Örököltem volna egy ház 1/4-ét, de a testvéreim még a szülők halála előtt megvették a szüleinktől. Tehetek valamit az öröklési részemért?
Szia! Most kerdeztem a jogaszomat,azt mondta, hogy a kecora jogorvoslattal nem tudsz elni de azt kerdi, hogy hova lett a love?
A vetelar. Mit csinaltak vele a szuleid?
Leszámítva, hogy függőségi helyzetbe hozta a fiát (aki mindent elnéz neki, segíti, és ha ez így megy tovább, a házassága is rámegy, ami ebben a családfában egyébként nem egyedülálló "kitolás" a fiúgyermekekkel szemben), míg lányát élni hagyja, a mi esetünkben nem is az a nehéz, elviselni hogy sz..t se kap érte, hanem azt, hogy vágj jó képet hozzá, mosolyogj a rokonokra, ahogy "illik"...
(Bár engem csak a lányunk érdekében érdekel ez az örökségi rész.)
12.24
Az azért nem igaz, hogy akkor a pénzt kell örökölni: ugyanis az eladónak (ebben az esetben a szülöknek) JOGÁBAN áll a kapott pénzt elkölteni vagy egyszerüen csal felélni - nyoma nem kell, hogy maradjin, elég, ha pl. tescos párizsi helyett téliszalámit esznek rendszeresen, vagy éppen hetente több tucat lottót vesznek - és EZT nem lehet semelyik irányban bizonyitani.
Amig a szülök élnek, addig a házukkal is meg az érte kapott vételárral is azt csinálnak, amit akarnak, és a gyerekeknek nincs joga ezt örökségnek minösiteni - örökölni CSAK AKKOR lehet, ha már az örökhagyó meghalt!!!
Egy szülönek meg biztosan van oka arra, ha a gyerekét kizárja a lehetséges örökségböl.
Ha az anya aláirta, hogy kifizették, akkor más nem mondhatja, hogy nem, mivel lehetséges, hogy ö kapta kézhez a pénzt - és akár el is költhette azóta.
Itt nem tehetsz semmit, mivel mindenki azt csinál a SAJÁT házával és pénzével, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!