Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emeltethetem-e a gyerektartást...

Emeltethetem-e a gyerektartást a minimálbérrel arányos mértékben? Mennyi lehet a legkevesebb gyermektarási dij 3gyerekre? 2006ban itélték nekem a gyerekeimet.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 00:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazad van hogy a rezsit sem futja. De a gyerekek erröl mit sem tehetnek valamiböl fel kell nöniük. Egyébbként is más gyerekeit neveli és megad nekik mindent, még a tvben is arrol tanuskodik, csak azt feleji el elmondani hogy a saját gyerekeire nem kiváncsi. Joshi bharat Kemény számonkérés. cim alatt. Gyerekeknek is azt mondja kérjen ek töle karácsonyi ajándékot, nevelteknek meg 25000ft-ért vett telefont karácsonyra.
2010. ápr. 7. 14:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, arról nem beszélsz, hogy mennyit kapsz, csak arról, hogy apuka ilyen meg olyan és, hogy az "új" családjával meg másmilyen.

Mindenesetre nálam nem objektív a hozzáállásod, hanem kicsit bosszú szagú. Elnézést ha tévedtem.

Jó lenne tudni, mennyi fizetésből mennyi gyerektartást fizet és akkor lehet válaszolni a kérdésedre.

A lényeg az, hogy a bírósági végzéstől számított 2 év letelte után lehet a gyerektartás összegét felülvizsgáltatni. Ez már letelt, vagyis kérheted, csak nehogy fordítva süljön el. Ha van már az "új" kedvesével közös gyereke is, még az is lehet, hogy csökkentenék a tartsádíj mértékét.

Ha pl. 100ezret keres az a következő képpen alakul:

- 3 gyerek esetén:

100ezer 50%-a = 50ezer/3gyerek vagyis 16600/gyerek

- 4 gyerek esetén:

100ezer 50%-a = 50ezer/4gyerek vagyis 12500/gyerek

Ebből a Te 3gyereked kap 3*12500-at, mivel a közös gyereket is eltartottnak számolják.

Számolj utána a példa alapján, hogy megéri e "belemásznod" a témába.

2010. ápr. 14. 09:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Nevelt gyerekei vannak apának az új családban, nem sajátok...
2010. ápr. 14. 10:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem írta, ezért kérdeztem rá.

Akkor viszont jó lenne tudni, hogy a nevelt gyerekek után fizetnek egy gyerektartást.

Ha nem, akkor ők is ugyanúgy eltartottnak számítanak, hiába nem a vér szerinti gyerekei.

Csak óvatosan, ennyi a lényeg, nehogy fordítva süljön el.

2010. ápr. 14. 10:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ami a gyereknek jár,az jár.A gyerek a jogai ne sérüljenek.Kérd ki egy ingyenes ügyvéd tanácsát.(biztos van a ti közeletekben is ilyen)
2010. ápr. 14. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!