Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, mit szólnátok, ha a...

Szülők, mit szólnátok, ha a gyereketek diszlexiás és diszgráfiás fiúval/lánnyal járna?

Figyelt kérdés
Megpróbálnátok lebeszélni annak tudatában, hogy nagy eséllyel öröklődik a betegség, ha együtt maradnak és gyereket vállalnak, valamint a diszlexia+diszgráfia sok mindenben akadályozó tényező lehet?
2016. jún. 12. 15:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Neked is egy pávián hátsófelével egyenértékű értelmi szinted van.

ad1 miért lenne baj, ha egy diszlexiással van együtt?

ad2 öröklődik? uramatyám... és a gyíkemberek okozzák a dadogást mi?

a gyereked érdekében menj inkább és maradj csöndben

2016. jún. 12. 17:30
 12/24 A kérdező kommentje:

utolsó, tény, hogy nagy valószínűséggel lesz diszlexiás szülőnek diszlexiás gyereke.

sajnos nem gurult el a gyógyszerem, szülő sem vagyok, csak sajnos olyan helyzetben, hogy közeli hozzátartozóm barátjához így állnak hozzá. számomra érthetetlen, mint úgy látom itt a többségnek is. csupán kíváncsi voltam, mennyire általános az a negatív hozzáállás, amit a szülő tanúsít nálunk.

2016. jún. 12. 17:44
 13/24 A kérdező kommentje:
sajna látom bárminemű tudás nélkül sokan ész nélküli feltételezéssel csak szidnak, milyen szülő lehetek, miközben nem, nem vagyok szülő (már konkrétan le is írtam) valamint a hozzáállásom sem negatív a diszesekhez.
2016. jún. 12. 18:12
 14/24 anonim ***** válasza:

Bocsesz, most latom, hogy a kotekedo figura kommentjeit idokozben kitoroltek.

Kerdezo, en nem tamadtalak, csupan leirtam, hogy a tanulasi zavarok nem halalos, fertozo betegsegek, es hogy emiatt szakitani valakivel hulyeseg, mert ha a gyerek orokli esetleg (ami egyaltalan nem biztos), akkor is kezelheto. A tobbiekben valoszinuleg maga a kerdes okozott felhaborodast, amit bizonyos szinten meg is ertek, mivel dyscalculiaskent engem is ertek megkulonboztetesek :(

Ettol fuggetlenul persze nem kell senkinek parasztkodni. A bunko valaszokat jelentsd nyugodtan.

2016. jún. 12. 18:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Teged viszont a kommentjeid annal inkabb. Meg jo, hogy a fotelbol el tudod donteni, volt-e neki valami baja vagy nem. Eszmeletlen vagy, de tenyleg :)

Egyebkent ha mar ennyire velemenyezed (nyilvan tobb eves komoly tapasztalattal) a nyelvi szakot, szabad tudnom, hogy Te mit tanulsz? Ugyanis fajdalmasan sotetnek tunsz. De biztosan tevedek. Innentol viszont nem folytatnam ezt a kis csevegest, mivel igy is elegge szet lett offolva a kerdes.

2016. jún. 12. 18:35
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt mondom h nem volt baja, azt mondom, hogy ezek a problémák nem létező elkülöníthető, kognitív rendellenességek, hanem a lustaság es tanulni képtelenség, butaság velejárói, azt sem mondtam h ne lehetne kinoni vagy felülemelkedni rajta.

Kisgyerekeknel ha azt mondjak ra h nem tud olvasni az oké, felnőtteknél (vagy olyan korban ahol mar tudni kellene olvasni )meg azt mondjak, hogy diszlexias, mert lehulyezni illetlen es meg plussz pont is jár érte itt+ott.. Ugyanaz, mint hogy a néger afrikai amerikai, a dagadékok nem egeszsegtelenek ha jól érzik magukat, a nemet ( mint szexuális nem) pedig nem a nemi szervek hanem az érzések határozzák meg es nem csak férfi meg női létezik. Ez mind a szociális túlérzékenység velejárója, hogy minden elesettet sajnálni kell ezért aki hajlamos sajnáltatni magát, lusta, gyenge, gyene akaratú az meg hajlamosabb lesz elbukni es nem segíteni magán hanem pl dagadéknak maradni, es hirdetni h ez is jo. Aki béna olvasni, ahelyett h megtanulna, mint mások, leül es varja a pluszpontokat azert mert diszlexias. Ha en nem szeretek tanulni vetülettant vagy geofizikát azért persze büntetés jár es nem kapom meg a diplomám. Es ezzel jeleztem, hogy TTK-s vagyok egy egyetemen.

