Ti megváltoztatnátok a vezetékneveket pusztán azért mert nehezen kimondható?
Nincs semmi bajom a családommal, nem elszakadni akarok tőlük, de engem baromira idegesít hogy mindenhol 5x el kell mondanom hogy hívnak, lebetűzni stb. 10-ből 9-szer félreértik! Kórházban várakozva akkor tudom, hogy én következek mikor a nővér már 5 másodperce nézi a papírt 10 centi távolságból.
Anyámmal sokat beszélgettem már az ügyről, ő felvette apa nevét, de most már visszaszeretné kapni a születési nevét. Egyébként ha megváltoztatnám, anya születési neve lenne a vezetéknevem ami egyszerű, rövid és jól áll a keresztnevemmel.
Persze most nem tőletek várok megerősítést, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Az enyém 5 betűs, de senki nem tudja leírni, mindig 5-ször visszakérdeznek, betűzni kell stb. Senkit nem hívnak így a családtagjaimon kívül, hülyén is hangzik, én utálom, de apukám miatt nem akarom megváltoztatni, mert biztos rosszul esne neki.
Én azt szoktam csinálni, hogy ha valami olyan helyre megyek, ahol kell a nevem, akkor előveszem a személyimet és odaadom, írják le arról.
ÉN egy Niederkirchner nevű férfihoz mentem feleségül. Ritka, aki vállalkozik a kiejtésére, de annak sem sikerül...
Van a távoli rokonságban, aki nevet változtatott, de a közeli családban nincs. Én úgy vettem fel, hogy Niederkirchnerné X. Y. Büszkén viselem, soha nem fogom megváltoztatni(igaz, "csak" 6 éve vagyok házas). Anyósom 34 éve feleség, Niederkirchner Z.né a neve. Nem zavarja, ha mások nem tudják kimondani.
Ezért ne változtass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!