Ha házastársatok esküdözött arra, hogy "Megváltozom! " "Megjavulok! ", betartotta az ígéretét?
Én eleve azt gondolom, hogy én nem laknék együtt olyasvalakivel, akinek csak egyszer is elhagyja ez a két szó a száját: "megváltozom, megjavulok". Mert akkor ugye már elkövetett valamit. Szal sajna én az a típus vagyok, aki ha egyszer ezt hallaná a saját kapcsolatában, akkor pakolás, költözés. (Kutyából nem lesz szalonna. Hosszútávon pedig pláne nem).
Persze mérlegelni is kell, mert nem mindegy, hogy mondjuk ez a két szó egy ötéves kapcsolatban hangzott el, vagy egy kéthetes kapcsolatban.
Ne akard, hogy más döntsön helyetted, mert Ti ismeritek a kapcsolatotokat, de elég durván hangzik, amiket leírtál.
A szenvedélybetegsége ha el is múlt, kijöhet más területen is, szerintem ez egy eleve labilis személyiséget takar. A durva viselkedés = nem tisztel, a verés pedig no comment...
De így látatlanban nem ítélkezem. Mindenesetre ha gyereketek lesz/lenne, tényleg sokkal nehezebben lépnél ki.
Nálunk csak az apám volt ilyen: masszív alkoholista, aki azonba folyamatosan ígérgette, hogy nem iszik többet, megváltozik, stb. Egyszer még a falra is felírta nagy piros betűkkel, hogy "A családomat nem akarom elveszíteni a pia miatt". Aztán két nap után gyanúgy ivott, kötekedett, verekedett, mint előtte. Ha nagyon erős volt, akkor egy hétig is megállta pia nélkül, de a végére olyan elvonási tünetei voltak, hogy egy hét után megint hullára itta magát.
Én sosem bíztam ebben a "Megváltozom"-kezdetű fogadkozásban. Az ember nem tud csak úgy megváltozni. Kutyából meg nem lesz szalonna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!