Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 1,5 hetet voltam albiban és...

1,5 hetet voltam albiban és nagyon mérgesek lesznek rám? SOS 20/L

Figyelt kérdés

Annyi a történet hogy idén felvettek egyetemre, koliba viszont nem. Első helyen voltam váróslistán és mindenki azt mondta hogy keressek albit mert nem valószínű hogy bekerülök idén.

Így is tettem. Itt lakok már 1,5 hete. Kifizettem a kauciót ( 26.600 ft) és most kéne hétfőn az első havi albi díjat, mert most jönne a főbérlő.

3-an lakunk a lakásban. Ők ketten már 2 éve barátnők és előttem volt egy másik csaj aki szintén 2-2,5 évig volt itt.

Viszont nagyon drága ez nekem. 35.000 forint egy hónapban és a koli pedig 10.000 forint lenne. Értesítettek ugye ma hogy bekerültem a koliba és ha szeretnék akkor mehetek.Na most mi a francot csináljak?

Mikor beköltöztem akkor mondták hogy ők hosszú távra keresnek embert és én is úgy gondoltam, mert mindenki azt mondta hogy nem fognak felvenni idén. Mondogattam is nekik hogy nem akarok koliba menni, de csak azért mert kellemetlen volt ez az egész mivel már az első nap megemlítettem nekik hogy első helyes várólistás vagyok.

Beszéltünk az előző lakóról aki itt volt helyemen és nagyon szidták hogy egyik napról a másikra elment, ( pedig ő is itt hagyta a következő havit..) és sajna nekem is ezt kell csinálnom mert nem várnak rám a koliban.Hétfőn költöznék.

Annyira görcsben van a gyomrom egész nap. Nagyon kedves emberek és nem akarok kicseszni velük ezért úgy gondoltam hogy kifizetem ugye akkor a 26.600 forintot mert mégis csak itt laktam 1,5 hétig és akkor még mellé az egész havi rezsit, plusz megtarthatják a kauciót hogy ne kerüljenek szarba jövő hónapban amíg nem találnak új lakótársat.

Szerintetek?

Mit tegyek? Így is felkellett vennem a diákhitelt és mellette melót keresek. Nem akarom a diákhitel egyet is albi miatt felvenni. Sokkal kedvezőbb a koli.

Szerintetek?

Kérlek segítsetek....

20/L

2016. szept. 7. 19:43
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

Megmondtam nekik.Kedvesek voltak,de a kauciót úgy érzem náluk kell hagynom, mert lehet hogy hónapokig nem találnak valakit és az miattam lesz, és az őket terheli majd.

Ezért hagyom nekik a kauciót itt.

2016. szept. 8. 21:01
 52/55 anonim ***** válasza:
50%

Nem fogsz boldogulni az életben, ha ilyen mulya vagy.

Írod, hogy anyagi gondjaid vannak, de lemondasz olyan pénzről, ami a tied...

Mi vagy te, jótékonysági intézmény?

Nem tudom, hol éltél az elmúlt 1-2 évben, de nincsenek üresen álló lakások vagy szobák.

Meghirdetik, és egy csomó ember már aznap lecsapna rá. Olyan kereslet van, amit a kínálat nem tud kielégíteni.

A nyakamat rá merem tenni így látatlanban és ismeretlenül, hogy a te elköltözésed után másnap már új lakója lesz a szobának.

Ha ennyire adakozó kedvedben vagy a semmire, akkor nekem is utalj légy oly kedves, én sem fogom visszautasítani az ingyenpénzt.

2016. szept. 9. 07:55
 53/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha pesti vagy, fél perc alatt találnak 35-ért másik embert a helyedre.
2016. szept. 9. 21:36
 54/55 anonim ***** válasza:
100%
Téged sokszor szoktak átcseszni és kihasználni, kérdező? Mert nagyon így jön át.
2016. szept. 9. 21:41
 55/55 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem akkor hagyd ott nekik a kauciót, ha nem találnak mást egy héten belül, sőt el is viheted és odaadhatod nekik később ( de szerintem nem fogod). Téged se kárpótol senki amiatt, hogy azt mondták, egy évig nem leszel kolis aztán hopp mégis. Na most ez a kárpótlás amiatt lenne, mert buta módon másokra hallgattál, pedig az ELSŐ VÁRÓLISTÁS az az első, ergó ha valaki visszamondja (te szerintem elsőéves vagy), akkor Te vagy az első akinek felajánlják.

Fogj egy tetszetős kis cetlit, és ragaszgasd ki a suliban, fotókkal, ha a lányoknak is oké, hogy egy szuper helyre keresel magad helyére lakótársat,és hoopppp máris nem kell a kauciót otthagyni.

2016. szept. 9. 22:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!