Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan emberek...

Mit gondoltok az olyan emberekrol, akik szinte minden percuket munkaban toltik es semmilyen mas tevekenyseget nem csinalnak egesz eletuk soran? Szolni kellene neki vagy hagyjuk?

Figyelt kérdés
Az egyik kozeli rokonom minden nap dologzik (hetvegen is). Nem ezzel lenne a baj, hisz sok mindenki kemenyen dolgozik, de nem tulzas az, hogy valaki meg a szabadidejet is a munkaban vagy munkaval tolti es egy szalmaszalat sem tesz keresztbe, hogy a szuleivel, testverevel evente egyszer talalkozzon legalabb? 40 eves, nincs parja, gyerekei, ezt sokszor meg is jegyzi nekunk, hogy nekunk bezzeg vannak gyerekek, o pedig egyedul el maganyban. O milliomos, 2 hatalmas haza van, 3 kocsija (egymagara!), de mindig panaszkodik, hogy nincs penze. Ne ertsetek felre. O dolgozott mindezert, szoval nem irigy vagyok ra, de az egesz csaladot kezdi zavarni, hogy mar majd' 20 eve egyetlen csaladi esemenyen sem jelenik meg, mert mindig a munkara, tovabbkepzesekre, diplomamunkaira hivatkozik. Semmi masrol nem lehet vele beszelni. Ha pedig feljon a csalad tema, megy az irigykedes, hogy de jo lenne neki is egy gyerek. Soha az eletben nem latogatott meg minket, mindig mi megyunk hozza es legalabb 6 honappal elotte be kell hozza jelentkezni, mert annyira elfoglalt az elmondasa szerint. A sajat testvere eskuvojere sem ment el emiatt. Mit tehetnenk, hogy legalabb az oregedo szuleivel picit tobbszor talalkozzon es egyszer o szakitson idot rajuk? Nagyon elizolalja magat a vilagtol. Szolnatok neki? Szerintetek ez nem tul sok mar? Azert ez nem lehet olyan jo, tartalmas elet vagy van, akinek ez igy jo?
2010. márc. 31. 23:01
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen emberek. Én is ilyen vagyok. Bár marha jól álcázom a szociopátiámat, azért néha csak kibukik, hogy szívesebben vagyok egyedül, mint a rokonoknál. Lehet, hogy csak nem bírja a családot: sajnos a családunkat nem választhatjuk meg, abba beleszületünk. Az apai családomat én is legszívesebben letagadnám. Szerencsére már évek óta nem kellett velük találkoznom, bár pár hónapja felhívtak, hogy mégis mi van velem... Nem érdekel az egész,szeretném, ha nem tekintenének többé családtagnak, mert én sem tekintem őket annak. Persze ha megmondja ezt az ember, akkor ő a bunkó...

Szóval alapvetően én is marha jól megvagyok a családom nélkül. Anyámmal pl. egészen jóban vagyunk, mégis elég, hahavonta egyszer beszélünk negyed órát telefonon, és negyedévente látjuk egymást. Nekem ez így jó, és neki is. Igazából sosem voltunk az a rokonlátogatós család, és ebben egyformán gondolkodunk. Ő maga - anyám - sem tartja akapcsolatot a rokonaival, akik elég messze élnek tőle. De még a húsz kilométerre élő nagybátyját sem látogatta már meg tíz éve. Évente átlag kétszer beszélnek, ünnepekkor mennek a képeslapok, ennyi. Mindenki jól érzi magát így.

A lehető legrosszabb, mikor az ember ilyen háttérrel bekerül egy olyan családba (mondjuk házasság révén), ahol viszont minden hétvégén egymáson lóg a tizenhatodízgleni rokonság. Ismerek olyan családot, ahol minden hétvégén van valami banzáj, mert valakinek mindig van szülinapja, névnapja, keresztelője, lakásavatója, kutyafüléje. Ők megsértődnek, ha valaki - akármilyen indokkal - nem akar elmenni zabálni a rokonékhoz, és jól ki is beszélik a távolmaradót. Pont mint te, kedves Kérdező, az illetőt, akiről írtál...

