Hány évesen engedtétek előszőr ki egyedül a gyermeketeket az utcára?
engem még kisérettel sem engedtek ki a lakásból 12 éves koromig :( nemis volt kivel,nem voltak barátaim. a játszótérre soha nem mehettem. maximum a boltba ha anyám lusta volt :(
aztán mikor apám megkattant,haza se jártam,mert utáltam a házat,ekkor voltam 14.
most 16 évesen már egy éve nem otthon lakom :)
27 vagyok,5 éves koromtól egyedül mehetem közeli boltba,óviba,első osztályba is elkísértek 3* és utána egyedül jártam,győri voltam akkoriban még,és közepes lakótelepen éltünk,de minden belevaló egyedül ment,a többieket kicikiztük vona,később falura költöztünk,mivel itt sok helyen van mama a közelbe,ezért el voltak páran kényeztetve,szerintem egy kis önállóság is kell,én kiakadok az ilyen 10-12 éveseken akiket úgy cipelésznek mindenhová,ha 1 km-en belül van a suli igen is el kell tudnia egyedül menni,és senkit nem akarok ezzel megsérteni.
Oké,hogy a mai világ már másabb,de nem értem akik falun,vásorban laknak és 300-500 m-re van a bolt,mért nem tud egy 8-10 éves egyedül ha kell kenyérért lefutni meg a nem túl messze lévő sulig eljutni,igen is meg kell tanulni zebrán átkellni egyedül is,a túl óvatosság és túlzott féltés és ez általi megkímélés sem jó.
Sokan foglalkoztak vele,hogy sok most hószonéves 6 éves érettebb volt mint a mostani 10 évesek,egy csomó szülőtől hallom hogy 5-6 éves gyereket wc-re is úgy kell kísérgetni,öltözésben segíteni,mosdásban,és nem haj mosásra gondolok,mert oda persze hogy kell segítség,de mi az hogy nem tud egyedül szappanozni,meg feneket törölni,meg cipőt kötni,azért ez sem jó,és meg lehet nézni sok mai középiskolás sem csinált még életében egy szendvicset sem magának,ha muszály akár egy 8 évesnek is kellene tudnia kenyeret v. zsemlét felvágni.
Hiddjétek el a túságosan megkímélés,és mindent helyettük való elintézésnek is megvan az ára.Nekem van ilyen barátnőm(26) és unokateóm(25 éves fiú)ha valamit csinálniuk kell hívják anyut még mindig,vagy egy baráttal kísértetik magukat,nem tudták középiskolásan még a könyvkiosztást sem és érettségi után a OKJ-s képzésre való beírotkozást sem elintézni,később a barátnőmet még a munkaügyire is kísérgethettem.Mindennek meg van az ára.És ha beszélnétek velük azt gondolnátok milyen talpra esettek,de még mindig mindent anyu csinál,hát ilyen ismerőből is van bőven.
Egyébként dokihoz is ha nem ér rá a szülő már 15 éves kortóól egyedül el kellene tudni menni.17-től meg egyedül.
Bocs,ha valakit megsértettem,de láttom ezeket a mai diszkíséretes fiatalokat akiket még a felnőtt dokihoz is sokszor szülő kísér,kiábrándító.
27 éves,lány,
Túl aggódod,nem szabad,hidd el.Az első időszakban ha tudod vigyétek el gyalog is,én vároból költöztem ki falúra és úgy láttam hogy falun néha túl kényesztetik őket.
Szóval vidd néha gyalog és beszélges vele mire figyeljen,az sem mindegy hány zebrán kell átmenni,nálunk 1 zebra volt és kész a többi nem volt veszélyes.Lesznek majd úgyis egyedül járó,esetleg közelben lakó osztálytársak,nagyobb lányok,velük is mehet,hidd el jót tesz majd neki,beszéld meg a közelben lakó és szintén iskolásokkal és nem lesz belőle gond.A nyarat is kihasználhatod erre a célra,néha sétáljatok el együtt és kérdez meg vissza fele,hogyan kell menni,miat jegyzet már meg.
Idővel enged el szerintem,falun jobban figyelnek rájuk amúgyis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!