Honnan jön az a meggyőződés, hogy egy tulajdoni lap birtokában bárki lehet akármilyen bunkó?
Csomó együttélési, anyós-após kérdésnél látom, hogy bármi is a jelenség, (nagymama egy bugyiban flangál, benyitnak a szobájukba kopogás nélkül), bármiféle taplóságra sokan ezzel adnának menlevelet.
Szerintem a normális viselkedés kötelezettsége alól nem ment fel senkit, ha a saját tulajdonában él.
Szerintem akié a ház, azé a döntés, ez egyértelmű. Ha nem tetszik amilyen vagyok, akkor menj máshova.
Ne kelljen már azért kényelmetlenül éreznem magam az otthonomban, mert jószívűen segítek egy barátnak, rokonnak, és befogadom.
Nyilván én pl. nem mennék be a vendégem vagy gyerekem kulcsra zárt szobájába, még akkor sem ha nincs otthon, de bugyiban hagy mászkáljak már ha az úgy esik jól. Hol lehetnék ruha nélkül, ha nem a saját házamban, amit felépítettem, berendeztem, fizettem?
ma 12:15-ös: elvileg van igazság abban, amit írsz, de sok embernek a vendég nem sokat jelent. (Már jártam úgy, hogy nem túl közeli ismeröshöz mentünk vasárnap ebédre - elsö láttogatás - és a férj egyszal adsógatyában, a nö bugyi-melltartóban fogadott bennünket, és csak annyit miondtak, hogy mi is vetközzünk le nyugodtan. (Nem tettük, mert nekünk ez nem opció, de el lehet képzeni, milyen kínosan éreztük magunkat, viszont ez volt az utolós eset is, hogy odamentünk)
De a legtöbb ember, ha csak egy rövid vende´gségröl van szó, még felöltözik, viszont igen sok már arra nem vesz fáradtságot, hogy rendesen megterítsen, kultúráltan egyen - mert nem kell "urizálni".
Viszont amikor valakik beköltöznek a szülökhöz évekre, akkor nehogymár a szülöknek kelljen úgy viselkedni, ahogy a beköltözött valakinek tetszik - ebben az esetben feltétlen jogos, hogy a saját szabályaikat tartják be és a fiatalok alkalmazkodnak.
Ha meg a szülö bunkó, nem tud viselkedni, akkor azt elöre is lehet tudni és ha mégis beköltöznek, akkor ezzel együtt kell élni.
#11 pl a nudista strandon, ott nem zavar senkit.
"Hol lehetnék ruha nélkül, ha nem a saját házamban, amit felépítettem, berendeztem, fizettem?" - mit fizettél? Téglát igen, nem pedig azt, hogy ezentúl nem kell már emberi normák szerint viselkedned!
Nem tudom, bennem az inger sincs meg, hogy direkt g€ci legyek.
Ha valakinek ekkora törés az életében, hogy nem ülhet le csupasz seggel enni, miért nem mondja meg, hogy bocs, ez vagyok én, inkább ne költözzetek ide?
KEdves kérdezö: ugyan definiáld már az "emberi normákat"!!!
Mert ahogy már többen említették, egységes norma nincs, emellett otthon mindenkinek joga van úgy viselkedni, ahogy neki tetszik.
Ha meg valakinek nem teszik, akkor ne költözzön más nyakára.
Egyáltalán nem kötelezö a szülökhöz beköltözni, és az általános emnberi normák szerinti viselkedésbe az is beletartozik, hogy a saját lakásában/albérletében lakik, nem pedig másnál.
#11 pl a nudista strandon, ott nem zavar senkit.
"Hol lehetnék ruha nélkül, ha nem a saját házamban, amit felépítettem, berendeztem, fizettem?" - mit fizettél? Téglát igen, nem pedig azt, hogy ezentúl nem kell már emberi normák szerint viselkedned!
Például amit fizettem az a telek, telekadó, ingatlanadó, építési terv, építész, kőművesek, az alapanyagok, bútorok, festők - igen, a téglát is - és bármennyire is nem tetszik neked ezek által azt is, hogy legyen egy helyem, ahol azt csinálok amit akarok.
Azért, mert élvezem azt, hogy egy szál polóban nézem a TV-t menjek nudista strandra? Hol élsz te? Nem azt élvezem, hogy mások meztelenségét nézzem, vagy magamat mutogassam, hanem azt, hogy 12 óra munka után levehetem a kosztümöt és a magassarkút, nem szorít tovább a melltartó meg a tanga, és fellélegezhetek.
Amúgy meg nem értem ezt az emberi normát amivel folyamatosan jössz itt. Nem az utcán járkálok ruha nélkül, hanem otthon. És az, hogy a saját házamban mit csinálok, azt hagy én döntsem már el.
Ahogy mondtam, én nem nyitnék be más szobájába, nem zavarnám őket szex közben, nem hallgatóznék, és próbálnék alkalmazkodni ahogy csak tudok, de továbbra is úgy gondolom, hogy amíg valaki szívességből lakik nálam, annak vagy feleljen meg az ahogy nálunk a dolgok vannak, vagy menjen máshova.
Amit írsz, az nem azon múlik, hogy ki a tulaj és ki a vendég, hanem ember kérdése.
Férjem apukája 1 hónapra beköltözött hozzánk.
Mondtam neki, hogy érezze otthon magát, csak két szabály van, amit be kell tartani.
Egyik, hogy mindig az előszobában vegye le a cipőjét, mert nagyon nehéz takarítani a fehér padlószőnyeget, és mi egyébként is mezítláb vagyunk, ne kelljen belelépnünk a sárba amit behoz.
Másik, hogy nálunk nincs cigizés. Nincs semmi amit jobban utálok a cigifüstnél, a cigiszagnál, és ha az egyszer beleivódik a bútorokba, falba, akkor onnantól csak költözni lehet. Ráadásul terhes vagyok, és a babának nem tesz jót a cigifüst.
Erre mire jövök haza munkából? A nappaliban cigizik, zárt ablaknál, a lába a fehér asztalon - cipővel, és közben a kezében a vodkásüveg.
Nem gondolom, hogy olyan elképesztően betarthatatlan szabályaim lennének, ami ellent mond az emberi normáknak, mégsem sikerült betartatni.
Vannak emberek, akikkel egyszerűen nem lehet zöld ágra vergődni.
Lehet, hogy a nagymamát megkérték, hogy ne flangáljon bugyiban, de ilyen a természete, és ezen nem tud változtatni.
Lehet, hogy a nagyi megkérte őket, hogy mosogassanak el maguk után, mert nem bírja nézni a szennyes edényt, ők pedig nem tették ezt meg, mert most egy tányér nem a világ.
Te azt támadod, akik a tulaj, gondolom van valami rossz tapasztalatod, de egy vendég lehet éppen olyan rossz, vagy még rosszabb.
Azért az nem úgy van az, hogy a menyed, vejed, csak úgy beköltözik, - azt hívja az ember, az meg kötelezettségekkel jár.
Nem tudom felsorolni az összes emberi normát, de hogy meztelenül nem mászkálunk, takarítunk, nem avatkozunk bele az életükbe....
Elég sok válaszolónál (4,11,12,179 az az érzésem, hogy ha hozzájutnának akár csak 1 milliárd Ft-hoz, két hét múlva már szarni se mennének ki a WC-re... mintha csak azért utánoznák ezeket az emberi gesztusokat, mert muszáj, de valójában teher nekik a "kényelmes" életben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!