Szerintetek szép név az Aranka?
Figyelt kérdés
Csak úgy általánosságképpen kérdezem.2016. máj. 5. 16:25
2/21 anonim válasza:
Semmiképp nem adnám gyerekemnek, nekem nagyon nem tetszik.
4/21 anonim válasza:
Igyekszem nem felszínes lenni a neveket illetően, de nekem nem tetszik. Olyan vénkisasszonyos, öreg nénis hangzása van, plusz Aranka krém. A hangzása sem szép... akkor már inkább Aranyka, még ha nyálas is, az szebben hangzik.
7/21 anonim válasza:
Nem divatos, de amúgy szép szerintem. Klasszikus magyar név, az arany szóból származik. Illik a magyar nyelvbe, a magyar vezetéknevekhez. Elég ritka is, nem tucatnév. Amit fel lehet hozni ellene, hogy az angolszász kultúrában nem ismerik, de ott sem okozna gondot a kiejtése, és egyértelműen női névként azonosítanák be külföldön is.
8/21 anonim válasza:
Marika, Julika, Aranka, egy kutya:borzasztó nevek.
9/21 anonim válasza:
Nem hívnám így a gyerekem, ugyan úgy ahogy Máriának vagy Bélának sem. Régen népszerűek voltak, ma már nem, mert a legtöbben az öregekre asszociálnak róluk. Lehet 50 év múlva megint divatba jönnek, ki tudja.
10/21 anonim válasza:
Úgy általánosságban egy idősebb nőnek semleges számomra.
Viszont ha egy fiatal nőnek/lánynak lenne ez a neve, egyből ez ugrana be:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!