Mut gondoltok ezekről a nevekről? Melyiket adjam a gyerekemnek?
Fiú: Dávid, Balázs, Bence, Zsolt, Máté
Lány: Elizabet, Emma, Emese, Izabella, Krisztina, Kata, Kinga
Amiket nem adhatok, pedig nagyon tetszene(sajnos közeli családtagok/gyerekei) : Anna, Eszter, Laura, Zsófia, Hanna
Mit gondoltok ezekről a nevekről? Mi jut róluk először eszetekbe?
Adnám: Bence, Máté, Emma, Kata
A többi nem tetszik.
Nekem a fiúnevek közül a Balázs a kedvencem, de amúgy mindegyik jó. Talán a Bence ellen szól az, hogy az nagyon divatnév lett, de ha téged ez nem zavar...
Lánynevek közül az Elizabettől a hideg ráz, magyaros vezetéknévhez és így leírva szerintem borzalmas. Plusz ha még ismert lesz, akkor a KFT-dallal fogják szekálni a suliban. A többi lánynév sztem tök jó. Ha vezetéknév mássalhangzóra végződik, az E-sekből és az Izabellából válogatnék, ha magánhangzóra, akkor a K-sokból.
A fiúnevek közül egyik se rossz. A Bence nagyon gyakori manapság, de én nem adnám, mert becéző alak, a Benedek becézése. Gyerekkorban ennek nincs jelentősége, de felnőttként hülyén hangzik, hogy becéző alakban mutatkozik be munkahelyen, hivatalos helyen.
A lánynevek közül az Elizabettől kiráz a hideg, mert ez az Erzsébet angolra fordítása magyar fonetikával - szóval egy kifacsart név. Az Emma nekem régiesnek tűnik: gyerekkoromban idős néniket hívtak így a nagyszüleim falujában. A Katával az a bajom, mint a Bencével, hogy a Katalin becéző alakja.
De függ a vezetéknévtől is, hogy mi hangzik jól, és természetesen ne a mi ízlésünket vedd alapul, hanem férjeddel kettesben döntsétek el.
A tieid közül ezek tetszenek:
Fiú: Máté, esetleg Dávid
Lány: Emese, Kinga.
Ami még tetszik pluszba: Kristóf
Ha felmerül a lehetősége amnak, hogy külföldön fog élni vagy tanulni, akkor a Balázs, Zsolt az ő érdekében felejtős. Talán Solt lehetne helyette. A Bence, Máté az a név, amitől már rosszul vagyok. Mindenhol ők vannak. A Mátét ráadásul csúfolhatják angolok mate-nak. Dávid is van egy pár, de ez legalább felnőtt korban is jól hangzó, szép, nemzetközi név. Ezt választanám.
Az Emma itthon és külföldön is unalmas, tucatnév. Az Emesét pedig azért nem adnám, mert egy külföldi orvos szerint egy betegség nevére hasonlít. Akkor mát inkább Enid vagy ilyesmi.
A többi lánynév tetszik. Esetleg lehetne még Johanna is, ha már Anna és Hanna nem.
Nekem a Balázs, Bence, Máté, Emma, Izabella, Kinga tetszik.
De legjobban az Izabella.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!