Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szoltok ehez a hozzaallashoz?

Mit szoltok ehez a hozzaallashoz?

Figyelt kérdés

Eddig minden unnep alkalmabol nagymamamnal volt az unnepi ebed, ott resztvettek a szuleim, amugy testvere es felesege, az ocsem es a ferjem meg a 8 hos kislanyunk. Most szeretnenk elmenni a ferjem szuleihez, erre anyum bevan haragudva, hogy hogy csinalhatunk ilyet, hogy mama megharagszik, persze inkabb ot zavarja ez. nem tudja megerteni, hogy anyosomek is csaladtagok es oda is kell menni.

A masik problema, hogy lyenkor Ur vacsorat veszunk, a reformatus templomban, de ezuttal szeretnenk katolikus templomba is elmenni, mert a ferjem katolikus, es reg nem voltunk. Szerintem ebbe semmi kivetnivalo nincs , az o vallasa is fontos szamomra is, de anyumat ez nem erdekli. Mit tegyek?

2010. ápr. 2. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit! Válaszolj anyukádnak tisztán, h neked külön családod van!!!Egyáltalán, nálatok ez hogy müködik??Anyukád mondja meg h te és a férjed mit csináljatok?!!
2010. ápr. 2. 10:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem is.Mond meg, hogy most odamentek és kész! Minden csoda 3 napig tart, az ő "hisztije" is.
2010. ápr. 2. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, cselekedj belátásod szerint. Én még össze sem házasodtam a párommal, és idén külön töltjük a húsvétot (ki-ki a saját családjánál, egymástól 250 km-re), és anyukám azon sértődött meg, hogy idén nem jön ide a párom (holott én itt vagyok, és eddig mindig nálunk voltunk, náluk sose, pedig az ő anyukája is hívott). Szerintem nálatok is az lehet a helyzet, hogy egyszerűen nem hajlandó a te szemszögödből nézni a dolgot. De néhány sértődés után bele fog gondolni és normálisnak fogja tartani, hogy egyik évben náluk vagytok, utána meg anyósodéknál.
2010. ápr. 2. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg direkt a nagymamanak mondd meg, hogy ez alkalommal oda mentek, mert ott meg nem voltatok stb. Akkor anyukadnak nem lesz alapja felhanyni semmit, hiszen o az anyjara hivatkozik. A nagyi pedig szerintem megerti.
2010. ápr. 2. 10:27
 5/8 A kérdező kommentje:
A nagyival nincs baj, anyum is azt mondta csinaljuk ahogy akarjuk, de latom, hogy duzzog.
2010. ápr. 2. 10:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Meg kell értetned vele,hogy neked már külön családod van,és külön életed.Ne az ő kedve szerint tegyél.
2010. ápr. 2. 10:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia, ez nálunk is ilyen nehéz kérdés, mert a szép hagyományos családi ünnepek átmentek egyfajta rohanásba, kapkodásba. Nálunk ugyanis az van, hogy a két anyós közel lakik egymáshoz, így Karácsony, Húsvét először az egyikhez megyünk, ott vagyunk 2-3 órát, aztán rohanás át a másikhoz. Azon is megy a sértődés, hogy mindkét helyen keveset eszünk (mi így is kidurranunk a dupla ebédtől), és megy az ellenőrzés is, hogy kinél mennyi időt töltöttünk. Úgy döntöttünk, hogy mi fogjuk őket megvendégelni, és ez működik is, nincs sértődés, nekünk pedig nem kell egyiktől a másikig rohangálni és a család együtt van.
2010. ápr. 2. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy duzzog, így akar bűntudatot kelteni benned, és sikerül is neki. Ha most engedsz neki, soha nem fogsz kikerülni ebből a játszmából. Anyukád fél, hogy a jól megszokott ünneplést most felrúgjátok és elképzelni sem tudja, hogy másként is lehet. Menjetek csak az anyóshoz, utána is duzzog még egy kicsit, de majd elunja. Jövőre meg már könnyebb lesz, ha történetesen húsvét helyett elutaznátok valahova kettesben... mert olyant is lehet.

Idén először nem töltöm otthon a húsvétot és már nagyon várom!

2010. ápr. 2. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!