Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szidják a gyermektelen...

Miért szidják a gyermektelen nőket?

Figyelt kérdés
Érdekelne mások véleménye a témában. Tényleg nagyon érdekel, hogy miért van az, hogy az emberek szeretnek más életébe bele szólni.
2016. júl. 20. 17:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

én is ezt hallgatom, hogy miért nincs még. bezzeg akik a gyerekszobába anyuci nyakára nyomják sorban, azokat nagyra tartják-

primkok

2016. júl. 20. 20:47
 12/18 anonim ***** válasza:
96%

Mert retardáltak.

Akinek van egy csepp esze, az tudja,hogy egyrészt nem mindenkinek lehet gyereke. Másrészt meg vannak olyanok, akiknek nem való gyerek. Az olyanok inkább ne is vállaljanak kényszerből, mert csak a gyerek életét keserítik meg. Tudok olyat, akire ráerőltették a gyereket. A mai napig mondogatja a gyerekének,hogy te vagy a legnagyobb hiba az életemben, elrontottad az életem...stb.. Szerintetek milyen érzés lehet a gyereknek? Ő semmiről nem tehet, nem tehet róla,hogy az anyukája nem szereti a gyereket és őt sem. Nem kellett volna így gyereket vállalni.

Sajnos /nem sajnos én sem igazán szeretem a gyerekeket, nem is tudok velük mit kezdeni, ahogy tudom kerülöm őket. Ha a buszra felszáll egy üvöltő kölyök, inkább leszállok és várok másikat.De a kis "cuki" gyerekeket sem tudom elviselni. A párom is hasonlóan van.Nem tervezünk gyereket. Csak azért nem fogunk bevállalni, mert a társasdalom azt várja el. Félnék,hogy nem tudnám szeretni ,úgy ahogy megérdemelné. + teljesen jól el vagyunk gyerek nélkül. Akinek nem tetszik, az így járt. Ez a mi életünk ,senkinek nincs joga beleszólni.

Egyébként az sokkal undorítóbb, amikor tudom,hogy valakinek nem lehet gyereke és a gyerekes anyák belerúgnak még egyet.. Van olyan barátnőm, aki már nagyon régóta szeretett volna gyereket..Eljött az ideje, próbálkoztak is. És ekkor derült ki egy betegség, ami miatt el kellett távolítani az egész méhét.Nagyon megviselte szegényt. És mégis belerúgnak a gyerekes anyák. nem tekintik nőnek, meg mondják,hogy miért nem szültél előtte(betegség előtt)? mint hogyha tudhatta volna előre,hogy mi lesz.. szóval az ilyen nagyon undorító.

de ahogy látom, csak azok a gyerekes nők csinálnak ilyet, akiknek valami nagyon nem klappol az életükkel(párkapcsolat, munka stb).

akinek rendben van az élete, az nem mással foglalkozik szerintem.

2016. júl. 21. 07:31
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
áá nálunk is megy az okoskodás sógor és felesége részéről, hogy bezzeg ha neked lesz és a társai, közben folyton átpasszolják a nagyszülőknek a kicsit. az az érzésem ők azért b..szogatnak minket a kicsi témában mert palástolni akarják mennyire szar szülők és rájöttek, hogy mégsem akarnak szülők lenni. Bezzeg ha mondom neki, hogy mi még várunk(hisz akkor kell csinálni amikor készen állsz) akkor meg levagyok szólva, hogy idős vagyok már ehhez(én 30 vagyok ő meg 42,de 40 évesen szült). Szóval itt a saját hibájuk rejtegetése van plusz ez az egyetlen igaz eredmény amit feltudnak mutatni.
2016. júl. 21. 09:19
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Szimplán irigység... rájöttek, hogy nagyon nem jött be nekik se a mások által szajkózott rózsaszín cukorhabos ragacs az anyaságról, és a gyerektelenek mindig arra emlékeztetik őket, hogy ők is dönthettek volna a "nem" mellett. "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" szisztéma...
2016. júl. 21. 21:07
 15/18 anonim válasza:
92%
Én önhibámon kívül gyerektelen nő vagyok, már nem is lesz. Amit már nem bánok, de én is azt érzem, hogy ezért mindenhol lenéznek, szidnak. Egy barátnőm mondja mindig, hogy ki fog Neked egy pohár vizet adni öreg korodban. Ő meg állandóan sír a 25 éves lánya miatt, aki úgy beszél vele mint a kapcaronggyal.Már a lakásból is ki akarta tenni az anyját. Ilyenkor meg szoktam én is kérdezni. Na , ő fog Neked egy pohár vizet adni öreg korodban? Ne lássák meg akkor azokat akiknek nincs gyerekük, ha az ő életük sem boldogabb a gyerek miatt.
2016. szept. 21. 11:19
 16/18 anonim ***** válasza:
86%
Az előttem szólók mindent elmondtak! :D Mondjuk nekem az a bosszantó, mikor látom, hogy nem hiszik el, hogy nem akarok gyereket! Néznek azzal a "Persze, hogy ezt mondja, közben meg tutira szeretne!" tekintettel! :D
2017. jan. 11. 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

#14-es, ez jó nagy marhaság :) !

Sokak úgy tartják, hogy attól nő a nő, ha kihord és felnevel egy gyermeket. Ebben éli meg a nőiességét, a valódi érzelmeket, amik csak az anyaságban léteznek.

2019. márc. 11. 17:31
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Az ember sok sirámot hall élőben és betelefonálós műsorban egyaránt. Sokan kényelem miatt 1gyereket vállalnak vagy nem vállalnak. Nos Tragédia során előszeretettel relativizálnak hogy ha az ő gyerekük hal meg az nagyobb tragédia mint a szomszéd esetében mert annak 2volt szóval így is maradt ott 1. Ha nem vállal és egyszer egyedül marad és rájön hogy így mégis keserű az élet akkor is szeretnek úgy szenvedni mint akiknek nem lett volna lehetőségük a bő reprodukcióra. Nem vagyunk kiváncsiak erre a szenvedésre ugyanúgy nem mint például a nők szenvedéseire akiket azok a hapsik bántanak akiket helyettünk választottak
2021. márc. 16. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!