Iskola vagy munka?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok tavaly érettségiztem, szeptembertől szerettem volna iskolába menni ami 2 éves de csak a nyelvtanulás miatt semmi más miatt. Ez egy támogatott szakma lett volna. Mióta leérettségiztem azóta dolgozok, de csak heti 2 napot. Így az a pénz elmegy nekem ruhákra, ilyenekre. Esélyem sincs hogy félretudjak ebből tenni nyelviskolára..

Nemrég viszont kaptam egy álláslehetőséget ahol a nettó fizetésem 142 ezer lenne amiből 6 ezer az utiköltségem.

Szivem szerint elmennék erre a munkahelyre, mert abban a városban van ami nagyon tetszik, és ez egy kezdő fizetésnél szerintem elég jónak mondható. (Anyukám nem keres ennyi különböző képesítésekkel.)

A kérdés az az hogy melyik lenne a jobb megoldás mert ha a munkahelyet választom akkor abból már tudok magamnak finanszírozni nyelviskolát. És később talán, és ez is egy külön kérdés lenne hogy megtudnék oldani ebből a fizetésből kb féléven belül egy kisebb autó vételt? Mert abból 6 ezer alatt járnám meg havonta. Nem sokkal de mégis kevesebb és kényelmesebb is lenne. De z még távoli dolog.

Azért ide írtam emrt anyukám meg se hallgatott mikor mondtam neki hogy kaptam munka ajánlatot....

Szerintetek?

2016. márc. 31. 19:39
1 2
 11/19 MZ.per.X ***** válasza:
Simán menj el dolgozni, mert ki tudja később lesz e ilyen lehetőséged. Mellette meg tudsz tanulni nyelvet szabadidődben is.
2016. márc. 31. 23:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Simán meny el dolgozni de azt áruld el hogy ez a 142 ezer ft már levonásokal együtt értendő vagy e nélkül ,és milyen munka ez ha szabad tudni és nem titok.
2016. ápr. 1. 05:36
 13/19 anonim ***** válasza:
18%
valószinűleg kamu. Ha csak nincs normális szakképesitése akkor sehol se kap 14x E ftot .
2016. ápr. 1. 07:13
 14/19 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti! Ez mar a nettó 142ezer!
2016. ápr. 1. 09:23
 15/19 A kérdező kommentje:
Utolsó pedig nagyon ugy tűnik, biztos kiírnam ha nem lenne igaz.. Idiota
2016. ápr. 1. 09:23
 16/19 anonim ***** válasza:

13-asnak mondanam, hogy en anno sima erettsegivel multinal olyan allast kaptam, ahol 190k netto volt a kezdofizetesem. Nagyon sok (peldaul SSC tipusu) szolgaltatokozpont van, ahol nincs kulonosebb elvaras kepesites irant, es jo fizeteseket ajanlanak admin munkakorben, ami teljesseggel betanithato. Szoval nem feltetlenul kamu.

Kerdezo, szerintem vallald el, mellette tanulj nyelvet es ha idod engedi, estin el tudsz vegezni valamit mellette.. Kihagyni nem erdemes, ki tudja, mikor lesz ilyen szerencsed, hogy alakul kesobb a munkaeropiac, stb.

2016. ápr. 1. 10:29
 17/19 anonim ***** válasza:

lehet kamu. ha még nem volt szóbeli interjú, akkor sehol nem mondanák azt, hogy tiéd az állás. most így azt mondom, hogy ez lehet valami beetetés és aztán kiderül, hogy teljesítmény bérben fizetnek és eladni kell dolgokat, ismerősöknek ilyesmi. ja meg először veled megvetetnek valamit. azért légy résen...

pontosan mi a munka? mi a cég?

2016. ápr. 1. 11:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne érettségivel ennyit keresni? Ez még az átlagbért is alulról érinti, multinál teljesen reális. Ahogy az is, hogy sokszor nem végzettség alapján szelektálnak, hanem azt nézik, hogy van-e fantázia a jelentkezőben, lehet-e képezni, stb. Ha a kérdező csak annyit mondott, hogy angoltanfolyamra készül, az már egy jó pont.

Szerintem vállald el, ha megkapod az állást.

2016. ápr. 1. 18:12
 19/19 anonim ***** válasza:
27%
azért mert 19 évesen valószínűleg nincs képesítése és csak egyszerűsitett foglalkoztatásban dolgozhat. Ha csak nem tanult ki magának egy szakmát amit kétlek. Az pedig hogy nem válaszol azokra a kérdésekre amik a munkahellyel kapcsolatosak az eléggé jó érv amellett hogy kamu.
2016. ápr. 1. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!