Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel foglalkoznak azok a...

Mivel foglalkoznak azok a családok, akik Budapest elit részein élnek?

Figyelt kérdés
Pl. Rózsadomb vagy 12 kerület.
2016. aug. 30. 10:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Én a 3.kerületet illetve 18.kerületet is az elit részhez sorolnám sok az új építésű ház, de ilyen elit részt bármelyik kerületbe lehet találni. Ahogy írta a 2.válaszoló, hogy a belvárosban is vannak olyan lakások amik kívülről nem is látszanak annak, de belsőleg már más a kép.Megtapasztalásom: a 11.kerületben, van olyan lépcsőház ahol maga a ház külsőleg egy sima hétköznapi lakóépületnek tűnik már-már lepukkant jelzővel illetném egy emeleten belül 4 ajtó és kiderült, hogy csak 3 lakó birtokolja. A szint egyik tulajdonosát látogattam napi szinten. Amikor feltűnt nála, hogy 2 bejárati ajtóval futottam össze bent a lakásba és 2 wc volt a lakásba.Ledöbbenve kérdeztem ez hogy lehet... ő azt válaszolta ez egy régi úri ház. Régen a cselédje külön ajtón közlekedett, ezért van a külön wc is. Annyi a különbséggel hogy ahol a személyzet bejött ott nem parkettás hanem járólapos volt a padló. Hatalmas nagy területe volt a lakásnak, nagy egybe nyíló szobák.. nekem kifejezetten tetszett az elrendezése. Biztos jó árat kérnek egy ilyen lakásért.
2016. aug. 30. 11:22
 12/23 anonim ***** válasza:
78%

Idén költöztünk a 12. kerületbe.

Én kockázatelemzőként dolgozom egy bankban, a feleségem meg főkönyvelő. Szóval semmi extra, nem kell celebnek vagy politikusnak lenni..

2016. aug. 30. 12:08
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

Hát nagyapám pedig gyári munkás volt, a 2.-3. kerület határán működő MMG-ben, így kapott a gyárhoz közeli telket az ötvenes években. Persze ez valójában nem a Rózsadomb, de sokan ezt is annak hívják. Az eredeti házra még épült később két szint, gyönyörű panorámánk van, miközben mi magunk szimpla értelmiségiek vagyunk.

A belső második kerületben főleg társas-, iker-, sorházak vannak, kevés a tényleges milliós villa. A többség aki erre lakik egyáltalán nem kőgazdag, általában örökség révén jutottak egy ingatlannyi vagyonhoz. Itt élek 36 éve, jártam az osztálytársaim lakásaiban, majd a gyerekeim osztálytársainál, sőt részt vettem a népszámlálásban is, szóval tényleg sok mindent láttam a környéken.

Van sok bérvilla, külföldieknek elsősorban. Ezek közt a külföldiek közt sok a diplomata, de van geológus, könyvkiadó, gyümölcslégyáros :) szóval tényleg minden. Nagyobb saját háza elsősorban vállalkozóknak van. Ismerek államtitkárt, neki kisebb a lakása mint nekem.

A társasházi lakásokban aztán van minden: informatikus, magyar diplomata, fotós, matematikus, kisebb vállalkozás tulaja, jogász, tanár, színész, adótanácsadó, bankár, külkeres, bolti eladó, portás.

2016. aug. 30. 12:10
 14/23 anonim ***** válasza:
12%
NATO drót gyártással.
2016. aug. 30. 12:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

XVIII. kerület nem elit. Ha valami még elit, akkor az a vár, az V. és Újlipót.

De tök mindegy, mert mindenhol laknak mindenféle emberek. Persze a Hős utca meg néhány környék szar, de egy Böszörményi úti bérházban bárki lakhat, rokkantnyugdíjastól a fodrászon és rendőrön át a sztárügyvédig.

A Pasa-parkban és hasonló helyeken persze más a helyzet, ott a 150-200 milliós lakásokban nyilván egy nagyon jól szituált réteg lakik. Meg vannak luxusvillák a hegyen, azokban is. De a fent említett két környék döntő részén ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol máshol Bp-n.

2016. aug. 30. 12:45
 16/23 anonim ***** válasza:
25%
marina luxus lakópark 13.ker ügyved diler vallalkozo orvos minden..
2016. aug. 30. 15:00
 17/23 anonim ***** válasza:
89%

Én pl. ilyeneket ismerek:

- apuka igazgató egy sokak által pénzügyileg elég erősen támogatott tanintézményben (asszem nem állami), anyuka régen tanár volt vmi hasonló helyen, nem közalkalmazotti fizuval, manapság főállású semmittevő (értsd: otthon döglik, gyereket nem nevel, a házimunkát bejárónő csinálja)

- apuka híres cég vezetője, anyuka tanult közgazdász

- apuka seftes bűnöző... és még csak nem is a fehérgalléros bűnöző fajtából való vállalkozó... anyuka "htb" újfenn

- politikusfamíliák

2016. aug. 30. 15:08
 18/23 anonim ***** válasza:
78%
15., amúgy pont most költöztünk Zuglóba, pár villamosmegállóra a Hős utcától... a mi környékünk még tűrhető, na de a Hős utca az tényleg egy putri. Több otta a roma, mint a fehér, és a proli fajtából való romákról beszélünk.
2016. aug. 30. 15:12
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

Auto szerelo a.parom en meg irodista ...

A telek akkor lett meg megveve amikor meg ures volt minden arra fele. Anyamek kaptak naszajandekbe ugy 40-50 eve.

Orokparonamas dupla saroktelek

Olyan 500millat tuti meger ...

Ures volt sokaig tavaly lett kesz a haz

2016. aug. 30. 16:04
 20/23 anonim ***** válasza:
69%

A Hős utca konkrétan az a hely, ahová nem megy ki a pizzafutár, mert úgysem fizetik ki, csak kirabolják. A pizzákat és a bevételt is elveszik tőle. Nincs villany, mert kikapcsolták stb.

Ha arra jársz kocsival, soha ne állj meg! Ez alapszabály. Nyilván ez az egyik véglet, a másik meg mondjuk, a Pasa Park.

2016. aug. 30. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!