Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám egyfolytában engem...

Anyukám egyfolytában engem kritizál, rombolja az önbizalmam. Ez miért jó neki?

Figyelt kérdés
Legtöbbször az alakomra tesz 'vicces' megjegyzéseket, amikor ő maga is tudja hogy bántó, és én pedig nem akarom gyengének mutatni magam előtte. Olyanokat mond hogy lapos vagyok, sokszor az arcformámon is viccelődik. Nagyon zavar! Mit tegyek?

2016. júl. 22. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A mérgező szülőket olvastam, ha az az egyik, amire gondolsz. Szerintem is nagyon jó könyv.
2016. júl. 23. 09:17
 12/17 Költőnő? ***** válasza:
100%

Igen. Az laikusok számára is jól érthető. A másik Woititz könyve. Alkoholbetegek felnőtt gyermekei a címe. Bár elsősorban alkoholista családok felnőtt gyermekeihez szól, azonban - ahogyan a szerző is írja- a kutatások igazolták, hogy szinte az összes rendellenesen működő családban dependens személyiségjegyek alakulnak ki, csak más módon nyilvánul meg. Ezért nem Alkoholbetegek felnőtt gyermekeinek is segít. Olvasd el. Nagyon ajánlom, mert szintén laikusok számára jól érthető és a saját belső működés megértéséhez nagy mértékben hozzásegít.

Az meg kb az első lépés a változáshoz és a gyógyuláshoz ezáltal. Mondjuk ilyenkor mki azt hiszi, hogyha lokalizált a problémát, akkor egyből a felelősség is áttehető és csak annyi a feladat, hogy tudni kell, most miért van.

Holott épp h a saját felelősségünk megtalálása és felvállalása az első lépcső. Amíg ez nincs meg, nincs semmi.

2016. júl. 23. 09:46
 13/17 anonim ***** válasza:
ne foglalkozz vele,még fejlődésben vagy. Hogy miért csinálja?azért mert beteg,azzal ,hogy megpróbál elnyomni próbálja a saját komplexusait elnyomni.
2016. júl. 25. 20:36
 14/17 anonim ***** válasza:
ne vegyél róla tudomást.
2016. júl. 25. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
# 12: Köszi, megkeresem ezt a könyvet, erősen foglalkoztat a téma.
2016. júl. 25. 20:39
 16/17 Költőnő? ***** válasza:
Neten fenn van letölthető formában
2016. júl. 25. 21:04
 17/17 anonim ***** válasza:
A keresőm nem találta valamiért. A címet írtam be meg utána hogy letöltés.
2016. júl. 25. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!