2016. jún. 12. 19:21
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

TTK-s egyetemistakent viszont eleg ertelmes vagy szerintem ahhoz, hogy megertsd, sajnos van ilyen problema. Igen, valoban vannak olyanok, akik csak szimplan lusta parasztok es a szulok kiperkaljak az osszeget a papirert, de a kerdes nem roluk szol. Hanem azokrol, akiknek valos a gondjuk.

A diszlexiarol nem tudok reszletesen nyilatkozni, de diszgrafiam volt elso osztalyos koromban, konkretan vissza akartak kuldeni az ovodaba. Jartam fejleszto foglalkozasra, ev vegere otos lettem iras-olvasasbol (az iraskepem sajnos nem szep azota sem, de nem cserelem fel a betuket legalabb). A dyscalculiara sajnos kozepiskola elso osztalyaban derult feny, miutan minel tobber foglalkoztam a matekkal, annal rosszabbul ment. Vegul eljutottam oda, hogy egy egyszeru fuggvenyabrazolasos ropdolgozatra osszesen 900 percet keszultem a magantanarommal, ahol jol is ment, viszont elesben nulla pontot produkaltam, mert egyszeruen nem tudtam a tanult megoldasi modszereket a peldakban alkalmazni. Ezutan kezdtunk el gyanakodni, vizsgalatra mentem es felmentest kaptam matematika alol. Erettsegiznem se kellett belole, helyette egy harmadik nyelvet valasztottam. De ettol meg nem erzem magamat hulyenek, csupan sajnos van olyan terulete az eletnek, ami egyszeruen nem megy. Mellesleg ugyanugy bejartam az orakra, magantanarhoz is, es mindent igyekeztem megtanulni en is tobb-kevesebb sikerrel. Csak eppen haromszor annyi ido kellett hozza.

Es valoban, ahogy mondtad, tul lehet lendulni az ilyen tanulasi zavarokon, de ahhoz szakember segitsege szukseges sok esetben. Csak sajnos nalam mar egyszeruen keso volt, keson fedeztek fel. A diszlexias osztalytarsammal ugyanez volt, o magyarbol kapott felmentest, helyette fizikabol erettsegizett, amibol kivalo volt. De o is nagyon sokat gyakorolta a helyesirast, hogy jol menjen neki.

Szoval azert nem mindegy, hogy penzert vasarolt papirja van a gyereknek vagy valos a problema. Utobbi esetben is egyetertek abban, hogy a diakot fejleszteni kell es neki is torekednie kell arra, hogy jobb legyen.

2016. jún. 12. 19:41
 18/24 anonim ***** válasza:
72%
*sry, angolbol kapott felmentest. Magyarbol tudtommal nem lehet max. amolyan reszlegeset, pl. helyesirast nem ertekelik.
2016. jún. 12. 19:57
 19/24 anonim ***** válasza:
57%
78%-os csodálom, hogy ennyi türelmed van ehhez a baromhoz. Kíváncsi lennék, rólam miket találna ki, ha leírnám, hogy miben térek el az átlagtól, de inkább nem etetem a trollt.
2016. jún. 12. 20:00
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nos valoban szivugyem a tanulasi zavarosok vedelme :p egyszeruen utalom, mikor valakit emiatt mar kapasbol degradalnak. Es merem remelni, hogy a kerdesben szereplo szemely sem fogja emiatt dobni a parjat. Bar ha olyan szinten all, hogy ez egyaltalan megfordul a fejeben, lehet, hogy szegeny fiu/lany jobban jarna...
2016. jún. 12. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!