Ezek alapján mennyit kellene haza adnom a szüleimnek?
Szóval külön étrenden vagyok, minden élelmiszert magam vásárolok. Még a tejet is a kávémba. Viszont havonta 3-4 alkalommal eszek az otthoni ételből.
Telefonszámlámat, és a hobbimat is magam állom. Ha elviszem otthonról az autót, akkor tankolok bele. Ennek tükrében mit láttok reálisnak? Ami még fontos lehet, hogy nem albérletben élünk, keresetünk pedig átlagos.
Én is azt mondom, hogy a rezsi rád eső részét. Esetleg fejeld meg 5 ezer forinttal, az "fedezi" a havi 3-4 ebédet.
Egy ismerősömtől is rengeteg pénzt követeltek a szülei, amikor még otthon lakott. Kb. a fizetése 80 %-át le kellett adnia. Később kiderült, hogy soha, egyetlen vasat sem költöttek el belőle. Amikor eljött az ideje, érettnek látták a srácot, akkor a kezébe adtak másfélszer annyit, mint amennyit leadott. Vett egy másfél szobás lakást...
Szóval, velük beszéld meg, tőlük kérdezd a miértet.
Tőlem egy vasat sem vettek el, igaz én 18 évesen elhúztam, már az érettségit követő nyáron...
Ez a rezsi "rád eső része" ez egy érdekes dolog.
Anyám mindig azzal nyaggatott, mennyire látszik, hogy otthon lakom, aztán amióta nem lakom otthon, ugyanannyi a rezsijük. Ugyanis ugyanazokat a helyiségeket fűtik ugyanannyi fokra, az áramot és a vizet a mosogatógép és a mosógép felzabálja, a kukadíj változatlan... Kérdeztem is nemrég, mire is kellett volna fizetni, ha a rezsi nem változott (teszem hozzá a semmiből, mert munkanélküli voltam). Csak a nagy hallgatás volt.
Én a helyedben kérdező attól tenném függővé, hogy lakásra gyűjtök-e. Ha nincs lakásod, akkor hivatkozz erre, és ne adj semmit.
Hogy fogsz elköltözni, ha nincs spórolt pénzed...? Ennyi erővel nyomoroghatsz életed végéig a gyerekszobádban.
"Ha nincs lakásod, akkor hivatkozz erre, és ne adj semmit."
Na EZ lenne az a pont, amikor közölném, hogy akkor mehet oda, ahová akar az illetö!
6 voltam.
8-nak:
""Ha nincs lakásod, akkor hivatkozz erre, és ne adj semmit."
Na EZ lenne az a pont, amikor közölném, hogy akkor mehet oda, ahová akar az illetö!"
Megismétlem, amit az előbb írtam: ha a szülei lefosztanak valakit, akkor HOGY lesz saját lakása? Erre tudsz válaszolni? Hova fog így elköltözni, hogy fog a saját lábára állni? Ha elszedik a pénzét, még egy használt autót, egy albérlet kauciót se tud magának kifizetni. Vagy ez a mai szülőknek nem lényeges?
Miért nem elég, hogy a kérdező állja a saját ételét, a telefonszámláját, és még tankol is? Ezek olyan valós költségek, amivel eddig ő tényleg többet fogyasztott, de ezeket most már fizeti maga után? Szerinted még mit kéne lehántani a kérdezőről? Fizessen rezsit, aztán ha az nem elég, lehetőleg még "elviselési díjat" is, mint a nyolcas válaszoló írta? Komolyan nem értelek titeket.
9-esnek:
"6 Tök mindegy, hogy mennyi a rezsi, úgy igazságos, ha mindenki ugyanannyit fizet, mivel anyádéknak téged is el kellett viselniük, nemcsak az áramszámla a lényeg, hanem az, hogy hány embert kell kerülgetni egy lakásban.
"
Hogy jön ahhoz ahhoz az áramszámla, hogy valakit "el kell viselniük" a lakásban? Vagy ez most mi? Akinek "el kell viselnie" a saját gyerekét, az minek szült?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!