó stílusban? Mert ez nem frappáns, hanem praszt kijelentés volt - bármennyire igaz lehet is.
Én azért a kedvessel is elbeszélgettem volna erről. Ahogy én sem ugatom le az ő anyját-apját..., úgyx ezt ő se tegye meg.
Ne haragudj, de ebben mi volt a frappáns a párod részéről? Ősrégi mondás, mindenki unalomig ismételgette már. És marhára nem intelligens dolog valakire rászólnak a "saját" házában. (Ha nem is lakik ott, az ő édesanyja háza, a párod pedig csak vendég.)
A nagynéni sem egy kedves valaki, a párod sem intelligens... a mamádnak igaza van, én is elküldtem volna a búsba mindenkit. Szép kis család vagytok, hogy azon megy a verseny, ki hogyan tud beszólogatni a másiknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!