Anya miért eteti meg direkt a romlott ételt, mikor lenne pénze rendesre?
Egyszerűen ne edd meg!
Majd egyszer kaptok egy ételmérgezést, és ha két napig a víz se marad meg benne, esetleg kórházba is kerül, akkor átgondolja.
A te egészségeddel ne szórakozzon!
Nekünk kell spórolni sok mindenen, a kaján is. De soha nem adnék lejárt ételt a családomnak! Inkább főzök mást, ugyanennyi pénzből.
Mást nem tehetsz, mint hogy otthagyod. Lehet, hogy balhé lesz, de talán felfogja, ha hozzáteszed, hogy félsz, hogy hányás-hasmenés lesz megint a vége.
Romlott ételt nem adnék a gyerekemnek, én sem enném meg. Ebben teljesen igazad van.
Viszont évek óta simán megveszem az aznap lejáró árut féláron, sőt simán felhasználom napokkal később is. A hússal vigyázok, de ami tapintásra és illatra jó, hiába lejárt, simán megfőzöm, maximum jobban átsütöm/főzöm. Szóval ha anyukád megfogja ezzel a pénzt, vagy szimplán megveszi, azzal semmi baj nincs, tökéletesen egyetértek vele. Azzal van baj, ha nem tudja megállapítani, hogy valami jó-e vagy sem.
iszonyatos mennyiségű olyan ételt dobnak ki a világon ami a cimke szerint lejárt.
ettől függetlenül lehet romlott még bőven a szavatosságán belül levő étel is helytelen tárolás miatt.
ettől függetlenül én ilyen helyzetben megveszem a kétes ételt megeszem magam de a gyerekem nevében nem hozok ilyen döntést.
és minden erőmmel azon vagyok, hogy olyan körülmények legyenek amiben nem kényszerülök erre.
szóval a kérdés ott kezdődik, hogy anyád megtesz mindent a jobb körülményekért, de mivel nehéz a megélhetés ez nehezen megy, vagy a munka helyett sporol a kajád minőségén.
a jelek szerint egyik se hanem van pénze másra (mire?) s inkább rajtad spórol.
szóval ha kicsit vagy akkor családvédelem, ha nagy akkor azonban kénytelen leszel te magad dolgozni s akkor te döntheted el mit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!