Szóval nyugodj meg, teljesen normális emberről van szó, egyszerűen nem igényli a társaságot. Az, hogy mikor lesz családja, gyereke, nem rátok tartozik. Ne akarjátok helyette élni az életét: ha olyan irtóra családcentrikus lenne, akkor nem így élne. Egyszerűen hagyjátok, hadd éljen a kis világában, ami láthatólag nagyon jól lefoglalja, elszórakozatja, ti pedig ugyanezt nem tudjátok neki megadni. Az, hogy számára mi a tartalmas élet, mindenki maga dönti el. Van, aki tizenöt gyerekkel érzi teljesnek az életét, van, aki gyerek nélkül is remekül elvan magában.

2010. ápr. 1. 01:04
 22/38 A kérdező kommentje:
Es ebbe nem akartam belemenni, mert a nem a targyhoz tartozik meg engem nem is zavar ez: azert nincs gyereke, mert meleg, de szeretne orokbe fogadni, mert mikor latja a gyerekeinket, elfogja a sarga irigyseg (ezt o igy mondta). Szoval nem arrol van szo, hogy mi hencegunk neki meg karorvendunk, hogy nincs neki. Epp, hogy probalok segiteni. Csak annak nehez, aki meg a kagylot sem kepes felemelni, mert nulla a kezdemenyezokepessege.
2010. ápr. 1. 01:07
 23/38 anonim ***** válasza:
61%
De épp ez az hogy el kell fogadni és nem a szivét megnyitni! Had legyen már olyan amilyen ő akar lenni! Ezzelé csak az őrületbe kergetnéd. Mondom téged egyszerűen csak az zavar hogy nem úgy akar élni ahogy ti!
2010. ápr. 1. 01:08
 24/38 anonim ***** válasza:
Tudod mennyire idegesítőek az ilyen rendezkedős, segítős emberek! Én is tudom mert hasonló vagyok és velem is próbáljoztak már! Aztán még én lettem a rossz a végén mert nem kértem belőle. Hidd el, mindenki szokott panaszkodni, senkinek nem tökéletes az élete, ettől függetlenül el kell fogadni hogy nem csak a ti életformátokkal lehet valaki boldog! Gyereket a segítségetek nélkül is örökbe tud fogadni! Szerintem van kivüle elég barátod, szertted. Ő így él, nincs veletek ezek szerint semmi baja csak ilyen! Mégis miért szeretnéd ha nem azért amilyen? Ha megváltoztatnád akkor már nem önmaga lenne!
2010. ápr. 1. 01:11
 25/38 A kérdező kommentje:
Ja, vegulis igazatok van. Ezentul en is sokkal onzobb leszek...komolyan. Itt az ideje, hogy csakis magammal foglalkozzam. Masik posztnal korabban lattam, hogy panaszkodtak magyarorszagi magyarok, hogy nincs ki segitsen nekik, milyen mar, hogy a lengyelek meg a tobbi nep nagy busszal erkezik ki kulfoldre es mindenki segit, a magyarnak meg nem...azert ez is erdekes. Van, akinek annyi segitseg sem eleg, amit egy jo szivu ember adni tud es van, akinek mar az sem tetszik, ha valaki segiteni akar. Ezen mar nem lehet kiigazodni. Aztan most mar ne sirjatok, hogy nem segit a magyar a masiknak. Ugy dontottem ennyi komment utan, hogy ezentul csak magamon fogok segiteni es minden magyarnak ezt fogom tanacsolni, mert nem eri meg, sot meg mi vagyunk a rosszak. Szoval majd ne panaszkodjatok, ha kulfoldre kerultok, ha nem segit senki.
2010. ápr. 1. 01:17
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

kedves kérdező,

végigfutottam a kommenteket, és arra jutottam, hogy ilyen kérdést nagyon veszélyes feltenni, mert a frusztrált válaszolók azonnal megtalálják az utat a te pocskondiázásodhoz.

én személy szerint, a témára és a kérdésre hivatkozva annyit tudok egészen biztosan megállapítani, hogy ez a rokonod valamilyen pszichiátriai betegségben szenved, ami nem biztos, hogy szociopátia, de az is elképzelhető.

az ilyen betegségekről azonban azt kell tudni, hogy mivel az idegrendszer (agy) betegsége, nagyon nehéz az érintett számára felismerni és belátni a létezését.

pedig ezt kezelni csak akkor lehet, hogy ő akar változtatni. ellenkező esetben nem. esetleg próbálj meg vele óvatosan beszélni arról, hogy szerinted valami nincs rendben vele, és el kéne mennie egy szakemberhez, bár egész biztosan durván vissza fog utasítani, de legalább megpróbáltad, és később nem lesz lelkiismeretfurdalásod azért, mert nem tettél semmit.

