Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben hogy elfogadjon a párotok lánya?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 5-éves kislánya az előző kapcsolatából.Az anyja próbálja ellenem nevelni.Észre vettem így nagyon nehéz a kislánnyal.Mivel az anyja olyanokat mond hogy engem ne szeressen.Meg ilyenek.A gyerek kibeszélte.Meg olyanokat vágott a fejemhez hogy én nem lehetek sose az ő igazi édesanyja.Az elejébe sokat féltékenykedett rám és a páromra is mikor például szeretgettük egymást.Így eléggé nehéz vele.Hullámzó a kapcsolatunk.Mert ő az anyjával él jelenleg.Azóta javult kicsit a viszonyunk de most is érzem azt hogy a kislány két tűz közt van nem tudja hová tenni a dolgokat.5-éves amugy.
2016. márc. 9. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Szegény kislány :(

Viselkedj vele természetesen, normálisan, kedvesen.

A példádnál maradva, mikor azt mondta, te nem lehetsz soha az anyja, mondhatsz valami ilyet: "tudom, és nem is szeretnék az anyukád lenni, hiszen van igazi anyukád".

Soha ne szidd előtte az anyját, beszélj az anyjáról is normálisan, szépen.

Rá fog majd jönni, hogy nincs miért utálnia téged. Adj neki időt.

2016. márc. 9. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Én nem reagálnék a sértésekre, vádakra, semmire, mindig ugyanolyan kedves lennék vele (és KÖVETKEZETES!!!!). Tehát mindig ugyanúgy érdeklődnék, mi újság vele, beszélgetnék vele, egy idő után le fogja vágni a gyerek, hogy normális vagy (ha tényleg az vagy).
2016. márc. 9. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

"Az elejébe sokat féltékenykedett rám és a páromra is mikor például szeretgettük egymást."

Nem bántásból írom,de ne a kislány előtt szeretgessétek egymást,mert ez rosszul esik neki és elmondja otthon az anyukájának és bizony kreál belőle sok mindent...

Bújjatok össze hárman a kanapén mesét nézni,természetesen úgy,hogy a kislány van középen.Érezze,hogy őt is szeretitek,nem csak egymást.Készíts be egy kis rágcsálnivalót is.

Meglátod milyen boldog lesz a kislány. Otthon pedig fülig érő szájjal fogja újságolni,hogy xy milyen kedves,még kukoricát is pattogtatott.

2016. márc. 9. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

"Szegény kislány :( "

Szegény kérdező!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem tudok semmi jót írni, ezért előre is bocsánat.

Nálunk dettó ugyanez volt.

NEM én voltam a válás oka, sokkal később kerültem a képbe. Volt egy akkor 7 éves kislány. Tényleg, de tényleg mindent megtettem, és próbáltam 100000000%-ot teljesíteni, hogy igazi mostoha anya legyek.

De csak ki lettem használva anyuka és gyerek félről is.

Mostanra lesz....om. Nem érdekel, hogy mit gondol a kiscsaj (mostanra egy nagyobb darab közel nő).

Eddig éveken át tepertem mégis én voltam a rossz a gyerek és az "anyuka" szemében is.

Most letojom az egészet és nem vagyok előbbre, vagy talán így mégis jobb a helyzet.

2016. márc. 9. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Elvált anya vagyok, a kisfiam 5 éves.

Elhiszem, hogy nehéz egy olyan ex-szel, aki ellenetek neveli a kicsit.

Amit te tehetsz szerintem:

- amikor a kislány mondja, hogy te nem leszel soha az anyukája, akkor ebben nyugodtan megerősítheted pl. így:

"igazad van Annácska, én nem tudok az igazi anyukád lenni, de te egy szerencsés kislány vagy, van egy szerető igazi anyuád és itt vagyok neked én is, az édesapád barátnője- igyekszem téged majdnem olyan jól szeretni, mint az igazi anyukád. Ha akarod, lehetek számodra én is a család része, valaki, aki szeret téged. Így mindjárt hárman is szeretünk téged, anya és apa és még itt vagyok én is, akihez fordulhatsz (konkrét példákkal: aki játszik veled UNO kártyát, akivel tudsz pogácsát sütni, akivel elmehetsz biciklizni stb.!)

