Éreztétek már úgy, hogy utáljátok anyukátok?
Hát nálam ennyire nem durva a helyzet,meg nem is érzem hogy utálom mert az anyám,csak baromira kitud idegelni a dolgaival,kezd hasonlítani nagyanyámra,aki mást se csinál csak panaszkodik...Hazaérek este hat hét fele,és ha ugy van akkor megcsinálok mindent,de neki az se jó..semmi se jó...múltkor a pénzre panaszkodott,hogy nincs semmire pénze,megérteném ezt akkor,ha nem adnának apámmal öcsémnek havonta 10-20 ezreket ilyenolyan cuccokra...és akkor én menjek kétezerrel bulizni...el is megyek,el is fogadom semmi gond nincs ezzel,nem csapok hisztit előtte...de sz*rul esik hogy velem így bánik....ma is hazajött a melóból,nem mosogattam el mert tesom mondta h megcsinálja,tanuljak a kis érettségimre nyugodtan...erre bejön az ajtómon,hogy miért nem csinálom a házi munkát meg,miért nincs kitakarítva a szobám,holott egy morzsa sincs a padlón....hát b*sszus nekem is lehetnek fontosabb dolgaim...
Szóval nem utálom,csak mostanában baromira kibírhatatlan...:S
Ez a tipikus kamasz túlreagálás. Ennyi idősen én is úgy éreztem, hogy a szüleim túl sokat követelnek tőlem, és cserébe a töredékét kapom vissza. Miért kell minden nap nekem mosogatnom, mikor suliba járok? Miért én takarítom a nappalit minden hétvégén?
Aztán később rájöttem, ha akkor nem fognak házi munkára, nem tanulom meg azt, amit a háztartásban szükséges, és nem is úgy állok hozzá. Már saját családot alapítottam, és nagyon jól jön az, hogy otthon rendet tanultam.
Azt is megértem, hogy gyanúsítgat. Olyan durva dolgokat hallani manapság, érthető, hogy fél. Én is félteném a kamasz gyerekem. Ennek örülnöd kéne inkább.
A fingás, meg lehet véletlen volt, csak nem tudta, hogyan reagálja le, lehet kínjában nevetett.
Szerintem ne legyél ilyen szigorú anyukáddal. Hatalmas áldozatot vállalt azzal, hogy megszülettél. Nekem is van kisgyerekem, sok lemondással jár-igaz, még több örömmel. A kamaszok sokszor éreznek így, felnagyítanak dolgokat, kiábrándulnak. Emlékszem, még én is csak nemrég voltam kamasz, 21 éves vagyok. Meglátod, később csak szép gondolataid lesznek anyudról, addig is próbáld beleképzelni magad kicsit a helyébe néha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!