2010. ápr. 1. 01:57
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan annyira bírom az ilyen embereket xD Közlik vele egy netes kérdésből hogy akit említett az most beteg csak mert magánakvaló!

Te meg kérdező kissé hisztis vagy! Mégis hogy gondoltad hogy ráerőlteted valakire a segítséged aki nem akarja? Kérdeztél és hasonló emberek írtak de nem fogadtad pedig ők tudják milyen így élni!

Már bocs de most komolyn hogy lehet ezen megsértődni? Ha te segíteni akarsz valakinek akkor neki kötelező elfogadni? Tudod milyen sértő amikor megkérdőjelezik azt hogy te jól vagy-e vagy jól élsz és mindenáron másra akarják révenni? Komolyan nem tudod beleélni magad? Tiszteld annyira a másikat hogy elfogadod életét. Segíteni akkor kell ha kérik vagy legalábbis látod rajta hogy szivesen fogadja. És a segítség önzetlen ami azt jelenti hogy özetlenül és méreg nélkül vissza is kell tudni vonulni ha épp arra van szükség! Nem verni a melled "hogy itt vagyok te szemét, lám veled akarok foglalkozni, megváltoztatni az életed, segíteni, feláldozni magam és te meg nem kéred, hát hogy képzeled ezt???" Belőled lesz az olyan anyuka aki majd a gyerek szemére veti, hogy "feláldoztam érted az életem erre ezt kapom"!

Abban pedig nagyon igazad van, hogy eléggé egészégtelen túlzottan másoknak élni! Egyrészt csak az az ember tehet másokat boldoggá aki maga is boldog! De aki mindig csak mással törődik aze gy idő után nem lesz az! Igenis foglalkozz magaddal. A leírtak alapján megdolgoztál azért hogy megérdemeld!

2010. ápr. 1. 02:08
 28/38 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Ezt fogom tenni. Magamnak es a kis csaladomnak elni plusz ide fogjuk venni a ferjem szuleit is magunkhoz hamarosan, mivel a testveret ugy latszik, hogy nem erdekli, hogy mi van veluk es mar tul idosek ahhoz, hogy egyedul legyenek. Nem vagyok hisztis, csak szeretek masokon segiteni, de mar kezdek errol a rossz szokasomrol leszokni. Koszonom, hogy ravilagitottatok, hogy hagyni kell ot. Nekem mar vannak gyerekeim es nagyon jol vannak, nem hiszik, hogy felaldoztam ertuk magam, ahogy en sem, mivel a gyerekeim es ez termeszetes. Majd ha a teso akar vmit, megkeres mindket. Ezentul nem fogjuk keresni (ferjem is ezen az allasponton van).
2010. ápr. 1. 02:16
 29/38 anonim ***** válasza:
14%

Előző előtti vagyok.

Azt még érdemes észben tartani, hogy ha az illető vérrokonod, vagy a gyerekeid vérrokonja, akkor elképzelhető, hogy örököltétek ti is az ilyen zavarokra való hajlamot.

Ha valakinél észreveszitek, ne késlekedjetek, ezt eredményesen lehet kezelni.

2010. ápr. 1. 02:44
 30/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, van egy jó megoldás: NEM KERESED A TÁRSASÁGÁT! Biztos nem tudsz te róla mindent, úgyhogy jobb, ha nem is feszegeted a témát, és jobb, ha nem akarod rendezni, mert azt sokan utálnánk. Nem kell bábáskodni, felnőtt ember, kész. De ha a gyereked lenne, akkor is tudomásul kéne venni. Az én szüleim se fogják fel, hogy nem akarok pasizni, mert olyant szeretek, akit ők elzavartak és idegileg kikészítettek, pedig senkit nem bántott. Ha szóba kerül a téma, egyszerűen hárítok, pedig most már bárkihez hozzáadnának (csak hozzá nem)... És már lassan nem tudok mit mondani nekik, már adták meg idegennek az e-mail és msn címemet is. Tudod, milyen bosszantó, ha valaki meg akar változtatni?
2010. ápr. 1. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!