Az Öcsém üzembentartóival kölcsönadná a második motorját, amíg nem tudok venni magamnak. (500-as rendszámos) Hogyan kell intéznünk, ha jelenleg minden papírja az ő nevére szól, és ráadásul 200km-re lakunk egymástól?
Kölcsönadási szerződés nem lenne jó? Akkor nincs papírmunka és nincsenek költségek, a biztosítást meg majd kifizeted te.
Ilyen nyomtatványt le tudsz tölteni netről, kitöltitek, aláírjátok, két tanú, és azt is magadnál tartod a forgalmival együtt ha úton vagy. Szerintem sokkal egyszerűbb. Beleírjátok, hogy határozatlan időre, és kész. Ha pedig lesz sajátod, akkor eltépitek a papírt és annyi.
Ennyibe kerülne:
Ha jön bírság, akkor meg nyilatkozik, hogy te követted el, esetleg meglobogtatja a kölcsönadási egy példányát, és már mennek is hozzád a rendőrök/csekkek - attól függően éppen mit csináltál.
Egyenesági rokonok között az üzembentartó bejegyzése is díjtalan - legalábbis én így tudom.
Írtok egy rendes szerződést, kötsz biztosítást, majd az okmányirodában megírják a forgalmit 6000 Ft-ért. Eredetiség vizsgálat ebben az esetben nem kell.
Innentől tiszta a dolog, az összes adó, biztosítás, bírság neked megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!