Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megváltoztatnátok a vezeték...

Ti megváltoztatnátok a vezetékneveket pusztán azért mert nehezen kimondható?

Figyelt kérdés

Nincs semmi bajom a családommal, nem elszakadni akarok tőlük, de engem baromira idegesít hogy mindenhol 5x el kell mondanom hogy hívnak, lebetűzni stb. 10-ből 9-szer félreértik! Kórházban várakozva akkor tudom, hogy én következek mikor a nővér már 5 másodperce nézi a papírt 10 centi távolságból.

Anyámmal sokat beszélgettem már az ügyről, ő felvette apa nevét, de most már visszaszeretné kapni a születési nevét. Egyébként ha megváltoztatnám, anya születési neve lenne a vezetéknevem ami egyszerű, rövid és jól áll a keresztnevemmel.

Persze most nem tőletek várok megerősítést, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2016. márc. 20. 12:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Az én vezetéknevem 3 betű, ahol nem ismerik ezt a vezetéknevet ott visszakérdeznek többször :) De imádom! :)
2016. márc. 20. 18:36
 22/22 anonim ***** válasza:
Én nem változtatnám meg. Hasonló cipőben járok, csak 7 betűs. Nővéres sztorihoz hasonlóan jártam már, a főiskolán volt tanárom aki csak a kimondhatatlan nevűnek hívott. Ez van. Ha az őseimnek sok éve jó, akkor nekem is. Inkább szórakozom a sok emberen, aki a 7 betűt nem tudja egymás után kimondani. A gyerekeimnél is az az első reakció, amikor diktálom, hogy na, ezt nem fogjuk elfelejteni.
2016. márc. 20. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!