Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom nem adja le az összes...

Párom nem adja le az összes fizetését. Normális ez?

Figyelt kérdés
most költöztünk össze és azt mondta hogy nem fogja leadni az összes fizetését még ha én kezelem a közös kasszát is merthogy legyen neki is pénze ha esetleg elmegy a haverokkal meg cigire meg ilyenek. persze nem mondtam hogy ez baj, elfoggadtam, csak kérdem én másoknál is igy van ez?
2010. ápr. 13. 11:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha összeköltöztetek, és mindketten dolgoztok, az lenne a normális, hogy egyenlő arányban beteszitek a közösbe a rezsi és egyéb költségeket, a fennmaradó kinek kinek saját belátása szerint.

Ez az alap. Ha gyűjtetik is, akkor is közösen fele-fele arányban legyen.

Természetesen a háztartási munka is fele fele arányú , ha mindketten ledolgozzátok a napi 8 órát-

41 /F

2010. ápr. 13. 12:12
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Végülis, szerintem annyira nem vészes. Mármint attól , h mind nem adja le attól ha valamire kell biztos oda adja, csak szereti ha van nala mindig pénz. Szerintem normális dolog. Miért mindig a nőnek kell leadni a pénzt:)) Mármint jó ha van neki is és mindig nem tőled kéri..

24/l

13/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi közös kasszán vagyunk, egy számlára megy a pénz, a saját kis kiadásainkat is ebből fedezzük úgy, hogy a másiknak szólunk, hogy erre meg arra vettünk ki X Ft-ot.
2010. ápr. 13. 13:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi is rávezettük egymást arra, hogy arányában kb. ki, mit tud bevállalni. Férjem csekkeket fizet és autós hitelt, amit hozott a házasságba, illetve, amit közösen vettünk fel. Minden egyéb engem terhel. Ő többet keres, mint én. Problémát végülis nem okoz, hogy nem közös a kassza. Ez is természetes dolog. Minden közös ettől függetlenül. A bevásárlást, gyermekemet, akörüli dolgokat, minden egyéb dolgot én intézek, ezért furcsa lenne, ha tőle kellene kunyerálnom. Másrészt mielőtt beleraknánk egy képzeletbeli dobozba az összes fizetésünket, már lehetne kivenni. Megvan minden fillérnek a helye...

Neki a cég támogatja az étkezését, kafetériát kap, egészségpénztári 100ezreket stb.

Én pedig közalkalmazott vagyok. Érdekes helyzet, de valahogy nem tudom elképzelni a közös kasszát. Nagyjából tudjuk, ki hogyan áll. Ő fizeti a gyerektartást én másik oldalról kapom. De ezügyben is minuszban vagyunk, mert ő többet fizet, mint én kapok.

Látszatra káosz, de ez van. Megélünk.

2010. ápr. 13. 13:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Figyelj,ez szerintem teljesen érthető,a közös költségeket közösen kell,viszont az egyéni óhajok sohajók (pl cigi) jó hogy külön van számlázva. igy elkerülhető,hogy azon veszekedjetek,hogy már megint vettél két cipőt a pénzéből,vagy hogy már megin cigire költötte a te fizetésed.

Szerintem ez teljesen korrekt.Az meg,hogy előre megmondta csak arra enged következtetni,hogy szerette volna letisztázni,egyenesen tisztességesen. Gondolom nincs gyereketek,akkor kicsit más lenne a helyzet ha te nem keresnél pénzt.

2010. ápr. 13. 14:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálunk az uram leteszi az ősszes fizetését,de en mindig mondom neki h vegyen magahoz valamennyit uzsonnara v valamire...kul.kozos kasszan vagyunk es nalunk az elso a rezsi,a kaja es ha marad ak a hetkoznapokra...de kul.mindent az eleiben lekell tisztazni az osszekoltozesnel ha tetszik az a valami ha nem m kesobb konfliktusok kovetkezhetnek be,bizalom hiany meg ijenek...
2010. ápr. 13. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!