Szülők! Titeket zavar ha gyereketek párja sokat van nalatok?
23 évesek vagyunk , mind a ketten a szuleinkkel élünk . Sajnos mi kicsi házban , a húgommal kozos a szobank. Eppen ezért a barátomnál szoktunk lenni , hétközben kb 2 napot alszom ott este megyek , reggel jovok is dolgozni. Hetvegen pedig péntek estetol vasarnapig.
O azt mondja inkabb orulnek a szülei h szeretünk ott lenni es h van párja ,boldog.
De en azert kivancsi lennek par szülő véleményére.
Előre is nagyon koszonom a válaszokat !
Azt azert kihagytam, hogy nem zavarjuk egyaltalan a szülők maganeletet.
Baromi nagy a ház,alig talalkozunk a csalad tobbi tagjával.
Kedves valaszolo nem "lebzselni" szoktam ott mar ne is haragudj..
Az en körülményeim sajnos nem engedik meg h nalunk legyünk hiába szeretnem mindennel jobban..
Albérlet talan kesobb szoba jöhet de meg eleg friss hozza a kapcsolat
Koszonom mindenkinek a válaszát,jöhetnek meg :)
Én elég fiatalon jöttem össze a barátommal.Nálunk nem lehettünk , mert a szüleim nem engedték és amúgy is nagyon picurka szobám és házunk van.
Úgyhogy mindig a barátoméknál voltam, kb annyi napot egy héten, mint te.
Az elején nagyon kedvesek voltak a szülei, ők is mondták,hogy nem zavarja őket,hogy ott vagyok, szívesen látnak stb.
Aztán eltelt 2-3 év. Elkezdtem érezni,hogy nem szívesen látott vendég vagyok már. Hiába segítettem a ház körüli dolgokban, mégis úgy éreztem,hogy nem látnak ott szívesen. Ha elmentem gyorsan zuhanyozni,akkor beszóltak,hogy pazarlom a vizet.WC-re menéskor szintén a vizet emlegették,hogy sokba van.Kajával egy idő után nem kínáltak meg stb.. nem lehet így leírni, de éreztem,hogy nagyon a terhükre vagyok a szülőknek.
Innentől kezdve nem nagyon mentem, találkoztunk máshol.És elkezdtük szervezni az összeköltözést.
Mindenkinek jobb így.
Szóval lehet nálad is ez lesz,hogy most a kapcsolatotok elején nem bánják.De később lehet teher leszel nekik. Mivel elég nagyok vagytok már és van munkátok is, én azt javaslom,hogy költözzetek majd össze. Úgy a legtisztább.Nektek is jobb,hogy több privát szférátok lesz, nem kell máshoz alkalmazkodni.
Nincs olyan szabály amúgy,hogy a kapcsolat elején nem lehet összeköltözni. Ha ilyen sok időt töltötök együtt, akkor tök mindegy,hogyha össze is költöztök.De ez csak az én véleményem. Tanultam belőle, ha még egyszer ilyen helyzetben lennék, nem élnék vissza a szülők vendégszeretetével, hogy kb a hét felében ott vagyok.
Elozo nalunk ua volt a helyzet bar mi nem ejszakasztunk egyutt nem fert bele a csalad erkolcsebe a ,, henterges,, hazassag elott.
Egy ido utan szova tettek mindent viz kaja stb stb eredmeny tobbet nem mentunk oda hetvegere inkabb baratoknal voltunk kirandultunk telen pedig sajat szuleimnel
Ok szivessen lattak minket bar kisebb lakasban eltunk megis elfertunk ettunk kozossen.
Eskuvo utan mas volt a helyzet maradhattunk de mi nem akartunk kulon alberletbe mentunk mert jobb anyostol messze sajat feszek igy egeszseges
Szülője válogatja.
Nagynéném fia állandóan ideköltöztette a nőit, és őt nem zavarta.
Én nem engedném ennyiszer, mert utálom, ha kvázi diegenekhez alkalmazkodjak - márpedig a gyerekem párja ebből a szempontból az.
Akkor segítenék, hogy fizetni tudják az albit, csak ne itt lógjon állandóan a csaj/pasi.
"hétközben kb 2 napot"
"Hetvegen pedig péntek estetol vasarnapig"
Vagyis öt napot vagy ott a hétből.
Mintha odaköltöztél volna, csak egy héten két napra haza mész látogatóba.
"Albérlet talan kesobb szoba jöhet de meg eleg friss hozza a kapcsolat"
Ahhoz nem "friss a kapcsolat", hogy gyakorlatilag állandóan ott vagy egy idegen család nyakán??
Lehet, hogy csupán udvariasságból nem szólnak.
(Egyenlőre.)
Én is fönnakadtam azon, hogy ha friss a kapcsolat, akkor hogyhogy a szülőkkel nem gond együtt élni? Mert ez gyakorlatilag együttélés. Legalább annyit (inkább többet) vagy a párodéknál, mint a saját szüleidnél.
Ennyi ott tartózkodásnál már fölmerülhet, hogy fizetned illene a közüzemi költségekbe, hogy időnként te vásárolj be és segíts a házimunkában (legalább a főzésben és mosogatásban, ha a szennyesedet hazahordod).
A szülők jóindulatúak, nem szólnak. Engem viszont a te helyedben zavarna ez a helyzet.
Meg az is, hogy pizsamában, fehérneműben látom esetleg a szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!