Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor lehet második nevet is...

Mikor lehet második nevet is adni magamnak?

Figyelt kérdés
Mármint ugy értem hogy egy keresztnevem van és szülői beleegyezéssel lehet 18év alatt második keresztnevet is adni magamnak?pl:szabo csenge krisztina (nem ez az igazi nevem csak egy pelda:D).

#Név-keresztnév
2016. jún. 6. 21:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ertem es kell egy nyomos indok ahoz hogy nevet vehessek fel, vagy lehet minden ok nelkul csak ugy?:) ..
2016. jún. 7. 19:50
 12/18 anonim ***** válasza:

Meg kell indokolni de elég ha annyit írsz, hogy nem szereted, nem érzed a sajátodnak a mostani nevedet.

Engem már régóta a felvett nevemen szólítottak, mivel anno azt is akarták nekem adni csak nem tudták, hogy nem anyakönyvezhető és elintézni meg már b.tak. Így beírták gyorsan anyámét de épp ezért soha senki nem hívott úgy. Én ezt is beleírtam az indoklásba.

#"Nana Eurfozina" :D

2016. jún. 7. 20:30
 13/18 A kérdező kommentje:
Hat igazabol nekem semmi bajom a nevemmel csak szeretnek egy masodik keresztnevet is.. ezt igy nem lehet mondani?
2016. jún. 7. 22:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a személyiségedhez sokkel jobban illik a választott második név, amelyet a későbbiekben a megszólításnál használnál. Emellett persze a családod miatti tiszeteletből a régi keresztnevedet sem akarod eldobni. Cska mondvacsinált indokok kellenek.
2016. jún. 8. 09:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy az előttem író mondja. Én is ezt írtam, hogy a tisztelet miatt nem cserélem le hanem felveszem mellé az újat de mivel azt akarom használni, azt kérem előre.

"Nana Eufrozina"

2016. jún. 8. 21:43
 16/18 A kérdező kommentje:
De en nem azt akarom elore hanem 2.nevnek... amugy mennyi idobe tellik mire mindint elrendezni az egesszel?
2016. jún. 9. 12:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Akkor úgy kéred, hogy a kérelmen azt írod 2-nak.

Csenge helyett Csenge Krisztina utónevet kérsz.

Nekem az engedélyeztetés miatt elég sok idő volt, már azt hittem, az okiratot küldik és a borítékban csak egy papír volt, hogy továbbították Budapestre :D

De sima névváltoztatásnál ilyen 2 hónap múlva küldik a határozatot.

"Nana Eufrozina"

2016. jún. 9. 14:33
 18/18 A kérdező kommentje:
És hogy megy ez az összes iratomat meg kell változtassam vagy azt ők olyankor elintézik?
2016. jún. 9. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!