Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viselkednétek a...

Ti hogyan viselkednétek a helyemben? Ultra gáz a szituáció!

Figyelt kérdés
Nyaralni megyünk a párommal ugyanabban az időpontban, amikor a párom testvére is megy a barátnőjével, ugyanabban a városban de más hotelben foglaltunk szobát. Összesen 2400km az út oda-vissza, kocsival megyünk, út közben mást is meg szeretnénk nézni. Ebből az egészből akkora kavarodás lett,hogy pffff. Ott kezdődött, hogy 2 autóval lett tervezve az út, de 4en vagyunk, ugyanazokat a dolgokat tervezzük megnézni,mint a másik pár. A testvérek megbeszélték,hogy nincs értelme 2 autóval ennyit utazni,menjünk inkább 1 autóval. Nekem ezzel nem is lett volna bajom, vagyis inkább mondjuk úgy,hogy nem repestem a dologtól,de nem fejeztem ki nem tetszésemet. Ugyanis a párom testvérének a barátnője mielőtt összejöttek, még az én páromnál próbálkozott, menjen vele ide-oda, nem értette meg,hogy nem, mert mi akkor már jártunk. Na mindegy is, gondoltam fátylat rá, ha ez a párom tesóját nem zavarja,akkor engem sem. Erre ma mondják a csajnak,hogy mégis 1 autóval utazunk, mire kiverte a dilit,hogy ő inkább kifizeti az üzemanyag felének az árát a párom tesójának,de ne menjünk együtt. WTF???? A fiúk jól összevesztek, mondom jó, ezek után nem akarom a képét bámulni,akkor megyünk külön. Erre 1 órával ezelőtt hív a párom,hogy na mégis 1 autóval megyünk,majd nem kell beszélnem a csajjal, de így olcsóbb sokkal, (ja, mert amúgy csak x városból 2400km, ha 2 autó kell, akkor oda is kell utazni nekik x városig előbb még 1600km-t, minket ott vennének fel a reptéren,és onnan még plusz az az 2x1200). Most mihez kezdjek ezzel a némberrel 8órás kocsiúton? Neeeeee!!!!

2016. máj. 25. 13:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
53%
2400 extra kilométer az nyugat-európai benzinárakkal 7 literes fogyasztással 68 ezer forint, fejenként 17. Nem tudom, hogy az 5200 hirtelen honnan jött, de őszintén szólva minél többet kéne összeláncolva utaznom a csajjal, annál többet érne meg nekem, hogy ne kelljen. Nettó 50 óra kínos társaságban, hátsó ülésen, azért gondold meg ezt mégegyszer...
2016. máj. 25. 20:35
 22/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem nagyon tudsz mit csinálni, itt a fiúk döntöttek, ti meg foglaljátok el magatokat valahogy. Alhattok is a hátsó ülésen, akkor legalább nem kell társalogni. Bár úgy tűnik, a két testvér kapcsolata erős, még a ti hisztiteket is kibírja.:-)
2016. máj. 25. 21:07
 23/27 A kérdező kommentje:
Törökbe megyünk,de nem Magyarországról, hanem messzebbről. A fiúknak az apjukkal már korábban el kell menniük oda üzleti ügyeket intézni. Tehát innen T.ország 1600km, mi oda a csajjal két külön helyről de ugyanazon a napon repülővel megyünk, az útiköltség ez a része a miénk,mert drága a repjegy. A fiúk feljönnek értünk a reptérre, ami hozzájuk közel van, és onnan megyünk délre 1200kmt, vissza 1200kmt, plusz nekik ugye még onnan vissza ide 1600km. Az apjuk nem repülhet,így muszáj autóval menniük. Ez így 5600km 1 autóra, ha 2, akkor mindebből a duplája. Csak az üzemanyag kb 120.000, és akkor még jön az autópályadíj, ahol van, ha 2 autó akkor 1 sofőr 1 autóra, akkor út közben meg kell szállniuk valahol, mind mind plusz költség. Én nem hisztiztem, engem nem érdekel,hogy ráhajtott, megbízom a páromban, ikerek egyébként, úgyhogy nagyon szoros a kötelék a tesók között. Most sem hisztizem, csak kínos lesz szerintem. Meg tavaj mikor mentünk nyaralni, eredetileg úgy volt, hogy jön a tesója is velünk egyedül, én egy szóval nem mondtam,hogy ne, nem is zavart volna. De komolyan nem lehet kibírni 4 főnek 1 autóban? Röhej, na mindegy, addig van még 2 hónap,majd megnyugszik mindenki.
2016. máj. 26. 09:10
 24/27 anonim ***** válasza:
73%

A szervezés úgy indult, hogy külön kocsival mentek. Aztán

"a testvérek megbeszélték,hogy nincs értelme 2 autóval ennyit utazni,menjünk inkább 1 autóval". Ez volt a hiba! Egy ilyen megbeszélést négyőtöknek együtt kellett volna tartania, és csak akkor változtatni az eredeti terven, ha mind a négyen benne vagytok.

Ha jól értem, se te, sem a másik lány nem akarna együtt utazni. A két fiú igen, hisz ők testvérek.

Szóval nekem ez úgy jön le, hogy a fiúk rátok erőltették a számukra kényelmes, számotokra meg kényelmetlen szituációt. Ez bizony nem vall úriemberi hozzáállásra!

A helyedben én jó képet vágnék mindenhez. A másik lánnyal próbálnék óvatos udvariassággal viselkedni. Persze ha bunkó lesz, vagy ott is ráhajt a te párodra, akkor nyugodtan tedd félre az udvariasságodat ;-).

2016. máj. 26. 10:02
 25/27 A kérdező kommentje:

Pont, hogy eredetileg úgy volt, hogy nem is lesz semmilyen nyaralás, és 1 autóval mennek. Aztán jött a nyaralás, akkor indult ez az 1 vagy 2 autó legyen dolog. Eredetileg úgy volt, hogy 1 autóval, aztán mégis 2, aztán megint 1...ez kb 3 nap alatt 10szer változott.

Én megpróbálok normálisan viszonyulni hozzá, elvégre lehet, hogy egyszer "családtagok" leszünk, senkinek sem jó, ha fújunk egymásra.

2016. máj. 27. 09:21
 26/27 anonim ***** válasza:
71%
Én a helyedben a repülővel a célállomásra mennék. Ha a két fiú ennyire nem törődik a véleményetekkel, akkor megérdemlik, hogy az útiköltséget 3 felé kelljen osztani. MOndd, hogy van még elfoglaltságod, csak később tudsz indulni, de ne várjanak meg, egyenesen a nyaralás helyszínére fogsz menni.
2016. jún. 16. 09:49
 27/27 A kérdező kommentje:
Majd meglátjuk, mi lesz, én ezen nem fogom magam stresszelni, úgy lesz, ahogy lennie kell. Nem leszek sem bunkó, sem más hasonlók, majd eltelik.
2016. jún. 30. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!