Emeltethetem-e a gyerektartást a minimálbérrel arányos mértékben? Mennyi lehet a legkevesebb gyermektarási dij 3gyerekre? 2006ban itélték nekem a gyerekeimet.
Kérdező, arról nem beszélsz, hogy mennyit kapsz, csak arról, hogy apuka ilyen meg olyan és, hogy az "új" családjával meg másmilyen.
Mindenesetre nálam nem objektív a hozzáállásod, hanem kicsit bosszú szagú. Elnézést ha tévedtem.
Jó lenne tudni, mennyi fizetésből mennyi gyerektartást fizet és akkor lehet válaszolni a kérdésedre.
A lényeg az, hogy a bírósági végzéstől számított 2 év letelte után lehet a gyerektartás összegét felülvizsgáltatni. Ez már letelt, vagyis kérheted, csak nehogy fordítva süljön el. Ha van már az "új" kedvesével közös gyereke is, még az is lehet, hogy csökkentenék a tartsádíj mértékét.
Ha pl. 100ezret keres az a következő képpen alakul:
- 3 gyerek esetén:
100ezer 50%-a = 50ezer/3gyerek vagyis 16600/gyerek
- 4 gyerek esetén:
100ezer 50%-a = 50ezer/4gyerek vagyis 12500/gyerek
Ebből a Te 3gyereked kap 3*12500-at, mivel a közös gyereket is eltartottnak számolják.
Számolj utána a példa alapján, hogy megéri e "belemásznod" a témába.
Nem írta, ezért kérdeztem rá.
Akkor viszont jó lenne tudni, hogy a nevelt gyerekek után fizetnek egy gyerektartást.
Ha nem, akkor ők is ugyanúgy eltartottnak számítanak, hiába nem a vér szerinti gyerekei.
Csak óvatosan, ennyi a lényeg, nehogy fordítva süljön el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!