Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha mi szeretünk...

Miért baj az, ha mi szeretünk utazni?

Figyelt kérdés

Sajnos a családom nagy része eléggé földhöz ragadt, nem szeretnek sehova menni, mert szerintük semmi értelme ilyesmi szórni a pénzt.

Ellenben mi a férjemmel imádunk utazni, és rengeteget is szoktunk. Nem feltétlenül hetekre, van hogy csak egy hosszú hétvége pl Prága, Berlin, Ljubljana, Erdély, London stb. De nyáron persze elmegyünk hosszabb utakra is meg messzebbre mint pl Görögország, Törökország, Egyiptom. Plusz még tavasszal is elszoktunk menni valahova túrázni, Grúzia, Bosznia stb.

Szóval évi 3x biztos utazunk.

Mostmeg szeretnék már olyan helyekre menni ahova gyerekkorom óta vágyok, pl USA, Új-Zéland, Indonézia..

De egyszerűen mindenkitől csak azt kapjuk, hogy minek ennyit utazni, meg erre költeni, miért nem felel meg nekünk a Balaton stb, meg hogy másnak bezzeg a Balatonra se telik meg ilyen szövegek. Persze azt nem veszik figyelembe, hogy mi nem dohányzunk, nem kávézunk, stb. Holott van a családban olyan házaspár, ahol mindketten dohányoznak kávéznak. Napi 1-1 doboz cigi ára meg 2 kávé egy év alatt majdnem milliós összeg, tehát éppen nekik is telhetne rá. Annyira idegesítő komolyan, hogy ha megyünk valahova mindig csak a fintorgás megy. Nálatok is vannak ilyen földhözragadt rokonok?

2016. szept. 3. 11:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

19-es: magától eszébe nem jutott volna a kérdezőnek összeszámolni, mennyit kávézik a rokon, de ha valaki jön a "nekem nem telik" szöveggel és rámutatok, hogy de, az szerintem segítőkészség.

egyébként én is utazgatós vagyok (a felsoroltak közül, ahol kérdezőék jártak, csak Grúziában és Erdélyben nem voltam az idén), és szeretek mesélni róla másoknak, mert szívesen hallgatják. normális ember örül a családtahja boldogságának. nehogy már ne lehessen semmiről beszélni, mert valaki mindenen kiakad.

2016. szept. 3. 19:41
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Nekem még azután se jutna eszembe más cigi meg kávépénzét összeszámolni, hogy beszólt akármiért. Pont akkora gyökérség, mint azon rugózni, ki hány forintot utazgatott el abban az évben. Semmi különbséget nem látok a két oldal között, maximum pénzösszegben.

2016. szept. 3. 23:18
 23/26 A kérdező kommentje:

Hát ha ők szóvá tehetik nekem, hogy mi mennyit elutazgatunk, akkor én nem számolgathatom, hogy ő mennyit cigizget miközben panaszkodik, hogy még tengerpartot sem látott életében mert nem telik rá? (keresztanyám) :D

De amúgy igaza van annak, aki azt írta, hogy az utazás manapság nem nagy dolog, aki egy kicsit is szétnéz fillérekért tud utazni. Prágában az útiköltség meg egy 3 csillagos hotelben 3 éjszaka kijött 31ezer!!! forintból kettőnknek. Londonba szintén 23 ezer ft volt a repjegy kettőnknek oda-vissza. Grúziáról meg Boszniáról meg Erdélyről ne is beszéljünk, még ennél is olcsóbb minden kb. Szóval nem kell milliomosnak lenni utazáshoz, de keresztanyám is ezt gondolja, hogy mi tele vagyunk pénzzel, pedig nem. :)

2016. szept. 4. 09:14
 24/26 anonim ***** válasza:
30%
Számolgathatod, de azzal egyetértek, hogy ugyanolyan primitív, ha te turkálsz más pénztárcájában, mintha más turkálna a tiedben. Inkább mondj példákat keresztanyádnak, hová és hogyan lehet nagyon olcsón utazni, hogy lehet előnyösen megoldani. Így egyrészt azt is látná, hogy ti sem vagyonokat költötök utazásra, másrészt azt is, hogy ők is félre tudnának tenni annyit, amennyiből olcsóbb utazások kitelnének. Ha utána is csak sopánkodik, az ő baja, nem kell vele foglalkozni.
2016. szept. 4. 09:26
 25/26 anonim ***** válasza:
Számolgasd, a te dolgod, de ezt a viselkedést én már első osztályban leállítom azzal, hogy "csak mert ő butaságokat mond, neked nem kell ugyanazt csinálnod". Ez az egymásra mutogatós baromság óvodás szint, nem felnőttekhez méltó.
2016. szept. 4. 10:19
 26/26 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyél (ál)naív, nem az a bajuk, hogy szerettek utazni, hanem az, hogy azt a pénzt nem rájuk költitek. Ilyen kapzsi, kibeszélős családban mindent szóvá tesznek, ha nem járnátok utazgatni, akkor meg pont arról szólna a pletyka, hogy milyen emberek vagytok már, hisz csak ültök a pénzeteken, de bezzeg ha nekik annyijuk lenne, akkor ők már bejárták volna a világot. Nem is kell mérlegelni a szavaikat, csak az irigység fröcsög belőlük, így bármit tesztek, úgyis ti maradtok a céltábla.
2016. szept. 4. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!