Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Komolyabb kapcsolatban hogy...

Komolyabb kapcsolatban hogy fogadjátok, ha a párotok nem jön ki a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 18:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%
Az én szüleim mind az én, mind a testvérem házastársát elfogadták, mert az a filozófiájuk, hogyha mi boldogok vagyunk velük, akkor az nekik is jó és nem jó apró-cseprő hibák, nézeteltérések miatt szólni. A szüleim csak akkor nem jöttek volna ki a párokkal, ha valamelyiknek olyan háttere lett volna (bűnöző, alkoholista meg hasonlók...). Anyukám szokta mondani, hogy neked kell vele élned, ezért az számít, hogy te hogy látod a párod, nem ahogy ők. De szerencsére nálunk nem volt ebből soha gond. Anyósomék ugyanígy állnak hozzánk. Én nem tudom elképzelni, hogy egy normális gondolkodású ember csak azért nem bírna valakit, mert más a felfogása. Nem vagyunk egyformák, ettől még együtt lehet működni és nem kell vitázni. A szülőknek nem kell beleszólni a párválasztásba (csak nagyon extrém esetben), ahogy a párnak is kellene tolerálni a szülőket. Én ilyen patthelyzetben azt mondom, hogy azzal kell beszélni, aki a másikban mindig a hibát keresi, mert ő nem tudja tolerálni a másikat kellő képpen.
2010. ápr. 1. 19:44
 12/21 A kérdező kommentje:
_Anyu úgy képzelte, hogy a leendő menye a barátnője is lesz egyben, és egy kicsit a lánya is.
2010. ápr. 1. 21:04
 13/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a párod csak óvatos. Szerintem nem biztos, hogy jó dolog bizalmas viszonyba kerülni a párunk szüleivel, mert akivel bizalmas viszonyban vagyok, azzal az érzéseimet és a titkaimat is megosztom. És ez elég nagy kiszolgáltatottsághoz vezet. Ilyen módon egy alkalmas pillanatban elég könnyen a hátába kaphatja az ember a kést (főleg anyóstól, apóstól ugye - ahogy azt itt is gyakran olvashatjuk). Biztonságosabb a távolságtartás. Barátokat meg nem feltétlenül a rokonok között kell keresni. Bár, ha úgy jön össze, az sem baj.
2010. ápr. 1. 21:15
 14/21 A kérdező kommentje:
Anyu gyakran izélget engem, hogy a feleségem igazán megerőltethetné magát egy kicsit a bensőségesebb viszony érdekében.
2010. ápr. 1. 21:19
 15/21 anonim ***** válasza:
19 44 vagyok: es mi az akadalya annak, hogy ne legyen anyukad es a parod kozott szorosabb kapcsolat? A parod miert nem akarja? Van ra ok? Nem kell titkokat kibeszelni, de ettol meg lehet joban lenni.
2010. ápr. 1. 21:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Aha, mert az nagyon jót tesz, ha anyukád erőlteti a dolgot. Attól biztos megjön a feleséged kedve a barátkozáshoz. Kicsit olyan, mintha uszítana a párod ellen, ilyen hátulról jövősen, nem? Mert minek mondja, hogy jobban is megerőltethetné magát? Azt írtad, a kötelező udvariassági köröket betartja a párod (azaz megteszi, ami elvárható tőle). Akkor meg? Lehet, hogy a párod ezt érzékeli, és ezért tart távolságot (én is ezt tenném a helyében).

Amúgy egyszer volt egy kapcsolatom (1,5 évig tartott) egy fiúval, akinek pont ilyenek voltak a szülei. Végül már odamenni is utáltam. Nem bírom az elvárásokat. Nem baj az, sőt jó, ha bensőséges kapcsolat alakul ki a párunk családjával, de csak akkor, ha ez spontánul történik (ilyen kapcsolatom is volt, az is 1,5 évig tartott, viszont az ő szüleire még ma is nagyon jó szívvel gondolok vissza, pedig már sok éve nem láttam őket). Ez az erőltetés gáz. Aztán az én volt kapcsolatomban is engem hibáztattak állandóan, hogy miattam nincs meghitt kapcsolat. Pedig én azoknak az embereknek soha egy rossz szót nem szóltam, rosszat nem tettem. Csak nem éreztem úgy, hogy nekem velük közelebbi kapcsolatba kell kerülnöm, túl erőszakosan nyomultak, túl hirtelen akartak mindent, túl közvetlenek voltak. Ez nekem nem tetszett. Érted, csak azért barátkozni valakivel, mert pont ő szülte a párunkat... mert persze, legyen meg a jó viszony, meg a pofavizit, stb., de a bizalom és a barátság azért nem erről szól, az sokkal kényesebb dolog. Persze nem csúnyán beszéltek ki a hátam mögött, ezek a vérbeli profik nem így csinálják, hanem pont úgy, hátulról jövősen, mint a te anyukád, hogy a gyereküket szép finom módszerrel, elegáns stílusban a párja ellen fordítják - hiszen te sem véletlenül tetted fel ezt a kérdést. Fogadjunk, ha anyukád nem uszítana, eszedbe sem jutna, hogy gond van a párod szüleidhez való hozzáállásával.

29/l

2010. ápr. 1. 22:34
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet erőltetni, hogy két ember legyen egymás barátja is. Ahhoz sokkal sokkal több kell. Más korosztály a párod és anyukád, más más életet élnek stb. De sajnos sokszor az anyukáknak van egy ilyen elképzelésük, és ebből nehezen adnak le. És pont ezzel az erőltetéssel fogják még távolabbra taszítani maguktól az illetőt. Kéne anyukádnak néhány jó barátnő, akikkel lefoglalja magát.
2010. ápr. 2. 00:29
 18/21 A kérdező kommentje:
29/L A Párom szinte szóról szóra ugyanezeket mondja, amiket leírtál.
2010. ápr. 2. 08:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Wow... nem én vagyok a párod? ;)
2010. ápr. 2. 09:40
 20/21 A kérdező kommentje:
Ööö.. a párom 26 éves.
2010. ápr. 2. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!