Azt emeld ki, hogy te egy PLUSZ szerető családtag lehet, nem vagy és nem is lehetsz az édesanyja és ez így normális.

Tényleg a sok odafigyelés, KÖZÖS program, KÖZÖS élmény segíthet a kislánynak is, hogy kialakuljon benne is kötődés feléd. Így amikor hármasban vagytok az apjával, akkor legyenek inkább CSALÁDI programok és erre az 1-2 napra ne a ti kettőtök párkapcsolatának demonstrálása legyen a legfontosabb.

Ha programot szerveztek, kérdezzétek meg, hogy minek örülne (fontos: ebben az életkorban 2-3 féle lehetőségből adjatok neki választási lehetőséget, ne azt várd, hogy ő kész tervekkel a fejében tesz felnőttes megoldási javaslatokat!)

Például így:

"Annácska, mihez lenne kedved ma?

Szép idő van, mehetünk biciklizni közösen és eszünk egy fagyit, ha a parkba érünk.

VAGY mehetünk állatkertbe

VAGY itthon csapunk egy mozidélutánt (patogtatunk kukoricát, együtt mezük az XY mesefilmet)- te választhatsz, melyiket szeretnéd?"

Minden jogod megvan arra, hogy a pároddal intim életet éljetek- a tanácsom mégis az, hogy ezt inkább akkorra időzítsétek, amikor a kislány nincs ott- az elején, amiíg ki nem alakul feléd a kötődése, gondolom tudsz annyi áldozatot hozni, hogy arra a pár órára, amíg hetetne-kéthetente ott van nálatok nem "szeretgetitek" egymást az apjával. Akkor sem, ha jogod van hozzá, tudom- ha elmegy, akkor majd bepótoljátok- így az elején a gyereknek nem biztos, hogy azt kell látnia, hogy az állatkertben angalog csókolózva apa meg "nője", ő meg battyog mellettük, ugye érted?

Természetesen ennek az éremnek két oldala van- kezed intelligensen, elegánsan, felnőtt nő módjára- te vagy a nagyobb, okosabb, felnőttebb- te vagy birtokában az ún. "késletetés" képességének, ő még életkorából adódóan nem feltétlenül.

(példa: a buszon is megtehetnéd, hogy fogdosod a pasidat, meg csókolózol, meg a munkahelyed előtt is, hiszen neked "jogod van" hozzá- mégsem teszed, tesszük, mert a helyzet mást kíván és felnőtt párként ki tudjuk várni a megfelelő időt arra, hogy intim közelségbe kerüljünk úgy, hogy ez másokat nem zavar)

Minden jót kívánok.

2016. márc. 10. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Az a baj, hogy a gyerekek nagyon könnyen befolyásolhatóak, és bizony ha a befolyásos személy ezt vagy azt mondd nekik, akkor sajnos a gyereknek is az lesz a véleménye. :(

Lehetsz te vele akármilyen kedves, akkor se tud még magától ítélni, és azt fogja csinálni amit az anyja mondd.

Tudom, mert anno engem is befolyásoltak, és már szégyellem, hogy milyen voltam, de akkor az én anyám is befolyásolt, és megutáltatott olyan embereket velem, akiknek nincs is okuk, hogy utáljam őket.

Ez van, nem tudsz mit tenni, csak tűrni. :(

2016. márc. 11. 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Én 6 éves voltam amikor apukámnak új barátnője lett (ő most már a felesége) mi nagyon jóban vagyunk szoktunk apukám nélkül, kettesben is programot csinálni. Meg most már ott vannak a féltestvéreim is és velük is nagyon jóban vagyok. Szerintem, csináld azt amit az 5.mond és akkor egy idő után jóban lesztek és a kislány téged is szeretni fog.
2016. márc. 12. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!