Mivel foglalkoznak azok a családok, akik Budapest elit részein élnek?
Idén költöztünk a 12. kerületbe.
Én kockázatelemzőként dolgozom egy bankban, a feleségem meg főkönyvelő. Szóval semmi extra, nem kell celebnek vagy politikusnak lenni..
Hát nagyapám pedig gyári munkás volt, a 2.-3. kerület határán működő MMG-ben, így kapott a gyárhoz közeli telket az ötvenes években. Persze ez valójában nem a Rózsadomb, de sokan ezt is annak hívják. Az eredeti házra még épült később két szint, gyönyörű panorámánk van, miközben mi magunk szimpla értelmiségiek vagyunk.
A belső második kerületben főleg társas-, iker-, sorházak vannak, kevés a tényleges milliós villa. A többség aki erre lakik egyáltalán nem kőgazdag, általában örökség révén jutottak egy ingatlannyi vagyonhoz. Itt élek 36 éve, jártam az osztálytársaim lakásaiban, majd a gyerekeim osztálytársainál, sőt részt vettem a népszámlálásban is, szóval tényleg sok mindent láttam a környéken.
Van sok bérvilla, külföldieknek elsősorban. Ezek közt a külföldiek közt sok a diplomata, de van geológus, könyvkiadó, gyümölcslégyáros :) szóval tényleg minden. Nagyobb saját háza elsősorban vállalkozóknak van. Ismerek államtitkárt, neki kisebb a lakása mint nekem.
A társasházi lakásokban aztán van minden: informatikus, magyar diplomata, fotós, matematikus, kisebb vállalkozás tulaja, jogász, tanár, színész, adótanácsadó, bankár, külkeres, bolti eladó, portás.
XVIII. kerület nem elit. Ha valami még elit, akkor az a vár, az V. és Újlipót.
De tök mindegy, mert mindenhol laknak mindenféle emberek. Persze a Hős utca meg néhány környék szar, de egy Böszörményi úti bérházban bárki lakhat, rokkantnyugdíjastól a fodrászon és rendőrön át a sztárügyvédig.
A Pasa-parkban és hasonló helyeken persze más a helyzet, ott a 150-200 milliós lakásokban nyilván egy nagyon jól szituált réteg lakik. Meg vannak luxusvillák a hegyen, azokban is. De a fent említett két környék döntő részén ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol máshol Bp-n.
Én pl. ilyeneket ismerek:
- apuka igazgató egy sokak által pénzügyileg elég erősen támogatott tanintézményben (asszem nem állami), anyuka régen tanár volt vmi hasonló helyen, nem közalkalmazotti fizuval, manapság főállású semmittevő (értsd: otthon döglik, gyereket nem nevel, a házimunkát bejárónő csinálja)
- apuka híres cég vezetője, anyuka tanult közgazdász
- apuka seftes bűnöző... és még csak nem is a fehérgalléros bűnöző fajtából való vállalkozó... anyuka "htb" újfenn
- politikusfamíliák
Auto szerelo a.parom en meg irodista ...
A telek akkor lett meg megveve amikor meg ures volt minden arra fele. Anyamek kaptak naszajandekbe ugy 40-50 eve.
Orokparonamas dupla saroktelek
Olyan 500millat tuti meger ...
Ures volt sokaig tavaly lett kesz a haz
A Hős utca konkrétan az a hely, ahová nem megy ki a pizzafutár, mert úgysem fizetik ki, csak kirabolják. A pizzákat és a bevételt is elveszik tőle. Nincs villany, mert kikapcsolták stb.
Ha arra jársz kocsival, soha ne állj meg! Ez alapszabály. Nyilván ez az egyik véglet, a másik meg mondjuk, a Pasa Park.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!