Ha építészmérnök leszek, akkor ez hátráltathat-e abban, hogy a családomra figyeljek?
Nagyon-nagyon sok jó építészmérnöknőt ismerek - akik közben 1-2-3 gyereket is nevelnek, jó családi légkörben. Rajzolj sokat, az építésznek kell az.
Az építészmérnök sok esetben önálló, saját vállalkozó. (persze nem mindig)
Mint ilyen, annyi munkát vállal el, amennyit akar.
Csak sokan vérszemet kapnak, és mivel egy tervezés több százezer forint, nem utasítják vissza a felkéréseket, ezáltal hajnaltól késő estig dolgoznak.
A pénzt a családjuk elé helyezik.
Ha te úgy érzed, képes leszel egyensúlyban tartani a kettőt, akkor semmi akadálya, hogy ezt válaszd, ha egyszer ez érdekel.
Egy vállalkozó bármikor mondhatja, hogy nincs szabad kapacitása.
Van egy kollégám, akinek a lánya fodrász. Egyéni vállalkozó.
Van sok vendége, és szereti a munkáját. De állandóan arra panaszkodik, hogy milyen fáradt, nincs ideje pihenni, nincs ideje szórakozni, nem tud otthon főzni, mert arra sincs ideje. Én már megmondtam neki - de hát mit számít az én véleményem? - hogy ezt ő csinálja saját magának, hiszen nem muszáj elvállalni mindenkit, aki őt felhívja.
De harácsolja a pénzt, mert ugye így nem él rosszul, hogy ilyen sok vendéget elvállal. De egyszerűen húzna egy határt, hogy 5ig vállal vendéget, és utána hazamegy, akkor lenne ideje egy forró fürdőre, egy vacsorára, egy mozira. De nem, én pedig nem tudom elfogadni, hogy za ilyen ember panaszkodik.
Attól függ harácsoló vagy e.
A mérnökök,proframozók többsége minkamániÁs.
De is,erek olyan programozót is,aki napi 4 órát dolgozik,mert abból is megél,mások nem értik miért nem dolgozik többet,azt mondta,hogy ő élni is akar,mem csak dolgozni egész életében..
Én kivitelezésben vagyok, munkatársaim 20 éve napi 10+ órát dolgoznak, ha kell hétvégén is, és mégis minőségi családi életük van, 3-4 gyerekkel, szóval aki akarja az összeegyezteti.
Amúgy meg átlag építésznek lenni is pont ugyanolyan mint bármi mást dolgozni.
És mikor sportoltok?
Arra nincs igény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!